In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2022.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.

maandag 28 maart 2022

HMSH 1 (zo) bezorgt trainer mooi verjaardagsgeschenk

Hoewel het begin van ons team niet slecht was kwamen we toch op achterstand. Na een kwartiertje achter gestaan te hebben kwam de gelijkmaker van de voet van Harun Yüngül. Op elan ging het team door en spoedig daarna maakte Ömer Karabulut na een mooie aanval de 2 - 1. Met die voorsprong gingen we de rust in. In tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden werd er na de rust wel een goed vervolg gegeven en werd de tegenstander gelijk weer onder druk gezet. Dit resulteerde in twee doelpunten van Emre Polat en (weer) Harun Yüngül. De tegentreffer in de blessuretijd was slechts een pleister op de wonde voor Meeuwenplaat.

Met dit goede resultaat bezorgde het team onze trainer Winston een passend verjaardagsgeschenk. In de stand heeft ons team Laakkwartier weer bijgehaald en ook IJsselmonde en Concordia zijn weer binnen schootsafstand. Eerste vereiste is punten halen. Tegen RKDEO zal dat lastig zijn want dat team is momenteel in goede vorm.

De uitwedstrijd van zaterdag 1 bij Quintus haalde helaas het einde niet. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de consequenties daarvan zijn.

>op de lat
maandag 21 maart 2022

HMSH 1 (zo) heeft geen succes

Het eerste half uur van de wedstrijd tegen Coal was zeer sterk van ons team en diverse kansen werden helaas om zeep geholpen. Hierna wist Coal nog in de eerste helft wel te scoren. In de tweede helft was Coal gewoon beter en uiteindelijk wonnen zij terecht met 3 - 0.

Na de mislukte missie in Rotterdam zuid wordt de wedstrijd tegen Meeuwenplaat wel heel erg belangrijk. Winst is noodzakelijk om de aansluiting met de rest van de concurrenten te vinden. Het is een groot cliché, maar het maken van doelpunten is een eerste vereiste. Scoor je niet dan profiteert de tegenstander daarvan (zoals Coal). Hopelijk wordt de goede lijn die in het begin van die wedstrijd werd ingezet nu eens doorgetrokken naar de rest van de partij.

Zaterdag 1 speelde vorige week woensdag een tegenvallend avondinhaalduel tegen ODB waarin kansloos werd verloren. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen MSV '71 uitgesteld en voorlopig naar 29 maart verzet.

Ook afgelopen weekend werden weer diverse wedstrijden uitgesteld in verband met corona. Het zal een hele toer worden om alle duels weer in te halen als de situatie zo blijft als hij nu is. Het beleid van de KNVB om slechts één duel (per team) wegens corona te mogen uitstellen zou wel eens niet te handhaven kunnen zijn.

>op de lat
maandag 14 maart 2022

HMSH 1 (zo) onderuit tegen Laakkwartier

In de redelijk gelijk opgaande eerste helft kregen beide partijen kansen om de score te openen. Dat dit niet gebeurde mocht eigenlijk een wonder heten, want (goede) kansen daarvoor waren er zeker. Laakwartier oogde wat scherper en gevaarlijker. In de tweede helft min of meer het zelfde beeld. Helaas voor ons wist Laakkwartier in de laatste 5 minuten toch de wedstrijd in haar voordeel te beslissen met twee doelpunten. Einduitslag 0 - 2.

Komende weken staan er weer zeer belangrijke wedstrijden op het programma waarin punten gepakt zullen moeten worden. Te beginnen met de lastige uitwedstrijd tegen Coal.

Zaterdag 1 kwam veel te kort in en tegen Maasdijk dat duidelijk een maatje te groot was (5 - 0). De wedstrijd tegen ODB is inmiddels verzet naar woensdag 16 maart

>op de lat
maandag 7 maart 2022

HMSH 1 (zo) gelukkig in Vlaardingen

Nadat vorige week een terechte nederlaag werd geleden tegen Wippolder was deze week VFC de tegenstander. Ook een ploeg uit de lagere regionen en dus een heel belangrijke wedstrijd om punten te scoren. Met enig geluk kwam ons team goed terug van een 3 - 1 achterstand om toch een 3 - 3 gelijkspel te behalen. Omdat dit weekend de helft van het programma niet doorging is de stand inmiddels nogal scheef aan het raken. Wat wel heel duidelijk is, is dat de wedstrijd komend weekend tegen Laakkwartier voor beide teams van cruciaal belang is. Het verschil tussen de teams is slechts +2 in het doelsaldo in ons voordeel bij gelijk aantal punten. Aangenomen mag worden dat het zondag een spannende intensieve wedstrijd zal worden. Het blijft razend spannend onder in de 2e klasse D. De onderste 4 ploegen staan op 7 en 8 punten. De teams er vlak boven hebben een klein gaatje geslagen maar dat zegt niet veel.

De wedstrijd van zaterdag 1 werd op het laatste moment afgelast en verzet naar dinsdag 15 maart.

>op de lat
woensdag 2 maart 2022

Yasmin el Desouky nieuwe jeugdsecretaris

De zoektocht naar geschikt administratief jeugdkader heeft enige tijd geduurd, maar het bestuur is zeer verheugd te kunnen melden dat Yasmin el Desouky onze jeugdsecretaris gaat worden. Zij zal zich de komende periode in gaan werken en enkele taken op zich nemen met betrekking tot de jeugd, zoals toernooizaken, tuchtzaken, correspon­dentie met (o.a.) de gemeente Den Haag. Een ander aspect is het beheer van het speciale e-mailadres voor jeugdzaken ().