Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

mei

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand mei in 2022 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2022.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


maandag 30 mei 2022

H.M.S.H. 1 pakt wéér punt, maar laat wéér overwinning glippen

Net als vorige week tegen Antibarbari leverde de wedstrijd tegen Concordia één (schamel) punt op. Wat dat betreft herhaalde de geschiedenis zich want ook nu werd een overwinning verspeeld. Nadat er in het eerste bedrijf niet gescoord werd, mocht Ahmet Akbulut een strafschop verzilveren. In de blessuretijd (ongeveer minuut 93) produceerde Concordia de gelijkmaker. Hierdoor is er nog geen absolute zekerheid over behoud in de 2e klasse en hoewel het wel heel erg tegen moet zitten wil ons team in de nacompetitie terecht komen, is het niet onmogelijk. Zelf een punt pakken tegen FC IJsselmonde lijkt voldoende voor handhaving, maar zelfs dat zou nog te weinig kunnen zijn.

Laakkwartier verloor zeer nipt van Wippolder (waar hebben we dat laatst ook gehoord?). Coal verloor ruim van RKDEO. Meeuwenplaat verloor (ook ruim) van Antibarbari. Alleen FC IJsselmonde pakte de volle buit tegen Wilhelmus. Het is dan ook te verwachten dat FC IJsselmonde de wedstrijd tegen ons met enig vertrouwen tegemoet zal zien. Een overwinning betekent namelijk in ieder geval geen directe degradatie. Net zo belangrijk volgende week is de confrontatie tussen Coal en Meeuwenplaat. Coal zit momenteel niet echt in een goede periode en met Meeuwenplaat weet je het nooit. Die kunnen best weer eens voor een verrassing zorgen. De wedstrijd HVV - Laakkwartier is op twee fronten van belang. Laakkwartier zal alles proberen om een resultaat te boeken om de nacompetitie te ontlopen en HVV zal met een schuin oog naar de topper Wippolder - RKDEO kijken om te zien of het kampioenschap er toch nog in zit. Laatste ronde, laatste kansen. Het moet gezegd: veel kansen en weinig zekerheid. Wie weet hoe dit alles af gaat lopen mag het zeggen.

Zaterdag 1, weer bestaande uit een gelegenheidsteam, was niet in staat veel weerwerk te bieden aan ODB. De verschillen tussen de top teams en de lagere regionen was afgelopen weekend duidelijk te zien in de uitslagen. Nog één wedstrijd en dan is de competitie voorbij.

>op de lat
maandag 23 mei 2022

H.M.S.H. 1 pakt punt, maar laat overwinning glippen

Zoals vorige week aangegeven wilde Antibarbari zich niet zonder slag of stoot overgeven omdat de positie op de eindranglijst voor hen van belang is. Het bepaalt de tegenstander in de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Dit gezegd hebbende bleek echter dat ons team veel beter uit de startblokken kwam dan de thuisploeg. Doelpunten van Isaiah en Rodensio Frederik en een treffer van Hamza Chikhi nog vóór de rust leken een geruststellende voorsprong bij rust te geven. Antibarbari dacht daar duidelijk anders over en begon de tweede helft veel beter dan wij. Dit leverde in eerste instantie nog slechts één doelpunt op waarna Hamza met zijn tweede goal de marge weer op drie bracht. Met enig ongeloof zagen de vele toeschouwers op deze zonovergoten dag de thuisploeg met enige bijval de stand nog op gelijke hoogte brengen. Hierna kregen beide ploegen nog uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Dat gebeurde uiteindelijk niet en het resultaat was een 4 - 4 gelijkspel. Beide ploegen zullen hiermee een beetje ontevreden zijn geweest, maar dat geld met name voor ons team. Dit was echt een ideale kans om van (bijna) alle zorgen verlost te worden. Het punt is in zoverre wel belangrijk omdat directe degradatie nu zeker niet meer mogelijk is.

Laakkwartier mocht dit weekend genieten van een vrije dag en zal, achteraf gezien, wel redelijk blij zijn met de resultaten want de meeste concurrenten pakten geen punten. Dit geldt met name voor Coal (1 - 2 tegen Wilhelmus), Meeuwenplaat (0 - 7 tegen HVV) en FC IJsselmonde (1 - 3 tegen Full Speed). Toch zal Laakkwartier niet met een lekker gevoel de laatste twee wedstrijden ingaan want die zijn tegen de twee ploegen die om het kampioenschap vechten (Wippolder en HVV). Aangezien een paar concurrenten nog tegen elkaar moeten spelen en dus punten zullen halen zou Laakkwartier nog in de nacompetitie kunnen belanden. Directe degradatie lijkt niet waarschijnlijk vanwege een behoorlijk doelsaldo. De ploegen die boven Laakkwartier staan kunnen niet meer rechtstreeks degraderen. Wilhelmus lijkt zeker te zijn van behoud. H.M.S.H. is zeker nog niet veilig.

Komend weekend staan er geen wedstrijden tussen de staartploegen op het programma. Dat wil niet zeggen dat de wedstrijden niet van belang zijn want ze ziijn allemaal voor minstens één van de spelende teams wèl van belang. H.M.S.H. 1 krijgt Concordia op bezoek. Punten scoren is zeer gewenst. Het lijkt onverstandig om alles af te laten hangen van de laatste wedstrijd want die is tegen FC IJsselmonde en als die nog een kans hebben om Meeuwenplaat of Coal te kunnen passeren dan zullen die alles in het werk stellen te winnen. Veel zal natuurlijk afhangen van welke teams komend weekend punten weten te halen.

Over de wedstrijd van zaterdag 1 tegen Houtwijk kunnen we alleen vermelden dat wegens een gebrek aan spelers de nodige jeugdspelers en meerdere spelers uit de B categorie van de zondag moesten invallen om het team compleet te maken. Deze mengeling van jeugd en senioren was op geen enkele manier opgewassen tegen een kampioenskandidaat als Houtwijk.

>op de lat
dinsdag 17 mei 2022

Oprichting Onder 23 team

Komend seizoen zal er een H.M.S.H. O23 team actief zijn op de club. Gezien het aantal talentvolle jongere spelers dat momenteel bij ons speelt een logische stap om te nemen. In een competitie met leeftijdgenoten zullen zij zich hopelijk verder kunnen ontwikkelen. Het spreekt voor zich dat er een staf aangetrokken is om dit te realiseren in de personen van Thanasi Ntinoudis (trainer) en Charlie Mena (assistent).

Thanasi Ntinoudis (re) en Charlie Mena (li)
>op de lat
maandag 16 mei 2022

Verwachte nederlaag tegen Wippolder

De midweekse competitieronde bracht de verwachte nederlaag tegen titelkandidaat Wippolder. Ons team kon lange tijd goed mee met Wippolder en creëerde een aantal goede kansen (2x paal en 1x lat), maar beet toch in het stof. Een ongelukkig gegeven strafschop betekende uiteindelijk de ommekeer. Ondanks het goede spel helaas dus geen punten maar als er zo gevoetbald blijft worden dan moet behoud in de 2e klasse eigenlijk geen punt zijn. De punten moeten echter nog wel gepakt worden. Heel belangrijk is dat de voornaamste concurrenten afgelopen donderdag ook geen punten wisten te behalen. Laakkwartier verloor van Concordia dat nu zo goed als veilig is. FC IJsselmonde verloor ook nipt, van Antibarbari, en Meeuwenplaat had geen kans tegen RKDEO. Wilhelmus, ook nog niet helemaal zorgenvrij, had een vrije avond.

Op 15 mei was het de beurt aan de concurrentie om punten te pakken want wij hadden een vrij weekend. Laakkwartier greep zijn, mogelijk, laatste kans met een overwinning (3 - 1) op Coal dat dus ook hevig in de problemen blijft zitten. Meeuwenplaat is de meest onberekenbare ploeg in de poule. Goede resultaten worden afgewisseld met hele slechte. Tegen Concordia was het weer eens slecht, maar dat zegt dus niet veel. VFC - FC IJsselmonde eindigde in een 2 - 2 gelijkspel. Een kostbaar en verdienstelijk punt voor FC IJsselmonde want daarmee houden ze zicht op de andere ploegen. Wilhelmus - Wippolder eindigde in een overwinning voor Wippolder. Vanwege de nederlaag van HVV bij RKDEO zijn zij nu koploper.

Komend weekend staan er weer de nodige interessante confrontaties op het programma. H.M.S.H. 1 moet op bezoek bij Antibarbari. In theorie heeft deze ploeg nog wat om voor te vechten, want omdat HVV de 1e periode heeft gewonnen en Wippolder ongetwijfeld de 2e gaat winnen, is de derde positie op de ranglijst garantie voor de nacompetitie. Op een enkele uitzondering na heeft Antibarbari de laatste tijd dan ook veel wedstrijden weten te winnen. Wij zijn dus gewaarschuwd. Zoals het er nu uit ziet is Antibarbari echter al verzekerd van de nacompetitie want de 4e plek op de ranglijst zal ook een vervangend periodekampioenschap opleveren.
Laakkwartier is dit weekend vrij en zal met lede ogen moeten toekijken hoe de overige ploegen punten verzamelen. Coal - Wilhelmus is voor beide ploegen van groot belang. Net als HVV - Meeuwenplaat. FC IJsselmonde mag thuis tegen Full Speed proberen het gat naar de andere ploegen te dichten. Voor het kampioenschap is Wippolder - VFC nog van belang. De wedstrijd Concordia - RKDEO is eigenlijk niet van belang. RKDEO heeft de vierde plek stevig in handen en kan die niet meer verspelen.

Ook zaterdag 1 speelde afgelopen week een inhaalronde waarin gewonnen werd van Wanica Star. Helaas ging het zaterdag heel erg mis tegen GDA.

>op de lat
maandag 9 mei 2022

Heel belangrijke overwinning op Laakkwartier

De kraker tegen Laakkwartier leverde ons 3 heel belangrijke punten op. De eerste helft was matig hoewel wij niet in de problemen kwamen. Zeker nadat Laakkwartier na 20 minuten met 10 man verder moest vanwege een rode kaart kwam er van de thuisploeg geen gevaar. Na de toch wel logische 0 - 0 ruststand, werd er in de tweede een stuk beter gespeeld en dat leverde een goed resultaat op. Rodensio Frederik scoorde zowel de 0 - 1 als de 0 - 2 waarna Hamza Chikhi en Isaiah Frederik er allebei nog een doelpunt aan toevoegden. De 0 - 4 eindstand was verdiend. H.M.S.H. 1 is gestegen naar de negende plek. Op zich natuurlijk geweldig maar de verschillen tussen de diverse ploegen zijn nog steeds klein. Volgende week kan het allemaal weer heel anders zijn. Deze week is er een doordeweekse ronde met voor ons de uitermate lastige uitwedstrijd bij Wippolder. Door de vrije dag van HVV is Wippolder nu op slechts één enkel punt van koploper HVV gekomen en zal bloed ruiken. In het weekend is ons team vrij en kan de concurrentie wellicht profiteren. Laakkwartier heeft het weliswaar behoorlijk lastig gehad de afgelopen weken maar heeft toch de nodige punten gepakt. FC IJsselmonde heeft de laatste tijd het geluk niet aan zijn zijde gehad en is door een herboren Meeuwenplaat voorbijgestreeft. De kaarten zijn echter nog niet geschut en er is voor alle ploegen nog redding of ondergang mogelijk. Met nog 5 competitierondes zijn er ook nog veel punten te verdelen.
Ons zaterdagteam leed helaas een heel zware nederlaag tegen Maasdijk.

>op de lat
dinsdag 3 mei 2022

Broodnodige overwinning op Full Speed

Afgelopen zondag kwam Full Speed op bezoek aan de Vrederustlaan. Voor ons team een cruciale wedstrijd om punten te pakken. Het bleek dat onze jongens daar van doordrongen waren, want vanaf het begin af aan had Full Speed niets in te brengen. Na een minuut of 25 scoorde Ömer Karadağ de oververdiende 1 - 0. Het mocht gerust een wonder heten dat de wedstrijd pas een kwartier voor tijd beslist werd door een treffer van Rodensio Frederik. Er waren kansen genoeg om veel meer doelpunten te maken. De 2 - 0 eindstand was eigenlijk een schamele oogst.
Zoals eerder vermeld is komend weekend de kraker tegen Laakkwartier. Tegen alle verwachtingen in verloor Laakkwartier zondag van Meeuwenplaat. Het team zal dan ook ongetwijfeld zeer gemotiveerd het veld inkomen voor de wedstrijd tegen H.M.S.H.. Nu ook Meeuwenplaat weer eens succes heeft geboekt en de teams net boven de streep ook punten aan het verspelen zijn, lijkt het er op dat ook die teams (met name Coal, Concordia en zelfs Wilhelmus) zich langzamerhand weer zorgen moeten gaan maken om niet in de problemen te komen.
Ons zaterdagteam leed een, acceptabele, nederlaag tegen Toofan (4 - 1).

>op de lat