In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2019.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.

maandag 28 oktober 2019

Wedstrijd Concordia 1 - H.M.S.H. 1

Gisteren heeft H.M.S.H. 1 de eerste (3) punten van het seizoen gepakt. Een 1-3 overwinning op en bij Concordia. Niet alleen nuttig maar eigenlijk broodnodig. Het betekent ook een flinke sprong op de ranglijst, hoewel dat momenteel nog niet veel zegt gezien de puntenaantallen onderin. De drie eerste tegenstanders waren een maatje te groot. Achteraf begrijpelijk want die staan inmiddels allemaal in de top drie. Reden te meer om uit te kijken naar de komende wedstrijd tegen subtopper Wippolder. Het zal beslist een lastige wedstrijd worden want Wippolder heeft pas één keer punten laten liggen.

>op de lat
dinsdag 22 oktober 2019

Wedstrijdverslag Hillegom 1 - H.M.S.H. 1

Op zondag 20 oktober speelde ons 1e tegen sv Hillegom op een meer dan prachtig complex. Het eerste half uur was het een gelijk opgaande strijd met mogelijkheden over en weer. Na 33 min. was er een misverstand in onze achterhoede en bracht de spits d.m.v. een lob de stand op 1-0. Het zou een zware wedstrijd worden voor ons. Na 10 minuten was weer raak voor sv Hillegom, de rechterspits ging op snelheid langs de achterhoede en bracht beheerst de stand op 2-0. Op slag van rust kreeg de tegenstander nog een vrije trap ver buiten het strafschopgebied, er volgde een strak geschoten bal langs de grond richting 2e paal en hoewel de bal door een mêlee van spelers ging werd deze door niemand aangeraakt: 3-0. Wat we ook probeerden in de 2e helft we dwongen geen grote kansen af en sv Hillegom maakte er nog 4-0 van. Komend weekend staat er weer een uitwedstrijd tegen Concordia op het programma. Net als wij staat Concordia in de onderste regionen, een goede mogelijkheid voor het behalen van één of meer punten.

Verslag - Peter Brandsen

>op de lat
maandag 14 oktober 2019

Wedstrijd H.M.S.H. 1 - OLIVEO 1

Over de wedstrijd H.M.S.H. 1 (zo) - OLIVEO 1 kunnen we helaas kort zijn. OLIVEO bleek een beter ingespeeld en slimmer spelend team te zijn dan dat van ons. De duidelijke nederlaag (0 - 4) was een terechte uitslag. Op een paar halve kansen na werden wij ook niet echt gevaarlijk. Komend weekend staat de (lastige) uitwedstrijd tegen sv Hillegom op het programma. Net als OLIVEO een team dat het uitstekend doet in de competitie.

>op de lat
woensdag 9 oktober 2019

Halve Maan Cup H.M.S.H. 1 (za)

Gisteravond heeft H.M.S.H. 1 (za) de wedstrijd voor de Halve Maan Cup tegen Toofan 1 na strafschoppen (5-4) gewonnen. Na 90 minuten stond het 4-4, maar onze spelers hielden daarna het hoofd koel en boekten een mooi succes. De tweede poule wedstrijd zal op 3 december uit bij FC Zoetermeer gespeeld worden.

De eerste wedstrijden voor H.M.S.H. 1 (zo) en H.M.S.H. Onder 23 zijn op 12 november (VUC 1 - H.M.S.H. 1 (zo)) en 5 november (H.M.S.H. O23 - TAC'90 O23) allebei om 20:00 uur.

>op de lat
dinsdag 8 oktober 2019

Wedstrijd Halve Maan Cup H.M.S.H. 1 (za)

Vanavond (8 oktober) speelt H.M.S.H. 1 (za) thuis voor de Halve Maan Cup tegen Toofan 1. Aanvang 20:00 uur! Vrij toegang.

Voor de meest recente informatie (programma, uitslagen en standen) van de Sir Winston Cup (zo 1), Halve Maan Cup (za 1) en de Beltona Onder 23-cup klik op de volgende links: zondag 1, zaterdag 1 en Onder 23.

>op de lat
maandag 7 oktober 2019

Wedstrijdverslag Foreholte 1 - H.M.S.H. 1 (6 oktober) ¹

De weersomstandigheden waren meer dan abominabel, maar op het kunstgras van de Elsgeest kon gewoon gespeeld worden. In de beginfase van de wedstrijd speelde HMSH wat onwennig, wat wel logisch was, want voor ons was het de eerste wedstrijd na 2 weken gedwongen pauze. In de 10e minuut na een ingooi voor HMSH kwam Foreholte speler Sam Lemmers kansrijk oog in oog met Ismael, maar deze wist uitstekend de kans te pareren. Op het half uur kreeg middenvelder Sebastiaan Bloemendaal de bal voor een volley op de schoen, maar gelukkig wist Ismael de bal nog net over te tikken. In de 36e minuut was het echter wel raak, een voorzet van Sten Admiraal werd door Tjeerd van der Zwaan bij de tweede paal opnieuw met het hoofd ingebracht waarna Toni Arroyo wist binnen te werken (1 – 0). Maar binnen zestig tellen stond de 1-1 op het scorebord, Houssie el Zeryouh schoot vanaf links diagonaal de bal langs Matthijs Guijt. In de rust konden we terug kijken op een redelijk potje voetbal, iedereen stond positioneel goed, alleen kregen we te veel corners tegen en daar aan de kant van Foreholte meer lengte aanwezig was, hadden wij daar veel moeite mee. In de tweede helft verschenen beide teams ongewijzigd weer aan de start. Deze helft speelden wij een stuk minder en dat resulteerde ook na een kwartier spelen tot de 2-1, opnieuw door Toni Arroyo, die dit keer de bal fraai inkopte. Vlak daarna was het opnieuw Arroyo die de bal met een omhaal vanuit een voorzet achter Ismael plaatste (3 – 1). Wij konden zelf in de 2e helft geen potten breken en mogen over de eerste helft tevreden zijn, maar een wedstrijd heeft 2 helften, dus zal het a.s. zondag tegen Oliveo beter moeten. Verder valt er te vermelden dat scheidsrechter Toonen een prima wedstrijd floot.

¹ bron: Foreholte website; aanpassingen George van Herwaarden