Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

december

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand december in 2021 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2021.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


zondag 26 december 2021

Programma's en indelingen

De nieuwe indelingen voor de B categorie jeugd (3e fase) en H.M.S.H. 4 zijn al een paar dagen bekend en inmiddels ook op de teampagina's te vinden.
De competities in de A categorie die spelen in een zogenaamde najaarsreeks (H.M.S.H. JO18-1 en H.M.S.H. JO14-1) worden eerst uitgespeeld en de poules worden pas daarna opnieuw ingedeeld voor de voorjaarsreeks. Het zal ongetwijfeld van de standen en de mogelijkheden om te spelen afhangen of dit nodig zal blijken en gerealiseerd gaat worden.

Voor de B categorie zijn er op dit moment wedstrijden gepland in januari 2022. Alle wedstrijden in de A categorie voor januari zijn inmiddels uitgesteld en de eerste wedstrijden staan nu gepland voor 5 en 6 februari.

Voor de teams in de B categorie start de competitie voor de meeste jeugdteams op 15 januari 2022. Alleen de nieuwe teams JO15-1 en JO13-1 beginnen later, namelijk op 29 januari 2022.
Voor de senioren (B categorie) is er een inhaalprogramma op 16 januari en een volledig programma op de 23e.

De verwachting is echter dat er weer de nodige wijzigingen zullen komen. Ook is het nog maar zeer de vraag of de huidige maatregelen op tijd versoepeld zullen worden zodat er inderdaad gespeeld mag worden.

>op de lat
woensdag 22 december 2021

Nieuwjaar 2022

Het nieuwe jaar staat voor de deur en hoewel de omstandigheden iets anders zijn dan de vorige jaarwisseling zullen er ook dit jaar geen activiteiten kunnen plaatsvinden om dit te vieren. Uiteraard is dit een tegenvaller want we hadden allemaal gehoopt dat de situatie voldoende verbeterd zou zijn om wel iets te kunnen organiseren. Het bestuur hoopt dat we binnen afzienbare tijd weer gewoon kunnen voetballen. In ieder geval wenst sv H.M.S.H. eenieder een sportief, maar vooral gezond, 2022!

Ook dit jaar was weer een zeer bewogen jaar. Gelukkig kon er tenminste weer een tijd lang gevoetbald worden, maar helaas laat de situatie dat op dit moment niet meer toe. Ook op ander gebied waren er de nodige ontwikkelingen. De verduurzaming die ons voor ogen stond kon geen doorgang vinden zoals wij dat graag gezien hadden. Natuurlijk zijn er in deze, voor iedereen, moeilijke tijden ook weer veranderingen bij de sponsoren. In september hebben wij DAK kindercentra kunnen verwelkomen. De afgelopen tijd zijn daar Dadas Bouw en Detachering en Yilmaz Thuiszorg bij gekomen. Helemaal nieuw zijn Loyaal Uitzendbureau, Atlas Thuiszorg en Mirzali. Naast het goede nieuws over nieuwe sponsoren, is er natuurlijk ook het afscheid van andere sponsoren. Helaas vertrekken E&M infra, Mediahoek, Volkan Juwelier, Super Service, Can Amara, garage Çiçek en Life & Care. sv H.M.S.H. wil graag alle sponsoren die ons in de afgelopen periode hebben gesteund van harte bedanken en onze nieuwe sponsoren welkom heten!

Het bestuur

Winterstop en programma

De winterstop is nu definitief begonnen voor alle teams. Voor de B categorie zijn er op dit moment nog wedstrijden gepland in januari 2022. De wedstrijden in de A categorie voor januari zijn inmiddels uitgesteld en de verwachting is dat die categorie pas op zijn vroegst in februari weer zal beginnen. Het laatste weekend van januari zou nog als inhaalweekend gebruikt kunnen worden maar dat lijkt niet erg waarschijnlijk. "De competities die spelen in een zogenaamde najaarsreeks in de A categorie worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks." Dit zou gelden voor H.M.S.H. JO18-1 en H.M.S.H. JO14-1. Het zal ongetwijfeld van de standen afhangen of dit nodig zal blijken en gerealiseerd gaat worden.

Laatste coronanieuws

Het laatste nieuws voor de sport in het algemeen en het voetbal in het bijzonder is natuurlijk zeer teleurstellend, maar wel verwacht. Hoewel het aantal besmettingen nog steeds omlaag gaat en ook de ziekenhuiscijfers gelukkig verbeteren is de situatie zo onduidelijk en onzeker dat deze nieuwe maatregelen hoogstwaarschijnlijk onontkoombaar zijn om een volgende besmettingsgolf en daarmee gepaard gaande ziekenhuisopnames in de kiem te smoren. Het lijkt er heel sterk op dat de omikron variant van het coronavirus nog een stuk besmettelijker is dan de delta variant. Goede raad is duur en hoewel het er op het eerste gezicht misschien op lijkt dat een behoorlijk strenge lockdown te veel van het goede is voor de huidige situatie, kan het achteraf blijken de juiste keuze te zijn.

>op de lat
maandag 13 december 2021

Bijna winterstop

Afgelopen weekend was het laatste reguliere speelweekend van dit jaar. Komend weekend zijn er slechts een paar inhaalwedstrijden gepland in de B categorie. Voor de meeste teams is dus de winterstop begonnen. Wanneer deze afloopt is de grote vraag. Het laatste nieuws is dat er geen versoepelingen van de coronamaatregelen zullen zijn tot ergens in januari 2022. Of er daarna weer normaal getraind kan worden is afwachten. Voor de A categorie zal dat mogelijk inhouden dat er nog één of twee competitieronden zullen worden uitgesteld. De B categorie zal mogelijk wel weer opgestart worden. Het blijft koffiedik kijken.

>op de lat
maandag 6 december 2021

Programma en nieuwe fase(n)

Het zal duidelijk zijn dat er deze week geen wedstrijdverslagen van de standaardteams zullen verschijnen. Aangezien het voorlopig onduidelijk is hoe er na de winterstop verder gegaan wordt met de diverse competities, zullen er na het laatste speelweekend in december voorlopig geen nieuwe programma's gepubliceerd worden op de website.

Mocht er in januari weer gevoetbald kunnen worden dan zullen er de nodige wijzigingen plaatsvinden. Bij de jeugd zullen diverse teams ook van leeftijdscategorie veranderen vanwege het feit dat de samenstelling van die teams beter zal aansluiten op de daarvoor beschikbare spelers. Tevens is er de inschrijving van een nieuw JO10-4. Natuurlijk is er ook de overgang naar een nieuwe fase; voor de oudere jeugd naar fase 2 en voor de jongere jeugd alweer naar fase 3. Dit zal ook de nodige verschuivingen opleveren.

>op de lat