In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2023.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.

dinsdag 31 oktober 2023

Onder 23 op bezoek in Helmond

Vorige week dinsdag bracht ons Onder 23 team een bezoek aan Helmond waar in het stadion van Helmond Sport een leuke wedstrijd werd gespeeld tegen een team van genoemde club.

Een leuke bijkomstigheid bij deze wedstrijd was dat er ook een speler van onze JO17-1 mee deed, namelijk Rojan Ahmad. Hoewel de wedstrijd verloren werd was het wel een goede wedstrijd van onze spelers.

H.M.S.H. 1 geeft wedstrijd uit handen

Het is jammer te moeten constateren dat ons standaard team ook afgelopen zaterdag zijn wedstrijd tegen Schipluiden weer volledig uit handen gaf. Na een zwakke start (0 - 1) kwam H.M.S.H. weer vrij gemakkelijk langszij en nam kort daarop ook een voorsprong (beide doelpunten van Hamza Chikhi). Deze werd in de tweede helft door een onnodige rode kaart en een ongelukkige strafschop tegen echter verspeeld en hierdoor werd het Schipluiden te makkelijk gemaakt alsnog de volle winst te grijpen. Uiteindelijk was de stand 2 - 3. Aan de inzet van het team ligt het niet, maar het blijkt dat er niet altijd even slim gespeeld wordt.

>op de lat
zaterdag 21 oktober 2023

Rinus app bijscholing voor jeugdtrainers

Afgelopen maandag hebben onze jeugdtrainers een instructieavond gehad over het gebruik van de Rinus app. Deze app is van groot belang voor het plannen en uitvoeren van geschikte trainingen voor bepaalde jeugdcategoriën.

Onze trainers kregen een uitgebreide en leerzame uitleg van de werking van de app onder leiding van Jorge, Daniel, Leroy (allen van WSDH), Melik en Faizel. WSDH ("Werken aan Sportstad Den Haag") is een organisatie die zich bezig houdt met de ondersteuning van o.a. sportclubs met betrekking tot de ontwikkeling van het kader.

Programma jeugd 28 oktober

Het wedstrijdprogramma van 28 oktober kan in ieder geval tot en met vandaag nog gewijzigd worden. Hierna kunnen wedstrijden nog verzet worden via een wijzigingsverzoek. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit laatste ook nog gaat gebeuren. Houdt daarom de KNVB wedstrijd app en Voetbal.nl (app) steeds goed in de gaten. De thuiswedstrijden zullen hoogstwaarschijnlijk niet meer gewijzigd worden.

H.M.S.H. 1 laat kansen liggen

Na de voortvarende start van de competitie heeft ons elftal helaas de goede lijn niet door weten te zetten. Het verlies thuis tegen KMD (1 - 2) en uit tegen Wilhelmus (4 - 3) was eigenlijk geheel overbodig. Tegen KMD werden veel te veel kansen verprutst en tegen Wilhelmus werd na een goede inhaalrace (van 3 - 1 voor Wilhelmus tot 3 - 3) de wedstrijd alsnog uit handen gegeven door een laat tegendoelpunt. Hopelijk kan het team na de korte vakantie weer succes gaan boeken. Het lijkt er op dat deze competitie zeer spannend gaat worden want er is geen team meer dat alle punten binnengesleept heeft en alle teams heben nu ook al minstens één wedstrijd gewonnen èn verloren.

>op de lat
donderdag 5 oktober 2023

Resultaten H.M.S.H. 1

Door omstandigheden was er nog geen verslag van de recente resultaten van ons standaardteam. Een korte update van de bekercampagne en het begin van de competitie staat hieronder.

De 1e bekerwedstrijd leverde een onnodige nederlaag op tegen Altior, na een goede 1e, maar matige 2e helft verspeelden we vlak voor einde van de wedstrijd nog een gelijk spel 3 - 4.

De 2e bekerwedstrijd uit tegen CKC stond bij rust 0 - 2 na een goede 1e helft. Na rust was het spel wat minder en daardoor viel ook snel een tegendoelpunt (1 - 2) en stonden we veel onder druk. Desondanks hebben we nog een aantal goede kansen gehad, maar konden die helaas niet afmaken. Uiteindelijk bleef de 1 - 2 winst op het scorebord staan.

De 3e en laatste bekerwedstrijd, uit tegen Naaldwijk, was een slechte wedstrijd, maar scoorden we toch nog 3x. Dit bleek echter niet genoeg want we verloren met 5 - 3. Dit betekende tevens de uitschakeling.

De competitie begon met een wedstrijd tegen DSVP. Het was in het geheel een goede wedstrijd. In de 36e minuut stelde Gokhan Topuz Joni Mateus in staat om de 1 - 0 aan te tekenen. Net na de rust viel de 2 - 0. Met een lob van vijfentwintig meter afstand verschalkte Hamza Chikhi de Pijnackerse keeper. DSVP kwam acht minuten voor het eindsignaal nog wel terug tot 2 - 1, maar met inzet en strijdlust bleef het daar bij.

Ariston'80, bestaande uit studenten, kwam op een 1 - 0 voorsprong, die vlak voor rust door Hamza Chikhi ongedaan gemaakt werd. Ook in de tweede helft nam Ariston’80 de leiding. Het bleek echter niet voldoende voor de winst. Op aangeven van Gokhan Topuz schoot eerst Harun Yüngül de 2 - 2 binnen, waarna Roni Ahmad de winnende treffer scoorde op aangeven van Rodensio Frederik: 2 - 3.

Al met al een goede start van de competitie. Het is echter nog te vroeg om conclusies te trekken uit deze winstpartijen. De competitie is 26 wedstrijden lang en het zal nog wel even duren voordat duidelijk wordt wie er gaan strijden voor de bovenste en onderste posities.