Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

januari

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand januari in 2021 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2021.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


zaterdag 16 januari 2021

Update speeltuinactie

Hoewel het er op het eerste gezicht niet op lijkt dat onze actie erg succesvol is, gegeven de huidige officiële stand van € 110 (zie Actiepagina), is er inmiddels een zeer grote bijdrage geschonken in de vorm van een contante donatie.
Wij willen hier graag vermelden dat de heer Isa Taşveren van I. Taşveren VOF maar liefst € 1500 geschonken heeft voor deze actie. Onze club is vanzelfsprekend uiterst dankbaar voor deze bijdrage.
Het streefbedrag is weliswaar nog niet gehaald maar dat komt wel langzaam in zicht. Hopelijk stimuleert dit erg genereuze gebaar van de heer Taşveren ook anderen een bijdrage te leveren!

Het bestuur

Update KNVB mededelingen

Afgelopen week heeft de KNVB een mail gestuurd naar alle clubs waarin de huidige situatie werd behandeld. Voor de clubs zijn de mededelingen over de mogelijke scenario’s voor de herstart van de competities, de dispensatieregeling voor trainerslicenties en de financiële steunmaatregelen het belangrijkste.
De scenario's zijn (nog) hetzelfde als eerder aangegeven. Echter, de vraag is hoe reëel deze nog zijn gezien de verlenging van de lockdown en de strenge omgangsregels. De KNVB verwacht pas in de week van 9 februari een besluit te kunnen nemen op grond van de nieuwe kabinetsbesluiten.
Aangezien allerlei cursussen niet kunnen worden gegeven heeft de KNVB een dispensatieregeling gemaakt voor die trainers die hun cursus niet kunnen volgen. Dit zowel voor trainers die een (nieuwe) opleiding doen als trainers die bijscholing nodig hebben.
De KNVB heeft in samenwerking met Sportsubsidie.nl een financiële helpdesk geopend waar verenigingen terecht kunnen met vragen over steunmaatregelen van de overheid. Dit gaat onder andere over de verschillende regelingen (NOW, TASO en TVS). Voor verenigingen, zoals sv H.M.S.H., met jeugdactiviteiten is er ook een stimuleringsbudget. De aanvraag deadline hiervoor is doorgeschoven naar 1 april.

>op de lat
zaterdag 9 januari 2021

Overlijden erelid Louis Thomassen

Donderdag bereikte ons het droeve bericht dat ons erelid Louis Thomassen is overleden. Onze club verliest weer een icoon. Wij willen graag even stilstaan bij zijn bijdrage aan onze club. Het bestuur wenst alle nabestaanden sterkte in deze moeilijke tijden.

Het bestuur


Op donderdag 7 januari jl. bereikte ons het droeve bericht, dat ons

Erelid

Louis Thomassen

na een kortstondig ziekbed op 6 januari jl. op 78 jarige leeftijd is overleden.

Met het overlijden van Louis verliest H.M.S.H. weer een icoon.

Kroot” is niet meer onder ons.

Zijn voetbal carrière begon hij bij S.V.H., maar vanaf de senioren kwam hij spelen bij H.M.S.H. Hij was de laatst overlevende van een legendarische voorhoede van H.M.S.H. 1, bestaande uit Leen Janse, Louis Thomassen en Rinus van der Burg.

Zij vermaakten niet alleen de toeschouwers in het veld, maar deze drie rasechte Hagenezen stonden ook hun mannetje aan de bar.

Louis was de spits, een echte sluipschutter. Hij was niet snel, maar wel altijd op tijd voor de goal. Hij had geen hard schot, maar wist wel altijd het gaatje in de verdediging te vinden. Hij was geen harde kopper, maar stond altijd wel daar waar de bal kwam. Alles natuurlijk binnen de 16. Eén keer is geconstateerd, dat hij van buiten de 16 scoorde, maar dat ging tergend langzaam. Dan weer zat de bal er in, dan weer niet. Uiteindelijk belandde het (toen nog echt) leren monster aan de juiste kant van de paal. Als je het vertraagd af zou spelen, was de bal nu nog onderweg geweest.

En natuurlijk kwamen Lenie en later zijn zoons Arnold en Herman altijd kijken. Een echt voetbal- en H.M.S.H.- gezin, zoals er zo velen in die tijd bij de verenigingen rondliepen. Het weekend begon al op donderdagavond met trainen en een bardienst draaien. Waarbij Louis hier gelijk maar gebruik van maakte om toto-/lotto formulieren voor de club in te nemen. Deze werden dan op vrijdag ingeleverd op de club en en passant werd er dan ook nog geklaverjast. Op zaterdag eerst even werken en dan kijken naar Arnold en Herman in de jeugd. Op zondag dan eindelijk zelf voetballen. Zaterdag en zondag het hele gezin de hele dag bij H.M.S.H.!

Op zijn ronde op de melkwagen, langs scholen en horeca, nam Louis elke gelegenheid te baat om toto-/lotto formulieren aan de man te brengen. Op vrijdagavond werd er met een man of 8 de toto-/lotto formulieren van Louis en van zo’n 25 verkoopadressen door heel Den Haag verwerkt en de centjes geteld. H.M.S.H. was toen een grote toto-/lotto club in Den Haag en Louis had hier een grote bijdrage in. Dus niet alleen de trainer was blij met de goaltjes van Louis, ook de penningmeester was danig in z’n sas met de verkoop van zijn toto-/lotto formulieren.

Tot op hoge leeftijd heeft Louis, vaak met z’n maten uit de selectie, nog actief gevoetbald. Een echt veteranen elftal dus. Sterker nog, Louis heeft altijd gevonden dat hij nog wel mee kon in het 1e.

Arnold en Herman en later ook kleinzoon Mitchel, kregen het voetbal met de paplepel ingegoten en begonnen dus al vroeg met voetballen bij H.M.S.H.

En wat waren Louis en Lenie trots als de zoons samen in H.M.S.H. 1 speelden. Ook toen beide broers met kleinzoon Mitchel samen in een elftal voor H.M.S.H. uitkwamen. Er was maar één club die telde in huize Thomassen, H.M.S.H.!

Nou, niet helemaal want Louis was een fervent Feijenoord fan, maar Herman fanatiek voor Ajax. En dat botste nog wel eens en dan werden er over en weer de nodige steken onder water uitgedeeld, maar wel altijd met een glimlach.

Louis was niet alleen een verdienstelijke spits, maar kon ook héél goed klaverjassen. Met Rob de Rijk heeft hij ooit deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap klaverjassen in Utrecht, waar zij verdienstelijk vierde werden. Menigmaal heeft hij bij H.M.S.H. het Kerst- of Paasrooster gewonnen, wat elke vrijdagavond gespeeld werd. Vaak liet hij zijn tegenstanders verbijsterd achter omdat Louis steevast wist welke kaarten er nog in de laatste slag over waren.

Een ijzersterk geheugen had hij en hij kon hoofdrekenen als de beste. Dit kwam bij het klaverjassen en het toto-/lotto werk goed van pas.

Als je een week vergeten was een lottoformulier in te leveren, dan deed Louis dat voor je en schoot hij de inleg voor. Als je hem daarna dan tegenkwam wist hij feilloos te vertellen welk bedrag hij nog van je kreeg. Helaas lopen er nu in Den Haag nog steeds wat lui rond, die hem dit bedrag nog schuldig zijn.

Louis hield ook wel van een gokje en kwam dan ook regelmatig op de renbaan Duindigt en in Nootdorp. Of hij er veel wijzer van geworden is, heeft hij nooit laten merken. Louis was en bleef altijd Louis.

Een andere passie van hem was biljarten. Hij moest dan wel zijn onafscheidelijke peukie in de asbak laten, want dat mocht niet boven het biljart.

Louis was geen prater, maar had wel oog voor zaken die niet helemaal in de haak waren. Hij kon zich daar dan lang boos overmaken. Louis vertelde je dit dan in “geheim” taal, zodat niet iedereen het kon verstaan.

H.M.S.H. verliest in Louis één van zijn markante leden, één die altijd klaar stond voor de vereniging. Zowel in het veld, als daarbuiten. Gelukkig leven zijn genen voort bij H.M.S.H. door de aanwezigheid van Arnold en Herman en kleinzoon Mitchel.

Toch zal het bij H.M.S.H. nooit meer hetzelfde zijn.

Wij wensen Lenie, Arnold, Herman, Mitchel en verdere familie en kennissen veel kracht toe voor de komende tijd om dit verlies een plaats te kunnen geven.

>op de lat
zaterdag 2 januari 2021

Verduurzaming van de club

Zoals bekend mag worden verondersteld heeft het bestuur enige tijd geleden de verduurzaming van de club in gang gezet. Een zeer groot deel van de ALV van afgelopen augustus ging dan ook over het verduurzamen van de club. Het belangrijkste onderwerp hiervan is het omschakelen van gewone veldverlichting naar LED verlichting. Details kunnen worden teruggelezen in het gepubliceerde verslag van de ALV.

Inmiddels zijn we weer een stap verder. De benodigde subsidies zijn aangevraagd en het bestuur hoopt dat de (positieve) beslissingen uiterlijk deze maand getroffen worden door de diverse instanties en organisaties. De belangrijkste bijdrage is die van de gemeente Den Haag die normaal gesproken zeer positief staat tegenover deze initiatieven.

Mochten de beslissingen over de subsidies positief uitvallen dan is de hoop dat de werkzaamheden, te beginnen met het plaatsen van de zonnepanelen, medio februari danwel begin maart gestart zullen kunnen worden. Inmiddels is wel duidelijk dat de plaatsing van de zonnepanelen, in ieder geval in eerste instantie, alleen op het kleedkamergebouw zal gebeuren. Hierdoor is de geplande renovatie van de kantine niet urgent meer.

Het bestuur

>op de lat