Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

Corona

Op deze pagina staan alle mededelingen die op onze website zijn gepubliceerd over het coronavirus en de maatregelen die genomen zijn.

Mededelingen voor de leden.

Mededelingen voor leden (per 5 juni 2021)

De beperkingen met betrekking tot het betreden van het terrein zijn inmiddels opgeheven. De enige regels die nog wel gehandhaafd zijn, zijn de afstandsregels. Behalve tijdens het sporten (voetbal) zelf moet er nog steeds 1,5 m afstand gehouden worden.

Het gebruik van kleedkamers is weer toegestaan.

De kantine is weer geopend.

Mededelingen voor bezoe-kers en bezoekende vereni-gingen.

Mededelingen voor bezoekers/bezoekende verenigingen (per 5 juni 2021)

De regels met betrekking tot het bezoek van het terrein door niet leden zijn opgeheven.


maandag 20 september 2021

Opheffing corona mededelingen pagina

Deze pagina is niet meer actief. Vanwege de sterk verbeterde toestand met betrekking tot de corona pandemie heeft het niet veel zin meer om dit op een aparte pagina bij te houden. Mochten er toch nog mededelingen gedaan worden hierover dan zullen deze op de "Aftrap" vermeld worden.

zaterdag 26 juni 2021

Versoepelingen maatregelen

Met ingang van vandaag zijn er weer maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus vervallen. Dit is uiteraard geweldig nieuws. Niet alleen mag er weer "echt" gesport worden door iedereen, de ingetrokken en/of versoepelde maatregelen maken het dagelijkse leven ook weer een stuk aangenamer en normaler. Helaas is het nodig dat er nog enkele maatregelen gehandhaafd blijven. Het nieuwsbulletin van de Rijksoverheid dat daar betrekking op heeft kan hier gevonden worden.

Vandaag is ook de laatste wedstrijddag van de Regiocup voor de jeugd. Hoewel niet alles is gelopen zoals gehoopt werd, er zijn diverse wedstrijden om meerdere redenen toch niet doorgegaan, lijkt deze competitie gelukkig wel succesvol geweest te zijn. Op grond hiervan ziet het bestuur de toekomst met enig optimisme tegemoet.

Het bestuur van sv H.M.S.H. hoopt dat het komend seizoen dan ook eindelijk weer gaat brengen wat we ervan verwachten, een normale voetbal competitie met (bijna) normale gang van zaken.

Het bestuur

>op de lat
maandag 31 mei 2021

Jeugdwedstrijden en trainingen/oefenwedstrijden senioren

Het is echt zo ver: de jeugd mag weer in competitie­verband gaan spelen. Met ingang van 5 juni begint de Regiocup. De indelingen waren al eerder gepubliceerd door de KNVB. Vandaag wordt ook het wedstrijd­programma bekend gemaakt. In principe worden er in alle weekenden van de maand juni wedstrijden gespeeld. Een aantal van de indelingen is gewijzigd. De programma's van deze poules zijn daar uiteraard op aangepast.

Hoewel er minder goed nieuws voor de senioren is, zijn er gelukkig ook voor hen versoepelingen. Vanaf 5 juni mogen ook zij weer de wei in. Zoals bekend nog niet in competitieverband maar zij mogen wel trainen en oefenwedstrijden binnen de club spelen. Dit is natuurlijk wel een goed teken.

>op de lat
zaterdag 29 mei 2021

Plannen voor sporten

De mogelijkheden voor het beoefenen van sport worden vanaf 5 juni verruimd. Er geldt nog wel een aantal voorwaarden.

- Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel. En geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar. Per ruimte mogen er maximaal 50 personen aanwezig zijn.
- Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan.
- Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
- Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.
- Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
- Kleedkamers en douches zijn geopend.
- Sportkantines zijn open.
- Personen tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen.
- Personen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club.
- Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij amateurwedstrijden. Bij professionele wedstrijden mogen er wel toeschouwers aanwezig zijn.
- Zonder coronatestbewijzen mogen er maximaal 50 toeschouwers aanwezig zijn. Met coronatestbewijzen mag 100% van de zit capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden.

Overzicht aangepaste maatregelen met betrekking tot sport

Vanaf 5 juni gelden maatregelen volgens onderstaand schema.


Klik op de figuur voor een vergrote weergave

>op de lat
woensdag 19 mei 2021

Overzicht aangepaste maatregelen met betrekking tot sport

Vanaf 19 mei gelden er aangepaste regels. Voor de sport is dit weergegeven in het onderstaande schema.


Klik op de figuur voor een vergrote weergave

>op de lat
zaterdag 8 mei 2021

Update Regiocup

Naar aanleiding van de mededelingen van het kabinet over mogelijke versoepelingen heeft de KNVB het volgende bericht uitgegeven over de Regiocup:

Regiocup voor senioren

We hebben met pijn in ons voetbalhart moeten besluiten dat de Regiocup voor senioren dit seizoen definitief niet meer haalbaar is. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi. Ontzettend zuur en balen! Wij hadden heel graag gezien dat we inmiddels weer in de buitenlucht konden voetballen, maar helaas is dat niet mogelijk. Wat ons betreft had dit prima gekund, want we weten dat trainen en (lokaal) wedstrijden spelen voor volwassenen in de buitenlucht nauwelijks tot besmettingen leidt. Sporten en bewegen zorgen voor een vitalere samenleving, daar hadden we ontzettend graag weer aan bijgedragen, zeker gezien het feit dat de gemiddelde Nederlander 6 kilo is aangekomen en minder sport dan voor de Coronapandemie. Dit blijven we uiteraard in onze lobby aanvoeren.

Waarom definitief geen Regiocup voor senioren?
Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet als team trainen, alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen veldonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het openingsplan weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) naar voren wordt gehaald.

Hopelijk wel zomervoetbal
Zodra de coronabeperkingen het toelaten, kunnen verenigingen onderling oefenwedstrijden organiseren. Daarnaast is er de hoop dat er in de zomerperiode meer versoepelingen mogelijk zijn, waardoor verenigingen die beschikken over kunstgrasvelden of speciale Beachsoccer-velden ’zomervoetbal’ kunnen organiseren. Wij zullen jullie hierbij gaan ondersteunen. Mocht zomervoetbal niet mogelijk zijn op jouw vereniging, dan adviseren we om toch iets te organiseren voor de senioren (27+), de groep die al lange tijd niet normaal kan trainen. Wellicht bij een vereniging in de buurt (mits de maatregelen daar ruimte voor bieden)? Hierdoor kunnen zij toch nog een ‘wedstrijdje’ meepikken in de mooiste periode van het jaar. Op korte termijn ontvangen jullie meer informatie over onze ondersteuning bij de organisatie van zomervoetbal.

Regiocup voor jeugd

Regiocup voor de jeugd?
De jeugd mag wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij hierdoor al wedstrijdfit zijn, willen we de optie voor de Regiocup voor deze doelgroep zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden verspelen. We blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en we blijven zoeken naar mogelijkheden. Zodra hier definitief uitsluitsel over is, communiceren we hierover*.

* De indelingen zijn enige tijd geleden al gepubliceerd en zijn te vinden op de teampagina's van de jeugdteams en in de Voetbal.nl app.

>op de lat
donderdag 15 april 2021

Belangrijkste informatie KNVB mededeling 14 april

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op 13 april heeft de KNVB de volgende mededelingen gedaan over de Regiocup:

Gisteravond heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Volgens het ‘openingsplan’ van het kabinet mogen voetballers van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat. We zijn met de Rijksoverheid in gesprek om te bespreken of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld zodat de KNVB Regiocup doorgang kan vinden. Ook werd gisteravond aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april.

Bij deze willen we iedereen oproepen toe te gaan werken naar het moment dat er meer mogelijkheden zijn om in teams te trainen. Want als dat kan, willen we dat natuurlijk zo snel mogelijk gaan doen. Moedig je leden dus aan om fit te worden/ blijven zodat, wanneer dit mogelijk is, in teamverband verder getraind kan worden. Daarnaast roepen we verenigingen op om voorbereidingen te treffen zodat er snel getraind kan worden op het moment dat het toegestaan is.

Regiocup voor senioren

De voor komende vrijdag aangekondigde bekendmaking van de poule-indeling van de KNVB Regiocup voor senioren wordt vanwege de nieuwe ontwikkelingen uitgesteld. De KNVB wil uiteraard dat wedstrijden veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden. Daarvoor is het ook nodig dat alle deelnemers (weer) wedstrijdfit zijn. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Zij hebben dan ook nog voldoende voorbereidingstijd nodig voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen. Voor de verschillende doelgroepen zoals jeugdteams, het standaard voetbal en de overige teams wordt afhankelijk van de mogelijkheden de komende weken per geval een besluit genomen. We willen alle opties zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uitsluiten. Mocht de KNVB Regiocup ergens niet doorgaan, dan kan de KNVB meedenken of -helpen om (oefen)wedstrijden te faciliteren zodra die weer zijn toegestaan.

Regiocup voor junioren

Sporters tot 27 jaar kunnen blijven trainen en onderling wedstrijden spelen. Voor deze groep hopen we dat er vanaf 11 mei wedstrijden buiten de eigen vereniging gespeeld kunnen worden. Dat zou ook betekenen dat de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers van start kan gaan. Zodra hier duidelijkheid over is, zullen we dit communiceren. Als voorbereiding hierop maakten we afgelopen vrijdag al de poule-indeling bekend*.

* Deze indelingen zijn te vinden op de teampagina's van de jeugdteams en in de Voetbal.nl app.

>op de lat
woensdag 17 maart 2021

Overzicht huidige maatregelen met betrekking tot sport

Vanaf 16 maart gelden er zoals bekend weer nieuwe regels. Voor de sport (met name voetbal) betekent dit:

- Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten. Kinderen t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.
- Jongvolwassenen van 18 tot en met 26 jaar mogen op sportaccommodaties buiten sporten. Of wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Gezamenlijk sporten voor deze groep op andere locaties buiten is onder begeleiding toegestaan op initiatief (of in opdracht) van de gemeente.
- Volwassenen vanaf 27 jaar mogen op sportaccommodaties buiten gezamenlijk sporten met maximaal vier personen. Sporten voor deze groep op andere locaties buiten is onder begeleiding toegestaan met maximaal vier personen op initiatief (of in opdracht) van de gemeente.

>op de lat
woensdag 24 februari 2021

Mededeling korting contributie senioren seizoen '21/'22

Naar aanleiding van de verlenging van de huidige coronamaatregelen heeft de KNVB inderdaad, zoals verwacht en eerder aangekondigd, ook een streep gezet door het hervatten van de competities in de A categorie. De verlenging van de (ietwat verlichte) lockdown en avondklok heeft daartoe geleid. Het opstarten van de benodigde trainingen voorafgaande aan de eventuële herstart is nog steeds niet mogelijk waardoor het tijdschema van de herstart niet haalbaar meer is. Het bestuur van sv H.M.S.H. heeft vanwege deze gang van zaken zelf ook enige conclusies getrokken en daarop gereageerd.

Het huidige seizoen loopt duidelijk niet zoals gepland en het mag ook duidelijk zijn dat met name de senioren er het meest onder te lijden hebben. De contributie over dit huidige seizoen is reeds geïnd en het is een ondoenlijke zaak om de senioren dit seizoen nog te kunnen compenseren voor de geleden "schade". Daarom heeft het bestuur besloten de huidige senioren een korting op de contributie voor het komende seizoen (2021-2022) te geven van € 100,-.

Vanzelfsprekend gaat het bestuur er van uit dat de algehele situatie er in de loop van dit jaar langzamerhand stelselmatig beter op wordt en dat onze voetbalactiviteiten weer ouderwets opgestart kunnen worden. Ook de KNVB is daarvan overtuigd gezien het feit dat zij de speeldagenkalender voor komend seizoen vorige week bekend gemaakt heeft. De KNVB heeft de eerste bekerronde gepland begin september. Deze kalender is zoals gebruikelijk inmiddels op onze site gepubliceerd (Bestuurspagina).

Het bestuur

>op de lat
dinsdag 23 februari 2021

Corona maatregelen worden iets versoepeld

Op dit moment geldt er een uitzondering voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Zij mogen in teamverband buiten sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Het kabinet is voornemens om vanaf 3 maart deze uitzondering te verruimen. Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen dan onder dezelfde voorwaarden ook sporten, echter alleen bij sportaccomodaties.

De volgende regels blijven bestaan:

- Er wordt geen competitie gespeeld.
- De sporters hoeven onderling geen 1,5 meter te bewaren.
- Mensen met klachten die kunnen wijzen op corona blijven thuis.

>op de lat
maandag 8 februari 2021

Invoering 5e klasse zaterdag uitgesteld

Voorafgaand aan dit seizoen heeft de KNVB kenbaar gemaakt dat in de districten West I en West II op zaterdag een 5e klasse toegevoegd zou worden aan de voetbalpiramide. Door middel van de gepubliceerde promotie/degradatieregeling voor dit lopende seizoen zou deze klasse per seizoen 2021/’22 worden gevormd.

Vanwege de corona-pandemie is het zeker dat deze promotie/degradatie regeling niet zal kunnen worden gehanteerd. Dit betekent dat de invoering van de 5e klasse een seizoen wordt uitgesteld. Mocht dit seizoen alsnog de eerste helft van het seizoen worden uitgespeeld dan zal deze aangepaste promotie/degradatie regeling onvoldoende mogelijkheden geven om de 5e klasse per seizoen 2021/’22 in te voeren. Om die reden heeft de KNVB besloten om de invoering uit te stellen tot seizoen 2022/’23.

>op de lat
donderdag 4 februari 2021

Update planning KNVB

Zoals beloofd heeft de KNVB ook haar eigen routekaart (KNVB) uitgegeven om de mogelijke scenario's weer te geven die gevolgd kunnen worden voor alle vormen van het amateurvoetbal. De KNVB gaat, terecht, uit van een voorbereidingsperiode (training) die afhankelijk is van het niveau, vóór aanvang van eventuële wedstrijden. Zoals te zien is op de kaart is er voor de A categorie een deadline aangegeven om de huidige competitie in enigerlei vorm uit te kunnen spelen (in ieder geval niet volledig). Voor de B categorie zal het neerkomen op een nieuwe indeling in kleine poules ("regionaal") waarbij een hele of halve competitie gespeeld gaat worden. Uiteraard hopen alle spelers weer zo snel mogelijk op het veld te staan zodra de situatie dat toelaat. Nu maar afwachten wat het gaat worden.

>op de lat
woensdag 3 februari 2021

Update corona maatregelen

Het zal duidelijk zijn dat de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus voorlopig nog gehandhaafd zullen blijven. De lockdown wordt verlengd tot 2 maart.

Hoewel het aantal nieuwe besmettingen de afgelopen weken is afgenomen is er nog steeds reden tot grote zorg. De overheid heeft een nieuwe routekaart uitgegeven om de genomen maatregelen te verduidelijken. Op dit moment is het nog niet helemaal zeker of de avondklok gehandhaafd zal blijven, maar er is weinig reden om aan te nemen dat die niet zal blijven.

Voor de sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder zullen de maatregelen vooralsnog niet wijzigen. Dat betekent uiteraard voorlopig geen competities en geen trainingen voor senioren. De KNVB heeft aangekondigd om zelf een routekaart uit te geven met deadlines en mogelijkheden voor het herstarten van competities. Dat zal vanzelfsprekend op onze website gepubliceerd worden. Dat ziet er in het huidige licht hoogstwaarschijnlijk niet positief uit. Er zal ongetwijfeld moeten worden uitgegaan van beperkte regionale competities waarvan de KNVB zeer recentelijk melding heeft gemaakt als alternatief voor de huidige opzet. Het blijft lastig te voorspellen hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen.

>op de lat
zaterdag 16 januari 2021

Update KNVB mededelingen

Afgelopen week heeft de KNVB een mail gestuurd naar alle clubs waarin de huidige situatie werd behandeld. Voor de clubs zijn de mededelingen over de mogelijke scenario’s voor de herstart van de competities, de dispensatieregeling voor trainerslicenties en de financiële steunmaatregelen het belangrijkste.
De scenario's zijn (nog) hetzelfde als eerder aangegeven. Echter, de vraag is hoe reëel deze nog zijn gezien de verlenging van de lockdown en de strenge omgangsregels. De KNVB verwacht pas in de week van 9 februari een besluit te kunnen nemen op grond van de nieuwe kabinetsbesluiten.
Aangezien allerlei cursussen niet kunnen worden gegeven heeft de KNVB een dispensatieregeling gemaakt voor die trainers die hun cursus niet kunnen volgen. Dit zowel voor trainers die een (nieuwe) opleiding doen als trainers die bijscholing nodig hebben.
De KNVB heeft in samenwerking met Sportsubsidie.nl een financiële helpdesk geopend waar verenigingen terecht kunnen met vragen over steunmaatregelen van de overheid. Dit gaat onder andere over de verschillende regelingen (NOW, TASO en TVS). Voor verenigingen, zoals sv H.M.S.H., met jeugdactiviteiten is er ook een stimuleringsbudget. De aanvraag deadline hiervoor is doorgeschoven naar 1 april.

>op de lat
woensdag 23 december 2020

Kerst / Oud en Nieuw

Het zal duidelijk zijn dat de gebruikelijke festiviteiten rond Kerst en de jaarwisseling dit jaar volledig in het water vallen. Vanwege de diverse maatregelen zal er uiteraard (voorlopig) geen Nieuwjaarsreceptie gehouden kunnen worden en het is de vraag of die nog gehouden zal kunnen worden.

Het afgelopen jaar was nogal bewogen. Het leven was anders dan anders en vooral voor het voetbal en de sport in het algemeen waren de gevolgen van de coronacrisis heel ernstig. Met afgebroken competities en verboden om in groepsverband te sporten is de situatie nog altijd precair. Veel sportverenigingen hebben het hierdoor moeilijk het hoofd boven water te houden. En klein lichtpuntje hierbij is dat de jeugd gelukkig nog wel actief kan blijven maar helaas niet in competitieverband. Toch blijkt dit nog een goede kant te hebben, want door de aandacht op de jeugd te vestigen is het scouten meer op de voorgrond getreden. Voor onze club betekende dit een tweetal uitnodigingen van jeugdleden voor trainingsstages bij ADO Den Haag. De aandacht voor de jeugd is een actiepunt van onze club en het helpen organiseren van een cursus voor jeugdtrainers is daar een goed voorbeeld van. Het enthousiasme om deel te nemen aan deze cursus spreekt ook boekdelen.

Dit jaar zijn er ondanks alle problemen zaken in gang gezet die van groot belang zijn voor de club zoals het plan om over te schakelen op LED veldverlichting. Dit vergt een behoorlijke investering maar is zeker de moeite waard gezien de te verwachten besparingen.

Over het sportieve gedeelte kunnen we erg kort zijn. Alle competities zijn het afgelopen seizoen stopgezet en de resultaten nietig verklaard. Natuurlijk ligt de huidige competitie ook stil en de situatie is op dit moment onzeker. Alles zal afhangen van hoe die zich ontwikkelt. Daar kunnen wij zelf een bijdrage aan leveren door ons aan de genomen maatregelen te houden.

Het bestuur hoopt dat de leden van onze club de komende tijd nog "even" door de zure appel heen kunnen bijten en binnenkort weer in goede gezondheid op onze club onze hobby weer veilig kunnen beoefenen.

Ten slotte wil het bestuur iedereen ondanks alle problemen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toewensen en vooral dat iedereen gezond mag blijven. De beste wensen voor 2021!

Het bestuur

>op de lat
woensdag 16 december 2020

Herstart competities

De KNVB heeft gisteren (15 december) via de mail het volgende bekend gemaakt:

De maatregelen van gisteravond hebben ook gevolgen voor onze plannen rondom de herstart van de competities. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt en die we deze week met jullie wilden delen, is door de duur van de maatregelen alweer ingehaald door de actualiteit. Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat een herstart van de competities op 16/17 januari er logischerwijs niet meer inzit. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in Plan B liggen er voor de seniorenteams daarom nog twee op tafel:
- De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
- Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft
Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen’. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

>op de lat
vrijdag 20 november 2020

Terugkeer naar gedeeltelijke lockdown

Het zal niemand ontgaan zijn dat de tijdelijke verzwaring van de lockdown inmiddels weer vervallen is. De basisregels blijven echter gelden, net als de Noodverordening regio Haaglanden. Deze laatste is aangepast naar aanleiding van het terugkeren naar de gedeeltelijke lockdown.

>op de lat
donderdag 5 november 2020

Programma's uitgesteld

De KNVB heeft inmiddels de programma's tot en met het einde van het kalenderjaar uitgesteld. Wel hoopt de KNVB dat de competities in januari 2021 hervat kunnen worden. Uiteraard zal dit afhangen van de ontwikkelingen op het gebied van de bestrijding van het coronavirus.

Toevoeging sponsorpagina

Voor onze sponsoren is er een eigen sponsorpagina toegevoegd onder het hoofdje "Club". Veel van de bedrijven die ons sponsoren hebben het moeilijk in deze tijd. Vandaar dat we wat extra aandacht aan hen willen besteden. Wij hebben hun steun hard nodig.

>op de lat
woensdag 4 november 2020

Verzwaring coronamaatregelen

In verband met de aangekondigde tijdelijke verzwaring van de coronamaatregelen heeft de KNVB een extra informatiepagina voor de leden aangemaakt. Ook is er een "Plan B" met informatie over veilig sporten en mogelijke scenarios voor het herstarten van de competitie(s).

Een overzicht van de persconferentie van de regering over deze maatregelen kunt u hier vinden.

Ten slotte nog een verwijzing naar het nieuwe overzichtsblad met de verzwaarde maatregelen.

>op de lat
woensdag 28 oktober 2020

Nog langer geen voetbal

Het maatregelenpakket van de overheid wordt voorlopig verlengd tot in december. Dat betekent dat het voetbal effectief nog stil ligt. Hoewel de jeugd wel mag trainen en onderling wedstrijden mag spelen, houdt de verlenging in dat de competitie niet kan worden vervolgd. Kantine en kleedkamers blijven dicht. Senioren mogen alleen sporten in groepjes van maximaal 4 spelers en er dient afstand gehouden te worden. Dat is een serieuze beperking met betrekking tot de mogelijke oefenstof. Een eventuële voortzetting van de competitie zal hierdoor extra tijd in beslag gaan nemen.

>op de lat
dinsdag 13 oktober 2020

Voetbal aan banden gelegd

De regering heeft besloten om teamsporten voor senioren (amateurs) voorlopig te verbieden. Dat besluit komt weliswaar niet onverwacht gezien de ontwikkelingen met betrekking tot het aantal coronabesmettingen de laatste weken, maar natuurlijk had iedereen de hoop dat deze maatregelen niet nodig zouden blijken. Helaas een streep door de rekening. Ook letterlijk. Veel verenigingen zullen het nu nog moeilijker krijgen. Voor de jeugd geldt dat zij wel mag trainen en onderling, binnen de vereniging, wedstrijden mag spelen. De nu geldende algemene regels voor de sport staan hieronder.

>op de lat
dinsdag 29 september 2020

Aanscherping corona maatregelen

Naar aanleiding van de verscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus heeft het bestuur vanzelfsprekend ook de regels omtrent het betreden van ons complex moeten aanpassen.

Het betreden van het terrein van sv H.M.S.H. is voorlopig alleen toegestaan aan officials, teams, teambegeleiders en ondersteunende functionarissen. Sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel, moeten plaats vinden zonder publiek. Dit betekent helaas dat het ouders, met name van jeugdspelers, niet is toegestaan het terrein zelf te betreden. Dit geldt zowel voor wedstrijden als voor trainingen. Tevens gelden deze regels voor alle bezoekende teams. Slechts de noodzakelijke begeleiding mag het terrein betreden. Indien nodig kunnen ouders hun kinderen afzetten bij de ingang. Houdt hierbij alstublieft wel rekening met de geldende afstandsregels.

Hoewel dit een algemene regel is die voor alle sportclubs en accommodaties geldt, wil het bestuur er met nadruk op wijzen dat ook onze kantine gedurende de komende drie weken gesloten is.

Deze regels zijn niet voor niets ingesteld. Hoewel de maatregelen zeer vervelend zijn voor alle betrokkenen, zijn ze wel noodzakelijk. Het bestuur wil dan ook met grote nadruk aan iedereen vragen zich aan deze regels te houden.

Het laatste bulletin van het RIVM (fact sheet) over de maatregelen die per 29 september gelden vindt u hier.

>op de lat
maandag 10 augustus 2020

Aanmelden ALV 27 augustus 2020 en agenda

In verband met de RIVM aanbevelingen en de regels met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus heeft het bestuur besloten om van te voren na te gaan of die regels gewaarborgd zijn bij de te houden ALV. Om dit te kunnen doen wil het bestuur iedereen die van plan is de vergadering bij te wonen verzoeken zich aan te melden bij onze secretaris Kadir Yilmaz. Dit kan per mail: secretaris@hmsh.nl

De vastgestelde agenda van de ALV kunt u hier vinden: agenda

Alvast bedankt voor de medewerking.

Het bestuur

>op de lat
zondag 17 mei 2020

Iedereen mag weer buiten sporten

De volgende maatregel van de overheid is per 11 mei verruimd:

"Iedereen mag buiten sporten, bewegen en activiteiten volgen (inclusief lesgeven), mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Die afstand geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Wedstrijden, gezamenlijke kleedkamers en douches zijn verboden. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar geldt nog steeds dat buiten sporten onder begeleiding gebeurt."

Ook op ons complex mag dus weer gesport worden mits de deelnemers zich houden aan de, nog steeds geldende, afstandsregels.

>op de lat
dinsdag 28 april 2020

Jeugd onder 12 jaar mag weer trainen

De overheid heeft op grond van de gegevens over de coronabesmetting het sein op groen gezet voor de jeugd onder 12 jaar om weer in groepsverband te mogen trainen. Volgens deze gegevens is de kans op besmetting binnen deze jeugdcategorie zeer gering en zijn ook de gevolgen van een eventuële besmetting voor de kinderen zelf geen reden tot ongerustheid. Dit is ook de reden dat het basisonderwijs na de meivakantie weer wordt opgestart. Het bestuur heeft in overleg met diverse betrokkenen besloten de trainingen voor de jeugd tot JO12 te hervatten. Het is echter natuurlijk wel zo dat de risico's voor iedereen zo veel mogelijk beperkt moeten worden. Dit houdt onder andere in dat ouders hun kinderen alleen buiten het terrein af mogen zetten en weer afhalen. Ook buiten het hek is het dan zaak om afstand te houden van anderen.
Inmiddels zijn alle betrokkenen via WhatsApp op de hoogte gesteld van de nieuwe situatie en de omstandigheden. Voorlopig trainen de JO7 t/m JO10 op maandag en de JO12 op woensdag en zaterdag. Het is mogelijk dat hier nog aanpassingen op komen. Ook wat betreft de trainingstijden. Om het afhalen van de kinderen te vergemakkelijken wordt vanwege mogelijke drukte hoogstwaarschijnlijk een tijdschema opgesteld. Hierover worden via de app mededelingen gedaan. Op de website zal dit voor zover mogelijk ook komen te staan.
Het spreekt voor zich dat ouders die zich zorgen maken over de veiligheid/gezondheid van de kinderen en/of zichzelf, om wat voor redenen dan ook, zelf kunnen beslissen om de kinderen niet deel te laten nemen aan de trainingen.

>op de lat
woensdag 1 april 2020

Einde van het voetbalseizoen

Zoals eerder al gesuggereerd is het uiteindelijk toch noodzakelijk gebleken de diverse competities definitief stil te leggen. De KNVB heeft de knoop doorgehakt nadat de overheid duidelijk had aangegeven dat de vorige maand genomen maatregelen verlengd moesten worden tot eind april. Gezien de verwachtingen zou het toch al niet waarschijnlijk, zo niet onmogelijk, zijn geweest de draad weer op te pakken in mei. De benodigde tijd om de competities af te ronden was hierdoor te beperkt om zinvol verder te gaan. Hoewel niet onverwacht en begrijpelijk is het natuurlijk vervelend dat wij onze hobby niet kunnen uitoefenen. Echter, in het licht van de huidige toestand was het onvermijdelijk en ook de enige overgebleven en juiste beslissing. In deze situatie zijn er eigenlijk alleen maar verliezers.

Heel veel sportverenigingen zullen door de crisis in financiële problemen raken vanwege de doorlopende kosten en het gebrek aan inkomsten. Het bestuur van sv H.M.S.H. wil daarom verzoeken dat leden die nog niet hun volledige contributie hebben betaald, dit alsnog doen. Wij zullen deze crisis alleen samen kunnen doorstaan. De toekomst is nog zeer ongewis. Voorlopig ligt alles stil. Over enige tijd zal ongetwijfeld een overgangsperiode volgen waarin het leven langzamerhand genormaliseerd wordt. Hier kan geruime tijd overheen gaan en het staat niet vast wanneer dit zal zijn. Het bestuur wil ook graag benadrukken dat de gezondheid van iedereen belangrijker is dan het feit dat we niet kunnen voetballen. De maatregelen die afgekondigd zijn zijn er niet voor niets. Houd je er aan en blijf gezond. Breng ook geen anderen in gevaar door de regels te verontachtzamen.

>op de lat
dinsdag 24 maart 2020

Geen voetbal en trainingen tot juni

Nadat in eerste instantie de maatregel met betrekking tot het verbieden van alle activiteiten bij sportclubs tot 6 april werd uitgebreid, is nu duidelijk geworden dat er in ieder geval tot in juni geen voetbal gespeeld zal worden. Wat er daarna nog gaat gebeuren is op dit moment natuurlijk niet bekend. De KNVB zal hier binnenkort wel over berichten maar of de nieuwe plannen ook uitgevoerd zullen kunnen worden is de grote vraag. Dit hangt zeer sterk af van de ontwikkelingen rond de coronauitbraak. Ook onze vereniging zal zich moeten schikken in de situatie. Wordt vervolgd.

>op de lat
donderdag 12 maart 2020

Tijdelijk geen voetbal (in ieder geval tot 1 april)

De KNVB heeft besloten om alle wedstrijden in het voetbal tot eind maart af te gelasten vanwege het risico op mogelijke besmettingen met het coronavirus. De gezondheid van alle leden staat voorop. Ook bij sv H.M.S.H. zal daarom voorlopig niet gespeeld en getraind worden. Volg de berichtgeving op de website over de ontwikkelingen de komende tijd. Op dit moment is het onzeker of er vanaf begin april weer getraind en gespeeld kan en mag worden. Berichten hierover volgen zeker.

>op de lat

Contact

clubhuis & sportvelden
Vrederustlaan 117
2543 SL  's-Gravenhage
+31(0)70 367 52 70

veld 1: Kunstgras & kunstlicht
veld 2: Gras & kunstlicht
postadres
Vrederustlaan 117
2543 SL  's-Gravenhage
e-mailadressen

Voor zaken met betrekking op:
facturatie (in- en verkoop)
leden­administratie
KNVB
ln.hsmh@siraterces


website
website beheerder


overige zaken
ln.hsmh@subtsop