Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

april

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand april in 2020 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2020.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


dinsdag 28 april 2020

Jeugd onder 12 jaar mag weer trainen

De overheid heeft op grond van de gegevens over de coronabe­smet­ting het sein op groen gezet voor de jeugd onder 12 jaar om weer in groepsverband te mogen trainen. Volgens deze gegevens is de kans op besmetting binnen deze jeugdcategorie zeer gering en zijn ook de gevolgen van een eventuële besmetting voor de kinderen zelf geen reden tot ongerustheid. Dit is ook de reden dat het basisonderwijs na de meivakantie weer wordt opgestart. Het bestuur heeft in overleg met diverse betrokkenen besloten de trainingen voor de jeugd tot JO12 te hervatten. Het is echter natuurlijk wel zo dat de risico's voor iedereen zo veel mogelijk beperkt moeten worden. Dit houdt onder andere in dat ouders hun kinderen alleen buiten het terrein af mogen zetten en weer afhalen. Ook buiten het hek is het dan zaak om afstand te houden van anderen.

Inmiddels zijn alle betrokkenen via WhatsApp op de hoogte gesteld van de nieuwe situatie en de omstandigheden. Voorlopig trainen de JO7 t/m JO10 op maandag en de JO12 op woensdag en zaterdag. Het is mogelijk dat hier nog aanpassingen op komen. Ook wat betreft de trainingstijden. Om het afhalen van de kinderen te vergemakkelijken wordt vanwege mogelijke drukte hoogstwaarschijnlijk een tijdschema opgesteld. Hierover worden via de app mededelingen gedaan. Op de website zal dit voor zover mogelijk ook komen te staan.
Het spreekt voor zich dat ouders die zich zorgen maken over de veiligheid/gezondheid van de kinderen en/of zichzelf, om wat voor redenen dan ook, zelf kunnen beslissen om de kinderen niet deel te laten nemen aan de trainingen.

>op de lat
woensdag 15 april 2020

In memoriam Tinus van der Vlist

Op zaterdag 11 april 2020 is ons (langjarige) lid Tinus van der Vlist toch nog vrij plotseling op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van zijn ziekte. Tinus was al geruime tijd ziek en zijn overlijden komt niet geheel onverwacht. Hij zal komende week in stilte worden gecremeerd. Het bestuur wenst de nabestaanden in deze moeilijke tijden veel sterkte. Tinus zal gemist worden op de club.

>op de lat
maandag 6 april 2020

s.v. H.M.S.H. heeft trainer(s) gevonden voor het nieuwe seizoen

Hoewel het huidige seizoen om bekende redenen gestaakt is en het volstrekt onduidelijk is wanneer en hoe de diverse competities in het (amateur)voetbal weer van start zullen gaan, heeft het bestuur gemeend snel duidelijkheid te moeten scheppen over de aanstelling van een nieuwe trainer voor het komende seizoen. Zoals bekend heeft Willem van Ettinger de functie als interim trainer vervuld en heeft hij aangege­ven dit niet voort te zetten. Het bestuur is dan ook resoluut aan de slag gegaan om de vacature in te vullen.

Wij zijn verheugd Winston Faerber en Tim Kolmus te kunnen presenteren als nieuwe trainers voor de zondagselectie. Winston Faerber hoeft eigenlijk geen introductie. Hij is zowel in het amateur als professionele voetbal een goede bekende als speler van onder andere ADO Den Haag, Cardiff en FC Den Bosch. Hij heeft als trainer inmiddels al de nodige ervaring opgebouwd bij onder meer TAC'90, HDV en IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. Tevens gaat hij komend seizoen bij zaterdagclub HPSV aan de slag. Tim zal Winston gaan assisteren. Tim is speler en trainer geweest bij MSV '71 en is de afgelopen drie seizoenen als trainer bij vv HMC werkzaam geweest en beschikt dus ook al over de nodige ervaring.

Tim liet weten er duidelijk zin in te hebben: "Mijn doelstelling met H.M.S.H. voor het komende seizoen is d.m.v. plezier vooruitgang boeken met het team van H.M.S.H. met als motto "Happiness equals progress". Samen met Winston en de andere stafleden kijk ik alvast uit naar een mooi seizoen, waarbij we momenteel alles in gang zullen zetten voor een goede voorbereiding."

Winston Faerber (l) en Tim Kolmus (r).

>op de lat

woensdag 1 april 2020

einde van het voetbalseizoen

Zoals eerder al gesuggereerd is het uiteindelijk toch noodzakelijk gebleken de diverse competities definitief stil te leggen. De KNVB heeft de knoop doorgehakt nadat de overheid duidelijk had aangegeven dat de vorige maand genomen maatregelen verlengd moesten worden tot eind april. Gezien de verwachtingen zou het toch al niet waarschijnlijk, zo niet onmogelijk, zijn geweest de draad weer op te pakken in mei. De benodigde tijd om de competities af te ronden was hierdoor te beperkt om zinvol verder te gaan. Hoewel niet onverwacht en begrijpelijk is het natuurlijk vervelend dat wij onze hobby niet kunnen uitoefenen. Echter, in het licht van de huidige toestand was het onvermijdelijk en ook de enige overgebleven en juiste beslissing. In deze situatie zijn er eigenlijk alleen maar verliezers.

Heel veel sportverenigingen zullen door de crisis in financiële problemen raken vanwege de doorlopende kosten en het gebrek aan inkomsten. Het bestuur van s.v. H.M.S.H. wil daarom verzoeken dat leden die nog niet hun volledige contributie hebben betaald, dit alsnog doen. Wij zullen deze crisis alleen samen kunnen doorstaan. De toekomst is nog zeer ongewis. Voorlopig ligt alles stil. Over enige tijd zal ongetwijfeld een overgangsperiode volgen waarin het leven langzamerhand genormaliseerd wordt. Hier kan geruime tijd overheen gaan en het staat niet vast wanneer dit zal zijn. Het bestuur wil ook graag benadrukken dat de gezondheid van iedereen belangrijker is dan het feit dat we niet kunnen voetballen. De maatregelen die afgekondigd zijn zijn er niet voor niets. Houd je er aan en blijf gezond. Breng ook geen anderen in gevaar door de regels te verontachtzamen.

>op de lat