In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2022.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.

woensdag 23 november 2022

H.M.S.H. 1 - Vitesse Delft 1 (Haaglanden Cup) 4 - 1

Op dinsdag 22 november 2022, omstreeks 20:00 uur werd er afgetrapt voor de 1e ronde van het Haaglanden voetbaltoernooi. Op het programma stond de wedstrijd tussen H.M.S.H. en Vitesse Delft. De teams hadden eerder dit weekend elkaar getroffen in de competitie waarbij Vitesse Delft de 3 punten mee nam naar Delft.

Opvallend was een aantal wissels bij beide teams ten opzichte van de vorige wedstrijd. H.M.S.H. speelde met een mix van het 1e en 2e elftal. Vitesse Delft nam direct initiatief en was ook de eerste 15 minuten veelal in balbezit. H.M.S.H. begon fel aan de wedstrijd en gaf weinig weg. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg H.M.S.H. de meeste kansen op een doelpunt, maar waren we helaas ongelukkig in de afronding. Het goede spel van H.M.S.H. werd dan ook in de 35e minuut beloond met een verdiende strafschop. Achter de bal Ahmet Akbulut de ervaren voetballer en tevens een bekende naam op de Haagse velden. Helaas schoot Akbulut de bal metershoog over vanaf de stip en moest de bal ook uit de sloot worden gehaald. H.M.S.H. zette goed druk en werd uiteindelijk toch beloond met een prachtgoal. Een goede actie van Barış Döğrusöz vanaf de rechterkant met een voorzet op maat. Waarna Hamza el Massoudi met een à la Robben volley de 1 - 0 binnen tikte. H.M.S.H. ging dan ook met een 1 - 0 voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft begon wederom fel vanuit beide teams en was het Vitesse Delft dat de druk opvoerde. De verdediging van H.M.S.H. stond goed opgesteld en gaf weinig weg. De verdediging had een aantal onoplettende momenten, maar dan stond daar de uitstekend keepende Youssri Allouya. H.M.S.H. nam het heft weer in handen en kreeg kans op kans, maar vergat te scoren. Vervolgens kreeg H.M.S.H. wederom een verdiende penalty nadat Rodensio Frederik onderuit werd gehaald na een goede actie. Hamza el Messoudi stond achter de bal en schoot feilloos binnen. Kort erna maakte Hamza el Messoudi zijn hattrick compleet met een mooi uitgespeelde aanval. Hierna werd H.M.S.H. slordig waardoor Vitesse een aantal 100 % kansen kreeg, maar deze niet kon benutten. Uiteindelijk maakten de bezoekers de 3 - 1. Uit een counter van H.M.S.H. werd ook de 4 - 1 binnen getikt door Okan Yilmaz. Isaiah Frederik kreeg de bal op rechtsback positie en stak het veld over waarbij hij een twee tegen één positie creëerde en een keurige assist bezorgde op Okan Yilmaz. H.M.S.H. was op alle fronten beter en feller en dit was dan ook te zien aan de score. Het was een zeer boeiende pot om bij te wonen en veel succes voor beide teams.

Aziz Aldoğan

>op de lat
dinsdag 22 november 2022

H.M.S.H. 1 - Vitesse Delft 1 - 19 november 2022

De wedstrijd die, zoals bekend, zonder publiek gespeeld werd, was wat resultaat betreft teleurstellend. In de eerste helft speelden we zeker niet slecht, maar wisten drie grote kansen niet te benutten. Het gevolg was dan ook dat Vitesse Delft, ook met enig fortuin, aan het einde van de eerste helft op voorsprong kwam. In de tweede helft lukte het ons team daarna echter niet meer om in de wedstrijd te komen. Pas nadat de 0 - 3 op het scorebord stond wist invaller Hamza el Massoudi dankzij fouten in de verdediging bij Vitesse Delft te scoren.

H.M.S.H. 1 - Vitesse Delft 1 voor de Haaglanden Cup

H.M.S.H. 1 krijgt vanavond (22 november) om 20:00 uur een herkansing tegen dezelfde tegenstander in de Haaglanden Cup. Hopelijk heeft het team geleerd van de nederlaag van zaterdag. Deze wedstrijd is wel vrij toegankelijk.

Oefenwedstrijd O23-1 tegen Sparta O18 en wedstrijd Haaglanden Cup

Voor H.M.S.H. O23-1 staat woensdag 23 november om 20:30 uur de uitwedstrijd voor de Haaglanden Cup bij sv Leidschenveen op het programma.

Wellicht (nog) interessanter is dat dit team op dinsdag 29 november om 20:00 uur een oefenwedstrijd thuis tegen Sparta Rotterdam O18 speelt. Dit is een geweldige kans voor de spelers om zich te meten met de top van de landelijke jeugd.

>op de lat
vrijdag 18 november 2022

Wedstrijd H.M.S.H. 1 - Vitesse Delft 1 zonder publiek

Naar aanleiding van de wedstrijd tegen SSA FC Skillz Wateringse veld 1 heeft de KNVB een straf opgelegd van één thuiswedstrijd zonder publiek. De wedstrijd van komende zaterdag, 19 november 2022, zal dus ZONDER publiek gespeeld worden!

De toegang tot het terrein zal gesloten worden vóór aanvang van deze wedstrijd. Wij betreuren deze gang van zaken, maar helaas moeten wij gehoor geven aan de opgelegde sanctie.

Het bestuur

>op de lat
woensdag 9 november 2022

Melik Kara en Basil Yislam nemen trainerstaken over

Het bestuur van sv H.M.S.H. heeft binnen onze vereniging een oplossing gevonden voor de opengevallen trainerspositie van H.M.S.H. 1. Melik Kara en Basil Yislam nemen deze taken, in ieder geval voorlopig, over tot en met de winterstop (en nog niet tot het eind van het seizoen zoals eerder gemeld). Voor Melik zal dit een zware opgave zijn vanwege al het andere werk dat hij al doet, met name voor de jeugdafdeling. Het bestuur wenst hen uiteraard succes met de uitvoering van de opdracht.

Het bestuur

Wedstrijd H.M.S.H. 1 - Wilhelmus 1 (5 november)

In alle consternatie omtrent de trainerspositie zou je bijna vergeten dat er afgelopen zaterdag gewoon gevoetbald is. Wilhelmus kwam op bezoek en bleek dit seizoen niet dezelfde ploeg te zijn als vorig jaar. Met veel nieuwe spelers en een totale ombouw was het team eigenlijk geen schim van de ploeg waar wij de afgelopen seizoenen tegen gespeeld hebben. Wilhelmus leek dan ook een gewillig slachtoffer te worden van de dadendrang van ons team. Een kwartier voor tijd leek er met een 4 - 0 voorsprong (doelpunten Baris Dögrusöz, Isaiah Frederik en tweemaal Rida Aarab) geen vuiltje aan de lucht en een gemakkelijke overwinning leek aanstaande. Helaas bleek de grilligheid weer de kop op te steken en werden er nog twee doelpunten geïncasseerd. Het had nog erger af kunnen lopen als Wilhelmus nog scherper voor het doel was geweest in de laatste minuten. Al met al een terechte overwinning, maar wel met de nodige kanttekeningen. Dit sterk verzwakte Wilhelmus was niet echt een goede graadmeter en de manier waarop we in de slotfase toch weer onnodig in de problemen kwamen was duidelijk nog niet goed. De punten zijn echter binnen en het is belangrijk om de stijgende lijn voort te zetten.

Haaglanden cups

Deze weken staan ook in het teken van de diverse Haaglanden cups. Voor twee van onze teams zijn er in november wedstrijden gepland. Voor H.M.S.H. 1 is er de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft waartegen we toevallig deze weken ook in de competitie spelen. Wegens andere verplichtingen van Vitesse Delft op de oorspronkelijk geplande datum wordt deze wedstrijd gespeeld op dinsdag 22 november (20:00 uur). Ons H.M.S.H. O23-1 team speelt een uitwedstrijd bij sv Leidschenveen op woensdag 23 november (20:30 uur). Ook deze wedstrijd is in onderling overleg verplaatst van een andere datum.

Opnieuw belangstelling voor jeugdleden

Zoals al eerder gemeld is er opnieuw belangstelling voor Arda Özdemir. Nadat Excelsior (Rotterdam) hem had uitgenodigd voor een driedaagse trainingsstage, is hij nu ook door Feijenoord benaderd voor een driedaagse stage in november.

Tevens is er in het kader van "KNVB FUTURE TRAJECT AV (jongens onder 13 jaar)" een speciale uitnodiging voor Riduan Uysal gekomen om twee dagen stages onder leiding van een KNVB Talentcoach te volgen.

Wij wensen Arda en Riduan succes met het volgen van deze stages en hopen op een goed vervolg voor hen.

Mede namens het bestuur en jeugdbestuur,
Melik Kara (Hoofd Opleiding)

>op de lat
woensdag 2 november 2022

Winston Faerber wegens omstandigheden gestopt

Sportvereniging sv H.M.S.H. en Winston Faerber hebben na 2,5 jaar besloten de samenwerking in onderlinge overeenstemming en in verband met persoonlijke en privé redenen te beëindigen. Het bestuur van sv H.M.S.H. bedankt Winston voor zijn inzet in de afgelopen jaren als hoofdtrainer voor het eerste elftal. Winston is absoluut niet van plan om afscheid te nemen van het voetbal. Hij zal de komende periode zijn rust nemen en zich voorbereiden voor een volgende club.