De traditionele Nieuwjaarsreceptie wordt gehouden op zondag 7 januari. Aansluitend op de eveneens traditionele voetbalwedstrijd die rond 12 uur zal beginnen is de receptie gepland om 14 uur. Uiteraard onder het genot van een hapje en drankje kan een ieder genieten van de gezelligheid. Het bestuur nodigt alle leden en oud leden uit voor dit jaarlijks terugkerende evenement.

Afgelopen maandag is Imad Berrag begonnen aan een stage bij Fortuna Sittard. Hij zal twee weken lang mee trainen met de Onder 18 van Fortuna. Hopelijk beleeft hij veel plezier aan deze unieke kans om zich te etaleren bij één van de Eredivisie clubs in Nederland.

>op de lat
maandag 11 december 2023

H.M.S.H. 1 wint met enig fortuin

Net als vorige week gingen wij sterk van start en dat resulteerde in de 5e minuut al in een doelpunt van Rodensio. In de 15e minuut was het weer raak en ditmaal was Hamza degene die scoorde. Twee minuten later was het weer raak, nu was Isaiah doeltreffend. Je zou zeggen dat de wedstrijd gespeeld was, maar helaas lukte het niet om de partij rustig uit te spelen. Duindorp s.v. was niet van plan om de moed op te geven, met als resultaat dat in de 28e minuut de 3 - 1 viel. Dit was tevens de ruststand.

In de 67e minuut moesten we helaas de 3 - 2 incasseren. Gelukkig konden we weer wat terug doen en in de 72e minuut wist Hamza uit een counter Berkant te bedienen. Maar deze stand bleef niet lang staan want in de 74e minuut viel de 4 - 3 en in de 78e minuut de 4 - 4. In de 81e minuut kwam Rodensio aan de bal en wist zich met een solo vrij te spelen en Serkan te bedienen die de 5 - 4 intikte. In de laatste minuut dacht Duindorp sv nog te scoren, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Zo gaan we met een goed gevoel de winterstop in, en is de aansluiting met de subtop gevonden.

Hopelijk word de goede reeks na de winterstop door gezet.

George van Herwaarden

>op de lat
vrijdag 8 december 2023

JO14-1 speelt oefenwedstrijd tegen Sparta JO13-1

Op een mooie Sinterklaasavond speelden de jongens van sv H.M.S.H. JO14-1 een oefenwedstrijd op sportpark Nieuw Terbregge tegen de JO13-1 van Sparta AV.

Het was een leuke en sportieve wedstrijd met een mooie 0 - 2 overwinning voor onze jongens van sv H.M.S.H. JO14-1.

Onder 23 spelers op stage in Slowakije

Ondanks het slechte weer van de afgelopen tijd in Europa zijn drie spelers van Onder 23 vorige week op stage geweest bij Slávia TU Košice in Slowakije. Bekir Bulut, net terug van een bezoek aan Wilhelmshaven (Duitsland), was samen met Jawad el Arroud en Lorenzo van Alst afgereisd naar het oosten van Slowakije om bij de derde klasser onder winterse omstandigheden hun kwaliteiten te tonen.

Bekir Bulut (l), Lorenzo van Alst en Jawad el Arroud (r) in de sneeuw.

>op de lat
maandag 4 december 2023

H.M.S.H. 1 boekt goede overwinning bij Full Speed

We kwamen sterk uit de startblokken, wij speelden op de combinatie, terwijl Full Speed van achter uit de lange bal hanteerde naar de voorhoede. Daar hadden wij in het begin wat moeite mee, maar we kregen er in de loop van de eerste helft steeds meer grip op.
Het goede spel resulteerde in de 0 - 1 in de 13e minuut na een mooie solo vanaf links door Rodensio richting de achterlijn en binnen de 16, die de bal terug wist te leggen op Hamza.
In de 21e minuut was het weer raak door de vanaf eigen helft opgekomen linksback Isaiah.
Met deze stand werd ook de rust gehaald.
Zoals verwacht ging Full Speed de tweede helft meer druk uitoefenen, maar er werd standgehouden. Omdat de tijd vorderde ging Full Speed meer risico nemen en was er voor ons meer ruimte voor de counter. Dat resulteerde in de 79e minuut in een doelpunt van Hamza. Nog twee minuten later was het wederom Hamza die van de ruimte profiteerde en stelde met een breedtepass Joni in staat om te scoren.
Al met al een mooi resultaat, de nul gehouden en er zelf vier gemaakt. Hopelijk wordt dit spel vastgehouden en gaan we met vertrouwen de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen Duindorp s.v. tegemoet.