Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

maart

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand maart in 2023 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2023.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


maandag 27 maart 2023

Reüniemiddag op 16 april

Op zondag 16 april a.s. zijn alle leden en oudleden van de sv H.M.S.H. vanaf 12 uur weer van harte welkom op de 2e reüniemiddag. We hopen dat het net zo’n succes zal worden als de 1e reüniemiddag afgelopen september.


Beeld van de gezellige middag in september

Heeft u nog contact met vrienden of kennissen uit uw H.M.S.H.-tijd, zegt het voort. Hoe leuk om elkaar weer eens te spreken op een zondagmiddag tijdens een Haagse derby H.M.S.H. 35+2 tegen Quick 35+1.
In het team van H.M.S.H. spelen o.a. nog oude getrouwen mee als Ron Verhulst, Johan Teeuwisse, Ton Emmerik, de gebroeders Thomassen, Jordan Schoemaker en Maurice Hees. Met Bob Geijsen als begeleider van het team is een goede sfeer gegarandeerd.

Natuurlijk kan er een drankje en hapje genuttigd worden.

Zet het alvast in je agenda, we zien je graag op zondag 16 april a.s.

We, zijn:

Jurjen Hildebrand
Ton van Krevelen
Peter Pfaff
Herman Thomassen
Jaap den Tuinder

H.M.S.H. 1 verliest van Wilhelmus 1

Na de winst vorige week tegen Concordia is ons team er helaas niet ingeslaagd om tegen de grootste concurrent Wilhelmus weer punten te pakken.

De beginfase kenmerkte zich door veel balverlies aan onze kant. Wilhelmus profiteerde daar uiteindelijk van in de 32ste minuut. Dit leverde gelijk de 1 - 0 ruststand op. Direct na de pauze ging het helemaal mis vanwege een rode kaart voor ons team. Met 10 man lukte het niet echt meer om iets aan de stand te doen. Weliswaar wist Ufuk Bayraktar na de tweede treffer van Wilhelmus een doelpunt te maken, het was slechts uitstel van executie. Wilhelmus scoorde nog drie maal voordat Rida Aarab de stand een iets dragelijker beeld gaf. Al met al dus een terechte nederlaag die maar snel vergeten moet worden en de blik moet maar snel op de volgende wedstrijd gericht worden. Door de nederlaag is H.M.S.H. 1 weer afgezakt naar de laatste plek op de ranglijst. Er zullen punten gepakt moeten worden tegen de ploegen die hoog op de ranglijst staan.


Najeb Bayazed in actie tegen Wilhelmus
Foto: Frank van der Leer (Sportsnap.nl)

>op de lat
maandag 20 maart 2023

HMSH 1 wint eindelijk weer eens met een beetje geluk

Nadat de vorige week tegen Berkel heel behoorlijk gespeeld werd en een 1 - 0 voorsprong uit handen gegeven werd, wist ons standaard team dit keer de zaak om te draaien en na een achterstand de volle winst te pakken.

In de openingsfase van de wedstrijd tegen Concordia waren er een paar kleine kansjes maar werd er niet gescoord. H.M.S.H. 1 kwam later in de eerste helft één keer goed weg bij een afgekeurde goal van Concordia, maar het spel gaf een redelijk gelijkopgaand beeld te zien. In de tweede helft wilde Concordia meer en kwam het op voorsprong via een vrije trap. Ons team ging niet bij de pakken neer zitten en kwam halverwege de tweede helft door een strafschop van Rida Aarab op gelijke hoogte. Concordia wilde hierna opnieuw de tegenstander vastzetten en met meer druk een beslissing forceren. Het kreeg echter de deksel op de neus door een beetje gelukkig afgeweken afstandsschot van Ufuk Bayraktar. Met de winst is ons team weer van de laatste plaats af, maar het zal nog steeds een zeer lastige opgave worden de nacompetitie voor behoud te bereiken. Concordia is door deze nederlaag zelf weer in de problemen geraakt en is voor de onderste drie ploegen het eerste doelwit om in te halen. Aangezien Full Speed en Wilhelmus dit weekend verloren is H.M.S.H. het enige team onderin de ranglijst dat punten pakte. Net boven de streep heeft CWO zich losgemaakt van Concordia en lijkt zich wel in relatieve veiligheid te spelen (nacompetitie). Komend weekend de degradatiekraker Wilhelmus - H.M.S.H.. Wilhelmus heeft, na een slecht begin van de competitie, de laatste weken de nodige punten gehaald en zal ongetwijfeld tot het uiterste gaan om deze wedstrijd te winnen. Beide teams hebben een overwinning nodig. Een eventuële winnaar kan hopen op meer ondanks de aanzienlijke achterstand die er nog steeds is op een "reddende" plek.

>op de lat
dinsdag 14 maart 2023

Weer speler O23-1 naar Zweden en andere spelers op stageZojuist is bekend geworden dat ook Tjeerd van Belen onze club verlaat en in Zweden aan de slag gaat bij Ytterhogdals IK. Volgende week vertrekt hij naar Ytterhogdal en zal daar ongetwijfeld welkom geheten worden door Fatih Karaarslan. Op de foto is Tjeerd nog te zien als speler van RCH uit Heemstede.


Van ons O23-1 team zijn de afgelopen tijd ook weer een paar spelers op stage geweest bij andere verenigingen. Zo is Omar Abdullahi voor een oefenwedstrijd bij Patro Eisden (Maasmechelen, België) uitgenodigd om te zien of hij in aanmerking komt voor een "Jong Patro Eisden" team (U21) van volgend seizoen.

Jeremy Gieskes (op de foto actief bij een proeftraining, links voorgrond) was naar Tiel afgereisd voor een training bij 2e divisie club TEC. Hij gaat ook in april meetrainen met de selectie en zal wellicht tijdens de zomerstop de overstap naar TEC maken.

>op de lat
vrijdag 3 maart 2023

Groeten uit Ytterhogdal (Zweden)

Het mag bekend worden verondersteld dat Fatih Karaarslan naar Zweden is vertrokken om te gaan spelen bij Ytterhogdals IK in de gelijknamige plaats in het midden van het land.

Zoals blijkt op de foto is Fatih inmiddels een beetje ingeburgerd. Voorlopig staan er een paar oefenwedstrijden op het programma voor het team. De competitie in "Divisie 2, Norrland" begint op 2 april. Eerst moet er waarschijnlijk nog wat sneeuw geruimd worden.

>op de lat