Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

mei

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand mei in 2023 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2023.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


donderdag 18 mei 2023

Degradatie H.M.S.H. 1 een feit

Na een periode waarin er toch nog wat hoop was op behoud van het tweede klasseschap is het doek dan nu toch gevallen. Faizel Soekhai had in de winterstop de ondankbare taak op zich genomen om te proberen het team te redden maar hoewel hij in staat was om het team wel aan het voetballen te krijgen bleek de taak te lastig. In veel van de laatste wedstrijden kon H.M.S.H. 1 lang mee met de tegenstander, maar moest het uiteindelijk het onderspit delven. Erg veel geluk hadden onze jongens ook niet gedurende deze periode met onder andere meerdere afgekeurde doelpunten. De hoop en verwachting is dat dit team in de derde klasse beter tot zijn recht komt en mee zal draaien in de bovenste regionen.

Jeugdsecretaris (Meliha Özcan) en coördinator onderbouw (Michiel Persson)

Meliha Özcan heeft de functie van jeugdsecretaris overgenomen van Ronnie Gommers die wegens tijdgebrek helaas zijn functie neer moest leggen. Het bestuur wil Ronnie hartelijk bedanken voor zijn inzet de afgelopen maanden. Meliha is natuurljk geen onbekende, zij is al een aantal jaar actief als trainer van de Onder 8 en onlangs heeft zij succesvol meegedaan aan de cursus jeugdtrainer van de KNVB.

Bezoekers op zaterdagen zullen regelmatig Michiel Persson hebben aangetroffen. Michiel heeft sinds het begin van dit seizoen de coördinatie van de onderbouw van de jeugd op zich genomen. Dit omvat onder andere het begeleiden van de trainers en teams in de jongere categoriën. Hij is daarom niet alleen op zaterdag maar ook op de maandagen en woensdagen op de club.
Michiel is getrouwd met een lieve vrouw en heeft twee geweldige zoons. Binnenkort worden zijn vrouw en hijzelf grootouders.
Hoewel Michiel niet uit Den Haag afkomstig is en in Leiden zijn voetbalcarrière is begonnen, is hij op een gegeven moment in Den Haag komen wonen en is daar gestart met zijn trainersloopbaan. Bekende clubs als Lens, Blauw Zwart, BMT, HSV Escamp en VCS hebben hem als trainer of coördinator gehad. Ook is hij 4 jaar als scout opgetreden voor de BVO Sparta, ondanks het feit dat hij Feijenoord supporter is.
Het zal duidelijk zijn dat Michiel een berg van ervaring heeft opgedaan bij al zijn werkzaamheden in het verleden en hij is vanzelfsprekend ook in het bezit van een trainersdiploma (TC 3 jeugd).

Zijn persoonlijke conclusie na bijna een jaar als coördinator onderbouw bij sv H.M.S.H.:

Na bijna een jaar kan ik gematigd tevreden terug kijken en ben blij dat ik nog kan werken met een groep zeer diverse jeugdtrainers. Ik weet dat sommige zaken nog kunnen verbeteren, maar ook dat we het seizoen positief gaan afsluiten. Veel trainers van de onderbouw hebben hun niveau verhoogd, wat betekent dat het niveau van de training weer een stap omhoog gaat. Nu moeten wij als club nog meer investeren in de jeugd en spelers langer binden aan de club. Ook zullen wij nog gerichter activiteiten naast het voetbal moeten aanbieden aan onze onderbouw jeugd.
Concreet moet sv H.M.S.H. zich op veel gebieden doorontwikkelen en als ik daar een bijdrage aan kan leveren dan ben ik tevreden en als we dat samen met elkaar kunnen bereiken kan sv H.M.S.H. een mooie plek zijn om kinderen plezier, veiligheid en goede trainingen aan te bieden. Kortom er liggen nog een aantal mooie uitdagingen.

Nieuws van onze Onder 23

Afgelopen zondag (14 mei) hebben een drietal spelers van de Onder 23 een oefenwedstrijd gespeeld bij Patro Eisden in België. Nadat al eerder spelers waren getest, met wisselend succes, waren nu Salah Salaheldin, Samuel Aloga en Henok Rezene aan de beurt. Van links naar rechts op bijgaande foto's.

Bij een eerdere stage bij Patro Eisden is Omar Abdullahi helaas afgewezen. Daarentegen zal Jamal van Helvoirt komend seizoen de kleuren van Patro Eisden in hun Onder 21 elftal verdedigen. Jamal heeft bij sv H.M.S.H. de afgelopen periode regelmatig in ons eerste team meegedaan en heeft laten zien dat hij kwaliteit heeft.

>op de lat