Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

        sv H.M.S.H. rookvrij

K.N.V.B.

Hierboven vind je voor de komende 2 weken de officiële wedstrijden van alle teams van sv H.M.S.H..
De oefenwedstrijden worden in het Programma of op de Aftrap getoond.

K.N.V.B. sites

H.M.S.H. links

Wat zijn de senioren?

Zolang H.M.S.H. bestaat wordt er op zondag door diverse senioren elftallen gevoetbald. Na een mindere periode met uiteindelijk slechts twee senioren teams en zonder standaard team is er sinds het seizoen 2017 - 2018 weer een volwaardige senioren afdeling. In dat seizoen waren er acht teams. In het volgende seizoen waren er zelfs twaalf. In het afgebroken seizoen 2019 - 2020 waren er elf teams, waarvan drie teams in de veteranen competitie. Van die drie teams is er nog één van de oude garde voor wie de derde helft belangrijker is dan de voorgaande twee. Sterker, die laatste helft duurt langer dan de eerste twee bij elkaar. In het seizoen 2020 - 2021 zijn er zeven teams, waarvan twee in de veteranen klasse. Er is (in september 2020) een 8e elftal bij gekomen.

Met ingang van het seizoen 2019 - 2020 had H.M.S.H. ook weer een kleine zaterdag senioren afdeling en deden er twee nieuwe teams aan de competitie mee waarvan één team in de standaard 4e klasse E. In 2020 - 2021 blijft er (voorlopig) nog één (standaard) team over.
In het verleden had de club al enige tijd een kleine zaterdag afdeling. In het korte bestaan daarvan heeft de zaterdag wel een kampioenschap binnen weten te halen. In het seizoen 2006 - 2007 werd het team o.l.v. Karel Kila en Bert Mulder kampioen van de 5e klasse. Helaas is toen door veel verloop de zaterdag afdeling nooit tot wasdom gekomen bij H.M.S.H.. De club hoopt dat met het nieuwe initiatief een gezonde zaterdagtak ontstaat.

Met ingang van seizoen 2022 - 2023 zijn er grote veranderingen binnen de seniorenafdeling. Het standaardteam van de zondag zal in dit seizoen overgaan naar de zaterdag vanwege de leegloop van de zondagcompetitie in de Haagse regio. Omdat er veel Haagse clubs overstappen is de zondagcompetitie op het huidige niveau (2e klasse) niet interessant meer. De derby's op zondag waar we allemaal van houden zijn verleden tijd. Noodgedwongen verhuizen wij mee. Tevens betekent dit dat er een 2e elftal op de zaterdag komt en, met het oog op de toekomst, is er de oprichting van een Onder 23 team. Op de zondag blijven er wel drie teams in de A categorie spelen en nog drie teams op lager niveau en in de veteranencompetitie. Januari 2023 is er weer een seniorenteam extra (H.M.S.H. 5) toegevoegd.

Seizoen 2023 - 2024 zal worden gespeeld met drie gewone seniorenteams (inclusief standaard elftal) en één Onder 23 team op de zaterdag en drie gewone seniorenteams en twee veteranenteams op de zondag.

In de jaren 70 van de vorige eeuw is H.M.S.H. 1 (zondag) een opmars begonnen uit de 4e klasse K.N.V.B. naar de 1e klasse.
Zo'n jaar of 19 heeft H.M.S.H. het in de 1e klasse vol weten te houden. Vaak de hoogste spelende vereniging van Den Haag.
Dit resulteerde o.a. in het 2 maal winnen van de beroemde Haagsche Courant Cup.
Eerst in 1984 tegen K.M.D. (2-1) op het terrein van 's-Gravenzanden en 10 jaar later was het weer raak. Nu tegen D.E.V.J.O. (3-1) bij Scheveningen. In beide jaren kon ook het kampioenschap gevierd worden. Zo zie je maar weer heren trainers "Never change a winning team"!

Veel selectiespelers speelden doordeweeks ook zaalvoetbal. Bij FV Snoekie, The Bombers en later voor H.M.S.H. zelf. Legendarisch waren de zaalvoetbalavonden op woensdagavond in sporthal Zuidhage.

De combinatie van veld- en zaalvoetbal, waar niet alle hoofdtrainers gelukkig mee waren heeft er wel toe geleid, dat H.M.S.H. de enige club is in Den Haag en ook ver daarbuiten, die de HC-cup heeft gewonnen en de Binnenhof-beker (zaalvoetbal) en de Harry de Hartog-beker (zéér gerenomeerd toernooi in Den Haag).
Deze bekers kom je niet tegen in de prijzenkast van Ajax, Barcelona, Real Madrid of Bayern München.

Heb je interesse om een seniorenteam te beginnen bij H.M.S.H., dan ben je elke donderdagavond vanaf 20:00 uur van harte welkom bij het Bestuur.

Elftallen 2024-2025

Zaterdag
H.M.S.H. 1 Standaard
4e klasse C
H.M.S.H. O23-1 Reserve
Divisie 4 - E (Najaar)
Zondag
H.M.S.H. 2 Reserve
2e klasse A
H.M.S.H. 3 Reserve
3e klasse .
H.M.S.H. 4 Reserve
3e klasse .
H.M.S.H. 5 Reserve
6e klasse .
H.M.S.H. 35+1 Veteranen
2e klasse .
H.M.S.H. 35+2 Veteranen
2e klasse .

Trainers & Coaches