In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2021.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.

dinsdag 30 november 2021

Wedstrijdprogramma A categorie

Zoals al verwacht is het reguliere programma van de A categorie tijdelijk stopgezet. Het hangt onder andere van het resultaat van de debatten komende week in de Tweede Kamer af hoe en wanneer er weer getraind en gespeeld kan worden. Wel worden er inhaalduels gepland komend weekend. Voor zover bekend zal dat niet voor onze seniorenteams gelden. Op het moment van publicatie van dit bericht is de competitieronde voor H.M.S.H. 2 nog niet uit het programma gehaald, maar de verwachting is dat dit in de loop van de dag wel zal gebeuren. Voor de beide jeugdteams H.M.S.H. JO18-1 en H.M.S.H. JO14-1 is het inmiddels onwaarschijnlijk dat er nog een wedstrijd gepland gaat worden.

>op de lat
zondag 28 november 2021

Corona perikelen

Zoals bekend mag er met ingang van vandaag minder gesport worden. Alle sport­accommodaties moeten om 17:00 uur dicht. Voor bijna alle voetbal­clubs betekent dit effectief geen trainingen meer voor veel jeugdteams en helemaal geen trainingen meer voor senioren. Dit zal een grote impact hebben op de wedstrijd­programma's, met name voor de A categorie. De KNVB zal zeer binnenkort met plannen komen hoe het een en ander zal gaan verlopen. De verwachting is dat het A categorie programma vanaf volgende week uitgesteld zal worden. Wat er met de B categorie gaat gebeuren is nog onduidelijk.

Update plannen verduurzaming en veldverlichting

Tot onze grote teleurstelling heeft de gemeente Den Haag inmiddels de aanleg van zonnepanelen op de daken van zowel de kantine als van het kleedkamergebouw afgekeurd. Dit onderdeel van de plannen is dus voorlopig in de ijskast geplaatst. Wat wel rond is, is de subsidie voor veldverlichting zelf. Dit betreft het vervangen van de lichtmasten op onze beide velden en de vervanging van de huidige lampen door LED verlichting. Aangezien de subsidie binnen is, is aan Arnoud Korrel van "Onze Clubkracht" gevraagd om met spoed de werkzaamheden te laten starten.

Het bestuur

Wedstrijden afgelopen weekend

Voor ons zaterdag team stond de uitwedstrijd tegen de buren van Wanica Star op het programma. Weer aangevuld met de nodige jeugdspelers die het heel erg goed hebben gedaan werd onnodig puntverlies geleden. De eerste de beste aanval van Wanica Star leverde een doelpunt voor de thuisploeg op. Wij liepen daarna grotendeels achter de feiten aan. Hoewel er toch nog een gelijkmaker op het bord kwam, werden de nodige kansen om zeep geholpen en werd er een doelpunt afgekeurd. Met de uitslag van 1 - 1 waren beide partijen niet veel geholpen. Mede gezien het feit dat de concurrentie ook punten pakte.
Na het bezoek van koploper HVV vorige week stond voor de zondag nu de thuiswedstrijd op het programma tegen Antibarbari. Deze ploeg heeft de minste verliespunten en is dus de virtuële koploper. Kennelijk had ons team het bericht vorige week op de website gelezen, want dit keer bleef het team veel langer overeind dan tegen HVV. Antibarbari is, net als HVV, een goed voetballende ploeg en zij hadden dan ook veel balbezit. Echter, onze jongens vingen de tegenstander goed op en wisten zelf ook gevaar te stichten. Resultaat: een behoorlijk open wedstrijd op het scherpst van de snede. Het was dan ook niet geheel onverwacht dat H.M.S.H. in de eerste helft de tegenstander wist te verrassen en de 1 - 0 wist te scoren. De treffer kwam op naam van Okan Yilmaz. De 2 - 0 lag hierna een tijd lang eerder in de lucht dan de 1 - 1. De rust kwam dus met de 1 - 0 stand en de grote vraag was nu hoe het dit keer zou gaan lopen. Ook na de rust ging het gelukkig lange tijd goed, maar nadat er weer onnodig een tweede gele kaart gepakt werd in het slot van de wedstrijd (Ahmet Yüngül), kwam Antibarbari uiteraard extra gemotiveerd aandringen. Het had voor onze jongens nog goed kunnen aflopen als er succes was geboekt met de spaarzame, maar niet ongevaarlijke, uitvallen. Dat mocht niet zo zijn en Antibarbari wist rond het ingaan van de, ruime, blessuretijd toch de gelijkmaker te produceren. Gezien het spelbeeld was dat uiteraard wel verdiend. In het restant hielden de boys dapper stand en werd het punt binnengesleept. Eens te meer blijkt echter dat de kwaliteitsverschillen in deze klasse niet heel erg groot zijn. Met veel inzet en slim spel valt er voor alle teams wel wat te halen. De komende periode is op dit moment zeer ongewis. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de A categorie gaat pauzeren. Als er wordt besloten toch nog een ronde te spelen dan wacht de cruciale uitwedstrijd tegen concurrent Concordia. Als er weer met dezelfde inzet gespeeld wordt als vandaag dan moet een goed resultaat mogelijk zijn, maar Concordia zal zeker niets weg willen geven.

>op de lat
woensdag 24 november 2021

Verduidelijking coronaregels

De regels omtrent het bezoek van sport­accommodaties zijn nogal aangescherpt.

De KNVB doet een dringende oproep aan alle bezoekers van de voetbal­complexen om het gebruik van de kantine zo kort mogelijk te houden en de accommodatie zo snel als mogelijk na trainingen en wedstrijden weer te verlaten.

Publiek is helaas niet meer welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhouds­professionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.

- In de kantine is een CTB (Corona Toegangs Bewijs) voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
- Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine.
- Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.
- De kantine moet uiterlijk om 20.00 uur sluiten.

Het spreekt voor zich dat het aantal personen op de sport­complexen zo veel mogelijk beperkt moet worden. Helaas betekent dit dat ook de ouders van jeugdleden hun kinderen alleen tot aan de ingang van het terrein mogen begeleiden. Het aantal ouders dat met de jeugdteams mee kan ter begeleiding (strikt noodzakelijke rij-ouders) bij wedstrijden moet ook zo veel mogelijk beperkt worden. Dit geldt zowel voor onze eigen vereniging als alle overige vereni­gingen. Ook de bezoekende teams dienen het aantal begeleiders tot een minimum te beperken.

Het bestuur

Het was een eerste volledig publiekloos weekend voor alle sport­wedstrij­den. Kennelijk hebben de diverse teams toch steun nodig om te kunnen presteren. Ons zaterdag 1 ging, zoals de laatste tijd het geval is, geteisterd door blessures en de afwezigheid van meerdere basiskrachten danig verzwakt op bezoek bij PGS/VOGEL. Daar werd dan ook een verwachte nederlaag geleden. De schade viel met een 3 - 1 uitslag dan ook erg mee.
Ons zondag 1 wist het één helft lang heel goed te doen tegen koploper HVV. Na de ruststand van 1 - 1 ging het echter helemaal mis. Een rode kaart voor het belemmeren van een scoringskans (Isaiah Frederik) hielp natuurlijk ook niet mee. Een wedstrijd om snel te vergeten. Het is zaak om de positieve punten (vooral de eerste helft) in de komende wedstrijden uit te bouwen.

>op de lat
maandag 15 november 2021

H.M.S.H. 1 zaterdag en zondag pakken allebei punt

Zowel zaterdag 1 als zondag 1 heeft afgelopen weekend een punt gepakt. Dat ging in beide gevallen niet zonder slag of stoot. Zaterdag 1 begon tegen sv Erasmus voortvarend ondanks het gemis van 13 spelers. Noodgedwongen zat er ook deze week weer een aantal jeugdspelers op de bank. Nadat Volkan Sarikaya en Aziz Aldoğan de score op 2 - 0 hadden gebracht, wist Erasmus uit een scrimmage tegen te scoren. Nog voor de rust maakte Metin Bayram de 3 - 1. Vlak voor en na de rust vielen er helaas weer twee spelers geblesseerd uit. De tweede helft gaf daardoor een heel ander beeld. Uit een penalty maakte Erasmus de 3 - 2 en rond de 70ste minuut scoorden zij de gelijkmaker. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd zaten beide teams er wel doorheen en werd er niet meer gescoord. Al met al waarschijnlijk toch een terechte uitslag.

Nadat zaterdag 1 een punt gepakt had tegen Erasmus toen er nog publiek aanwezig mocht zijn, moest zondag 1 het restant van de wedstrijd tegen Coal achter "gesloten deuren" spelen bij een tussenstand van 0 - 1. Aangezien er nog meer dan 20 minuten op de klok stonden was er tijd genoeg voor de nodige actie. En die kwam er ook. Te beginnen met de penalty waar zoveel over te doen is geweest. Nu nam Ahmet Akbulut plaats achter de bal en maakte de gelijkmaker. H.M.S.H. maakte het zichzelf niet gemakkelijk door in dit restant nog twee keer een tweede gele kaart te incasseren. Zowel Emre Polat als Serkan Kiliç konden inrukken omdat zij in het eerdere gedeelte al een (gele) kaart hadden gekregen. Coal probeerde hier uiteraard van te profiteren en dit leek ook te lukken want zij kwamen op voorsprong. Niet lang na dit doelpunt kregen wij een tweede penalty wegens hands. Ook deze strafschop wist Ahmet te verzilveren. Vrij snel na deze gelijkmaker werd er afgefloten en bleef de 2 - 2 op het bord staan. Ondanks de vele onderbrekingen en discussies hield scheidsrechter Vally Karagantcheff op bewonderens­waardige wijze het hoofd koel.

>op de lat
zaterdag 6 november 2021

H.M.S.H. 1 zaterdag haalt punt tegen koploper Quintus

Ondanks de invoering van scherpe regels in het amateurvoetbal was de winst vandaag in ieder geval dat er gespeeld kon en mocht worden. Koploper Quintus kwam op bezoek en bij voorbaat leek een nederlaag al in de planning te zitten. Quintus had immers al zijn eerdere wedstrijden gewonnen met een doelsaldo van 31 voor en 7 tegen. Gezien de resultaten van de laatste tijd van ons team niet erg bemoedigend. Echter met veel inzet, het nodige geluk en een uitblinkende keeper, Youssri Allouya, bleef het team overeind. Onze jongens beleefden de nodige benauwde momenten voor het eigen doel, maar de bal wilde er voor Quintus maar niet in. Om te zeggen dat dit een typische 0 - 0 wedstrijd was, klopt niet helemaal maar dat was wel het eindresultaat. Geheel onverdiend was het punt overigens niet want er werd dus wel keihard voor gestreden. Na eerder zuur puntverlies een hele grote opsteker voor Melik Kara en het team.

>op de lat
dinsdag 2 november 2021

Voetbalclinic voor jeugd tot en met 11 jaar

Op woensdag 17 november wordt er een voetbalclinic gegeven door ADO Den Haag voor de jongste jeugd (tot en met 11 jaar). Er is slechts beperkte ruimte dus is het zaak om je direct aan te melden bij je trainer of door een mail te sturen naar onze secretaris: ln.hsmh@siraterces.

Voor meer informatie kun je ook terecht bij ons Hoofd Jeugd Opleiding / Technisch Coördinator Melik Kara.

>op de lat
maandag 1 november 2021

H.M.S.H. 1 zondag pakt verdiend punt tegen RKDEO

Gisteren pakte ons zondag standaard team tegen één van de hooggeplaatste teams een zeer verdiend punt. In een ondanks de regen enthousiaste partij werd vlak voor rust de leiding genomen door een doelpunt van Hamza Chikhi. De gelijkmaker viel een kwartiertje na de rust. Ondanks een paar kansen, met name voor H.M.S.H., werd er niet meer gescoord. Een late treffer van Anes Omri werd afgekeurd wegens buitenspel.

Zaterdag 1 wist op bezoek bij VCS helaas een 2 - 0 voorsprong niet vast te houden en ging toch nog ten onder. De uitslag werd uiteindelijk 4 - 2 voor de thuisploeg.