K.N.V.B.

Hierboven vind je voor de komende 2 weken de officiële wedstrijden van alle teams van H.M.S.H.
De oefenwedstrijden worden apart in het Programma menu getoond.

K.N.V.B. sites

H.M.S.H. links

Wat zijn de senioren?

Zolang H.M.S.H. bestaat wordt er op zondag door diverse senioren elftallen gevoetbald. Na een mindere periode met uiteindelijk slechts twee senioren teams en zonder standaard team is er sinds het seizoen 2017 - 2018 weer een volwaardige senioren afdeling. In dat seizoen waren er acht teams. In het volgende seizoen waren er zelfs twaalf. In het komende/lopende seizoen zullen er elf teams zijn, waarvan drie teams in de veteranen competitie. Van die drie teams is er nog één van de oude garde voor wie de derde helft belangrijker is dan de voorgaande twee. Sterker, die laatste helft duurt langer dan de eerste twee bij elkaar.

In de jaren 70 van de vorige eeuw is H.M.S.H. 1 een opmars begonnen uit de 4e klasse K.N.V.B. naar de 1e klasse.
Zo'n jaar of 19 heeft H.M.S.H. het in de 1e klasse vol weten te houden. Vaak de hoogste spelende vereniging van Den Haag.
Dit resulteerde o.a. in het 2 maal winnen van de beroemde Haagsche Courant Cup.
Eerst in 1984 tegen K.M.D. (2-1) op het terrein van 's-Gravenzanden en 10 jaar later was het weer raak. Nu tegen D.E.V.J.O. (3-1) bij Scheveningen. In beide jaren kon ook het kampioenschap gevierd worden. Zo zie je maar weer heren trainers "Never change a winning team"!

Veel selectiespelers speelden doordeweeks ook zaalvoetbal. Bij FV Snoekie, The Bombers en later voor H.M.S.H. zelf. Legendarisch waren de zaalvoetbalavonden op woensdagavond in sporthal Zuidhage.

De combinatie van veld- en zaalvoetbal, waar niet alle hoofdtrainers gelukkig mee waren heeft er wel toe geleid, dat H.M.S.H. de enige club is in Den Haag en ook ver daarbuiten, die de HC-cup heeft gewonnen en de Binnenhof-beker (zaalvoetbal) en de Harry de Hartog-beker (zéér gerenomeerd toernooi in Den Haag).
Deze bekers kom je niet tegen in de prijzenkast van Ajax, Barcelona, Real Madrid of Bayern München.

Met ingang van het seizoen 2019 - 2020 heeft H.M.S.H. ook weer een kleine zaterdag senioren afdeling en zullen er twee nieuwe teams aan de competitie mee gaan doen waarvan één team in de standaard 4e klasse E. In het verleden had de club al eerder een kleine zaterdag afdeling. In het korte bestaan daarvan heeft de zaterdag wel een kampioenschap binnen weten te halen. In het seizoen 2006 - 2007 werd het team o.l.v. Karel Kila en Bert Mulder kampioen van de 5e klasse. Helaas is toen door veel verloop de zaterdag afdeling nooit tot wasdom gekomen bij H.M.S.H.. De club hoopt dat met het nieuwe initiatief een gezonde zaterdagtak ontstaat.

Heb je interesse om een zaterdagteam te beginnen bij H.M.S.H., dan ben je elke donderdagavond vanaf 20:00 uur van harte welkom bij het Bestuur.

Elftallen

zondag


H.M.S.H. 1
H.M.S.H. 2
H.M.S.H. 3
H.M.S.H. 4
H.M.S.H. 5
H.M.S.H. 6
H.M.S.H. 7
H.M.S.H. 8
H.M.S.H. VE1
H.M.S.H. VE2
H.M.S.H. VE3

zaterdag


H.M.S.H. 1
H.M.S.H. 2

Trainers & Coaches