Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

april

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand april in 2019 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2019.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


maandag 24 april 2019

Drie belangrijke punten tegen Dubbeldam

Op een zonnige tweede paasdag stond voor HMSH de eerste van de laatste vier cruciale wedstrijden op het programma en wel tegen runner up Dubbeldam, de ploeg die eerste eindigde in de Q4 poule. Dus bij voorbaat geen makkie. Gelukkig beschikten we over een ijzersterke bank, met maar liefst vijf wisselspelers en een reserve keeper. Na een iet wat onwennig en onrustig begin met teveel onnauwkeurige passing, viel wel na een dik kwartier spelen, na een goede steekbal de eerste goal die gescoord werd met een prachtige boogbal door Ahmet Akbulut.
Hier na werd het spel wat beter, en werd met deze stand ook de rust bereikt. Na een wel verdiende rust en de laatste aanwijzingen door Ricardo werd met de tweede helft gestart. Zoals gezegd en verwacht ging Dubbeldam voortvarend van start om de gelijkmaker te bewerkstelligen.
Zonder echt in gevaar te komen werd na een slordig en te snel genomen vrije trap in HMSH voordeel, deze kinderlijk eenvoudig onderschept en werd uit deze aanval de 1-1 gescoord.
Na deze waarschuwing werd het spel weer goed opgepikt en viel na een mooie voorzet door Ali Dogan de 2-1 via een speler van Dubbeldam binnen. Er werden alleen daarna te veel kansen om de wedstrijd veilig te stellen om zeep geholpen. De laatste pass was net niet goed of er werd naar een buitenspel staande speler gespeeld.
Gelukkig kwam uit een mooi opgezette aanval de bal voor de voeten van de vrijstaande Atakan Demir en die maakte aan alle onzekerheid een eind door de 3-1 aan te tekenen.
Na afloop bleek Wilhelmus gelijk gespeeld te hebben, dus voor de tweede maal dit seizoen staan we 2 punten los.
Al met al een goed resultaat, dit nog drie wedstrijden vast houden en dan kan de promotie niet meer ontgaan. Tevens complimenten aan de spelers die niet aan spelen toe zijn gekomen, in deze fase van het seizoen is iedere bijdrage van belang.

1 Wilhelmus 38
2 ODB 34
3 Full Speed 28
4 HMSH 27
5 DHL 26
6 Remo 23

Deze zes ploegen worden samengevoegd met de eerste zes ploegen van de Q4 poule en gaan in 11 wedstrijden strijden om het kampioenschap.

Kampioenspoule 2019

De doelstelling in de 2e fase van de competities werd bijgesteld naar proberen promotie te bewerkstelliggen.
Kampioen en nummer 2 promoveren rechtstreeks, nummers 3 t/m 5 spelen nacompetitie.

Omdat er nog wedstrijden gespeeld dienden te worden, was de eerste wedstrijd pas op 24 februari.
We moesten proberen in de eerste wedstrijd een goed resultaat te boeken, en dat moest gebeuren bij het Delftse SEP. Je zal verwachten dat er met deze wedstrijden wel bekwame scheidsrechters toegekend worden, maar deze wedstrijd troffen we een scheids die de wedstrijd niet meer aan kon lopen, waardoor er af en toe rare beslissingen werden genomen, maar de wedstrijd eindigde met een 0-1 stand, dus kon er er toch tevreden op terug gekeken worden.

Op 10 maart de tweede wedstrijd, tegen de nummer 2 uit de qualifiers poule ODB, deze wedstrijd eindigde zoals die begon, namelijk in 0-0.
In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen ODB, waren er nu voldoende kansen geweest om te kunnen winnen, maar op de een of andere manier zat het er niet in.

Wederom een thuiswedstrijd, op 17 maart, nu tegen het Rhoonse WCR. Op zich een van de betere tegenstanders, maar de wedstrijd werd heel netjes met een 3-1 stand afgesloten.

Op de 24e maart moesten we weer naar het Delftse DHL, met de 1e wedstrijd in gedachten wisten we wat er ons te wachten stond. Door goed voetbal en wat geluk op de goede momenten werd het 0-4.

De volgende wedstrijd op 31 maart was er een thuis tegen het Schiedamse Kethel Spaland, ook deze werd met 3-1 aan de zegekar gebonden. HMSH draaide nu mee voor de koppositie.
Op 7 april kwam de eerste domper, uit bij Charlois werd er met 3-2 verloren.
Op 14 april, wederom een uitwedstrijd nu tegen de nummer laatst REMO, deze werd ook eenvoudig met 2-9 gewonnen en met deze stand waren we koploper op doelsaldo.
Op 22 april de lastige thuiswedstrijd tegen Dubbeldam, die de Q4 poule winnend had afgesloten. Ook deze wedstrijd werd goed gespeeld en werd er met 3-1 gewonnen.
12 mei, de ramadan is reeds bezig en de uitwedstrijd tegen Full Speed moet gespeeld worden. Na 60 minuten spelen met een 1-2 stand, kreeg er een speler rood. Met veel inzet, ondanks de ramadan, werd er met kunst en vliegwerk een 1-3 uit het vuur gesleept.
HMSH staat voor de laatste 2 wedstrijden gespeeld worden 2 punten voor op Wilhelmus en 3 op COAL. Dus als komende wedstrijd gewonnen wordt, dan is het kampioenschap binnen handbereik, vanwege een beter doelsaldo.
Op 19 mei dus de belangrijke wedstrijd thuis tegen het sterke Wilhelmus, en achteraf bleken ze inderdaad te sterk, we kwamen overal net wat te kort en helaas eindigde de wedstrijd in een 0-3 stand, waardoor we het kampioenschap niet meer in eigen hand hebben.
Wel was het gezellig druk in de kantine, met oud leden van HMSH, die onder het genot van een hapje en drankje toch een gezellige middag hadden.
De laatste wedstrijd op 26 mei tegen het ongeslagen Rotterdamse COAL, beiden nu gelijk in punten, maar HMSH is in het voordeel door een beter doelsaldo.
Bij een gelijkspel was de promotie binnen. Ondanks de ramadan en de mentale klap van vorige week, werd er vol voor gegaan en was de 1-3 dik verdiend.
HMSH speelt aanstaand seizoen dus 2e klasse.
Dank gaat uit naar onze trainer Ricardo Darsan, die sinds plaatsing in de promotie geloofde en zelfs een beetje hoopte op een kampioenschap.
2 maal promoveren in 2 seizoenen, is een geweldige prestatie.
Wij wensen Ricardo veel succes bij Wateringse Veld/Kranenburg als assistent-trainer en zien hem wel ergens weer hoofdtrainer worden, zodra hij zijn TC2 heeft.
Ook dank aan de support langs de lijn bij de wedstrijden.

>op de lat
vrijdag 19 april 2019

Paasweekend voetbal

Het weer is heerlijk in Nederland en dat komt goed van pas voor de Pasen. De meeste teams hebben geen wedstrijd tijdens het Paasweekend. Alleen de eerste elftal zal op maandag tijdens de 2e paasdag thuis spelen tegen Dubbeldam. Nu het zo goed draait met onze eerste elftal en alle andere elftallen vrij zijn, is dit een ideale dag om met zijn allen naar Vrederust te komen om onze vlaggenschip te steunen bij de strijd om het kampioenschap!

Het bestuur van H.M.S.H. wenst ieder een fijn paasweekend toe.

Programma:

Datum Wedstrijd
22 apr 14:30 H.M.S.H. 1 - Dubbeldam 1

>op de lat
donderdag 4 april 2019

Wedstrijdprogramma H.M.S.H.
(3 april - 7 april)

Programma:

Datum Wedstrijd
6 apr 08:30 Scheveningen JO8-3 - H.M.S.H. JO8-1
6 apr 09:00 Quintus JO8-1 - H.M.S.H. JO8-2
6 apr 12:45 HVV HERCULES JO11-1 - H.M.S.H. JO11-1
6 apr 08:45 Quick JO11-7 - H.M.S.H. JO11-2
7 apr 14:00 Charlois sv 1 - H.M.S.H. 1
7 apr 10:00 H.M.S.H. 2 - Wanica Star 2
7 apr 12:00 TOGB 3 - H.M.S.H. 3
7 apr 10:00 H.M.S.H. 4 - sv Madestein 2
7 apr 12:00 Steeds Hoger 2 - H.M.S.H. 6
7 apr 14:30 HBS 8 - H.M.S.H. 7
7 apr 12:00 SVV 5 - H.M.S.H. 8
7 apr 12:30 Wippolder 4 - H.M.S.H. 10
7 apr 12:00 H.M.S.H. VE1 - Sporting Leiden VE1
7 apr 10:45 Voorschoten '97 VE1 - H.M.S.H. VE2

>op de lat