tussen 12.00 uur en 15.00 uur

Na afloop krijg je ook iets leuks mee
Tot 7 mei!

Resultaten afgelopen weekend

De resultaten van afgelopen weekend waren ronduit teleurstellend. HMSH 1 (zo) moest bij leider HVV op bezoek en werd net als in de thuiswedstrijd volledig overlopen. Aangezien Laakkwartier verrassend won van RKDEO is het gat met die ploeg nu 3 punten in ons nadeel. Het zal duidelijk zijn dat de wedstrijd op 8 mei tegen Laakkwartier cruciaal is. Dat Meeuwenplaat ook een zware nederlaag leed is slechts een heel kleine pleister op de wonde. Er zullen punten gehaald moeten worden tegen zowel Full Speed (1 mei) als Laakwartier (8 mei) om niet op te grote achterstand te komen.
Ook ons zaterdagteam moest een bittere pil slikken na de heel behoorlijke wedstrijden hiervoor. PGS/VOGEL bleek echter veel te sterk.

>op de lat
woensdag 20 april 2022

HMSH 1 (zo) laat zich in de luren leggen

HMSH 1 (zo) liet zich een oor aannaaien door VFC. In een tamme, en waarschijnlijk daardoor, sportieve wedstrijd werd een 1 - 0 voorsprong uit de eerste helft nog in de laatste 10 minuten weggegeven. In de 80ste minuut scoorde VFC de gelijkmaker om nog in blessuretijd met de overwinning aan de haal te gaan. Vreselijk jammer dat deze wedstrijd dus niets opgeleverd heeft, want er zat meer in.

Van de concurrenten behaalde alleen Concordia een overwinning en dat lijkt zich langzamerhand in veiligheid te spelen. Voor de vier clubs onderin (sv H.M.S.H., Laakkwartier, FC IJsselmonde en Meeuwenplaat) zal het de komende weken er om gaan spannen. Wie er degradeert en wie er nacompetitie moet gaan spelen is nog lang niet beslist. De spanning is om te snijden. Komende wedstrijden tegen HVV (uit) en Full Speed (thuis) zullen lastig worden. De kraker tegen Laakkwartier (uit) staat voor 8 mei op het programma. De thuiswedstrijd werd verloren (0 - 2) en hopelijk is het tijd voor een revanche.

Afgelopen zaterdag speelde ons 1e (za) de derby tegen BMT. Het was een leuke sportieve wedstrijd waarin BMT uiteindelijk net iets sterker bleek te zijn. De 2 - 1 nederlaag was zeker toch een onverwacht goed resultaat.

JO12-1 wint Paastoernooi bij Woubrugge

Op 2e Paasdag speelde HMSH JO12-1 een toernooi bij Woubrugge. Het team wilde niet alleen maar van het mooie weer genieten en had zijn zinnen gezet op de 1e prijs. Woubrugge had er in ieder geval alles aan gedaan om de dag te laten slagen en het weer zat bepaald mee.

De trofee

JO12-1
Woubrugge had ook een zeer fraaie bokaal ter beschikking gesteld en het winnen hiervan was een mooie en succesvolle afsluiting van een hele aardige voorjaarsdag voor ons team en begeleiding.

>op de lat
maandag 11 april 2022

Verdiende overwinning HMSH 1 (zo) op Wilhelmus

Vooraf was al bekend dat het een lastige wedstrijd zou worden, want Wilhelmus komen we al een paar jaar tegen. Met slechts 3 wisselspelers viel Sedat Yamac af tijdens de warming up en beschikten we over slechts 2 wisselspelers. We begonnen sterk, goed druk op de bal en Wilhelmus kon er niets tegenover stellen, dit resulteerde al na 10 minuten spelen in de 1 - 0 door Kacper Zych, die vanaf de linkerkant van het strafschopgebied de bal in de verre hoek krulde. Deze stand bleef staan tot aan de rust.

Romario Rafael in actie

Na rust werd de voorsprong uitgebouwd door een doelpunt in de 55e minuut van Rodensio Frederik die een mooie aanval afrondde. In de 67e minuut voegde Isaiah Frederik na een lange slalom en een wonderbaarlijke actie op de achterlijn, hij verraste zijn tegenstander door de bal nog binnen te houden terwijl deze dacht hem achter te laten lopen, daar nog een treffer aan toe door de actie zeer fraai af te ronden. Hiermee bekroonde de jongste en één van de beste spelers op het veld zijn uitstekende wedstrijd.

Veel strijd maar wel zeer sportief!

Hierna werd het spel wat slordiger, waarschijnlijk door de weelde van de voorsprong. Maar er werd stand gehouden. Veel strijd gezien, niemand verzaakte. Als we dit vol houden dan blijft het hoopvol. Opvallend was ook dat de wedstrijd ondanks de grote belangen zeer sportief was.

George van Herwaarden
Met speciale dank aan Peter Dullaart voor de foto's!

Omdat Meeuwenplaat tegen concurrent IJsselmonde wist te winnen en Laakkwartier en Concordia beiden verloren is het weer dringen geblazen onder in de stand. Voor alle teams blijven de zorgen nog steeds groot. 2e Paasdag staat de volgende thuiswedstrijd op het programma tegen VFC. Als ons team dezelfde instelling en inzet aan de dag legt als tegen Wilhelmus, zijn er ook tegen VFC zeker kansen op een goed resultaat.

Onze jeugdige zaterdagteam heeft het zoals verwacht niet makkelijk. Toch lijkt het er op dat het team zijn niveau dermate heeft op weten te krikken dat de uitslagen niet tegen vallen. Het zal lastig blijven, vooral tegen de betere teams in de afdeling.

>op de lat
dinsdag 5 april 2022

Technische problemen website

Door technische problemen bij de provider is onze website tijdelijk van slag geweest. Het lijkt er op dat de problemen zijn verholpen, maar het blijft helaas mogelijk dat er nog zaken fout kunnen gaan. Excuses voor het eventuële ongemak.

Verlies HMSH 1 (zo)

RKDEO bleek zondag duidelijk een maatje te groot (5 - 1). Dat was niet onverwacht. Het team is niet alleen in vorm, het is ook geen favoriete tegenstander. Om één of andere reden ligt het spel van RKDEO ons team niet.

Bij de zaterdag zijn er grote wijzigingen. Vanwege de manier waarop de wedstrijd tegen Quintus geëindigd is, heeft het bestuur gemeend te moeten ingrijpen. De consequentie daarvan is dat voor de rest van het seizoen gespeeld gaat worden met een mix van spelers uit JO18-1 en lagere (zondag) senioren. Het spreekt voor zich dat dit niet ideaal is en ook een grote belasting voor de spelers is. Zeker nu de Ramadan begonnen is.

Corona hakt er flink in

Hoewel het aantal besmettingen door het coronavirus inmiddels gelukkig sterk afneemt, heeft het virus wel flink om zich heen gegrepen. Het gevolg is dat een aantal teams (noodgedwongen) besloten heeft de competitie niet af te maken. In het bijzonder heel jammer voor ons meidenteam (MO11-1) dat meerdere malen problemen heeft gehad door corona.