Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

mei

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand mei in 2021 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2021.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


maandag 31 mei 2021

Jeugdwedstrijden en trainingen/oefenwedstrijden senioren

Het is echt zo ver: de jeugd mag weer in competitie­verband gaan spelen. Met ingang van 5 juni begint de Regiocup. De indelingen waren al eerder gepubliceerd door de KNVB. Vandaag wordt ook het wedstrijd­programma bekend gemaakt. In principe worden er in alle weekenden van de maand juni wedstrijden gespeeld. Een aantal van de indelingen is gewijzigd. De programma's van deze poules zijn daar uiteraard op aangepast.

Hoewel er minder goed nieuws voor de senioren is, zijn er gelukkig ook voor hen versoepelingen. Vanaf 5 juni mogen ook zij weer de wei in. Zoals bekend nog niet in competitieverband maar zij mogen wel trainen en oefenwedstrijden binnen de club spelen. Dit is natuurlijk wel een goed teken.

>op de lat
zaterdag 29 mei 2021

Plannen voor sporten

De mogelijkheden voor het beoefenen van sport worden vanaf 5 juni verruimd. Er geldt nog wel een aantal voorwaarden.

- Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten. Dit is exclusief personeel. En geldt niet voor kinderen tot en met 17 jaar. Per ruimte mogen er maximaal 50 personen aanwezig zijn.
- Groepslessen zijn voor alle leeftijden toegestaan.
- Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening.
- Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.
- Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 17 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.
- Kleedkamers en douches zijn geopend.
- Sportkantines zijn open.
- Personen tot en met 17 jaar mogen weer jeugdwedstrijden spelen.
- Personen vanaf 18 jaar mogen alleen onderling wedstrijden spelen tussen sporters van dezelfde club.
- Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij amateurwedstrijden. Bij professionele wedstrijden mogen er wel toeschouwers aanwezig zijn.
- Zonder coronatestbewijzen mogen er maximaal 50 toeschouwers aanwezig zijn. Met coronatestbewijzen mag 100% van de zit capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden.

Overzicht aangepaste maatregelen met betrekking tot sport

Vanaf 5 juni gelden maatregelen volgens onderstaand schema.


Klik op de figuur voor een vergrote weergave

>op de lat
woensdag 19 mei 2021

Overzicht aangepaste maatregelen met betrekking tot sport

Vanaf 19 mei gelden er aangepaste regels. Voor de sport is dit weergegeven in het onderstaande schema.


Klik op de figuur voor een vergrote weergave

>op de lat
maandag 17 mei 2021

sv H.M.S.H. op zoek naar oudere jeugd

Onze jeugdafdeling is actief op zoek naar wat oudere jeugd­leden. De aanwas bij de jongere leeftijdscategoriën, en vooral de heel jonge jeugd, is gestaag. De aanwas bij de oudste categorie die wij momen­teel hebben (O17) loopt daar bij achter. De tech­nische coör­dina­toren van de jeugd willen daarom een oproep doen voor onze open dagen met name voor oudere spelers.

Deze open dagen worden (uiteraard) gehouden op ons eigen terrein aan de Vrederustlaan.

>op de lat
zaterdag 8 mei 2021

Update Regiocup

Naar aanleiding van de mededelingen van het kabinet over mogelijke versoepelingen heeft de KNVB het volgende bericht uitgegeven over de Regiocup:

Regiocup voor senioren

We hebben met pijn in ons voetbalhart moeten besluiten dat de Regiocup voor senioren dit seizoen definitief niet meer haalbaar is. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi. Ontzettend zuur en balen! Wij hadden heel graag gezien dat we inmiddels weer in de buitenlucht konden voetballen, maar helaas is dat niet mogelijk. Wat ons betreft had dit prima gekund, want we weten dat trainen en (lokaal) wedstrijden spelen voor volwassenen in de buitenlucht nauwelijks tot besmettingen leidt. Sporten en bewegen zorgen voor een vitalere samenleving, daar hadden we ontzettend graag weer aan bijgedragen, zeker gezien het feit dat de gemiddelde Nederlander 6 kilo is aangekomen en minder sport dan voor de Coronapandemie. Dit blijven we uiteraard in onze lobby aanvoeren.

Waarom definitief geen Regiocup voor senioren?
Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet als team trainen, alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen veldonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het openingsplan weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) naar voren wordt gehaald.

Hopelijk wel zomervoetbal
Zodra de coronabeperkingen het toelaten, kunnen verenigingen onderling oefenwedstrijden organiseren. Daarnaast is er de hoop dat er in de zomerperiode meer versoepelingen mogelijk zijn, waardoor verenigingen die beschikken over kunstgrasvelden of speciale Beachsoccer-velden ’zomervoetbal’ kunnen organiseren. Wij zullen jullie hierbij gaan ondersteunen. Mocht zomervoetbal niet mogelijk zijn op jouw vereniging, dan adviseren we om toch iets te organiseren voor de senioren (27+), de groep die al lange tijd niet normaal kan trainen. Wellicht bij een vereniging in de buurt (mits de maatregelen daar ruimte voor bieden)? Hierdoor kunnen zij toch nog een ‘wedstrijdje’ meepikken in de mooiste periode van het jaar. Op korte termijn ontvangen jullie meer informatie over onze ondersteuning bij de organisatie van zomervoetbal.

Regiocup voor jeugd

Regiocup voor de jeugd?
De jeugd mag wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij hierdoor al wedstrijdfit zijn, willen we de optie voor de Regiocup voor deze doelgroep zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden verspelen. We blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en we blijven zoeken naar mogelijkheden. Zodra hier definitief uitsluitsel over is, communiceren we hierover*.

* De indelingen zijn enige tijd geleden al gepubliceerd en zijn te vinden op de teampagina's van de jeugdteams en in de Voetbal.nl app.

>op de lat