de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

sv H.M.S.H. rookvrij

Verslagen

Op deze pagina vind je de verslagen van de wedstrijden van H.M.S.H. 1, welke door spelers of begeleiders zijn geschreven en ingezonden naar de Redactie van de sv H.M.S.H..

e-mailadres
postbus@hmsh.nl

Ingezonden stukken worden alleen geplaatst als de afzender bij de Redactie of Het Bestuur van de sv H.M.S.H. bekend is.
De inhoud ervan mag de voetbalsport in het algemeen en sv H.M.S.H. of zijn leden in het bijzonder niet in discrediet brengen.

woensdag 23 november 2022

H.M.S.H. 1 - Vitesse Delft 1 (Haaglanden Cup) 4 - 1

Op dinsdag 22 november 2022, omstreeks 20:00 uur werd er afgetrapt voor de 1e ronde van het Haaglanden voetbaltoernooi. Op het programma stond de wedstrijd tussen H.M.S.H. en Vitesse Delft. De teams hadden eerder dit weekend elkaar getroffen in de competitie waarbij Vitesse Delft de 3 punten mee nam naar Delft.

Opvallend was een aantal wissels bij beide teams ten opzichte van de vorige wedstrijd. H.M.S.H. speelde met een mix van het 1e en 2e elftal. Vitesse Delft nam direct initiatief en was ook de eerste 15 minuten veelal in balbezit. H.M.S.H. begon fel aan de wedstrijd en gaf weinig weg. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg H.M.S.H. de meeste kansen op een doelpunt, maar waren we helaas ongelukkig in de afronding. Het goede spel van H.M.S.H. werd dan ook in de 35e minuut beloond met een verdiende strafschop. Achter de bal Ahmet Akbulut de ervaren voetballer en tevens een bekende naam op de Haagse velden. Helaas schoot Akbulut de bal metershoog over vanaf de stip en moest de bal ook uit de sloot worden gehaald. H.M.S.H. zette goed druk en werd uiteindelijk toch beloond met een prachtgoal. Een goede actie van Barış Döğrusöz vanaf de rechterkant met een voorzet op maat. Waarna Hamza el Massoudi met een à la Robben volley de 1 - 0 binnen tikte. H.M.S.H. ging dan ook met een 1 - 0 voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft begon wederom fel vanuit beide teams en was het Vitesse Delft dat de druk opvoerde. De verdediging van H.M.S.H. stond goed opgesteld en gaf weinig weg. De verdediging had een aantal onoplettende momenten, maar dan stond daar de uitstekend keepende Youssri Allouya. H.M.S.H. nam het heft weer in handen en kreeg kans op kans, maar vergat te scoren. Vervolgens kreeg H.M.S.H. wederom een verdiende penalty nadat Rodensio Frederik onderuit werd gehaald na een goede actie. Hamza el Messoudi stond achter de bal en schoot feilloos binnen. Kort erna maakte Hamza el Messoudi zijn hattrick compleet met een mooi uitgespeelde aanval. Hierna werd H.M.S.H. slordig waardoor Vitesse een aantal 100 % kansen kreeg, maar deze niet kon benutten. Uiteindelijk maakten de bezoekers de 3 - 1. Uit een counter van H.M.S.H. werd ook de 4 - 1 binnen getikt door Okan Yilmaz. Isaiah Frederik kreeg de bal op rechtsback positie en stak het veld over waarbij hij een twee tegen één positie creëerde en een keurige assist bezorgde op Okan Yilmaz. H.M.S.H. was op alle fronten beter en feller en dit was dan ook te zien aan de score. Het was een zeer boeiende pot om bij te wonen en veel succes voor beide teams.

Aziz Aldoğan

>op de lat
maandag 11 april 2022

Wedstrijdverslag sv H.M.S.H. 1 - Wilhelmus 1

Vooraf was al bekend dat het een lastige wedstrijd zou worden, want Wilhelmus komen we al een paar jaar tegen. Met slechts 3 wisselspelers viel Sedat Yamac af tijdens de warming up en beschikten we over slechts 2 wisselspelers. We begonnen sterk, goed druk op de bal en Wilhelmus kon er niets tegenover stellen, dit resulteerde al na 10 minuten spelen in de 1 - 0 door Kacper Zych, die vanaf de linkerkant van het strafschopgebied de bal in de verre hoek krulde. Deze stand bleef staan tot aan de rust.

Romario Rafael in actie

Na rust werd de voorsprong uitgebouwd door een doelpunt in de 55e minuut van Rodensio Frederik die een mooie aanval afrondde. In de 67e minuut voegde Isaiah Frederik na een lange slalom en een wonderbaarlijke actie op de achterlijn, hij verraste zijn tegenstander door de bal nog binnen te houden terwijl deze dacht hem achter te laten lopen, daar nog een treffer aan toe door de actie zeer fraai af te ronden. Hiermee bekroonde de jongste en één van de beste spelers op het veld zijn uitstekende wedstrijd.

Veel strijd maar wel zeer sportief!

Hierna werd het spel wat slordiger, waarschijnlijk door de weelde van de voorsprong. Maar er werd stand gehouden. Veel strijd gezien, niemand verzaakte. Als we dit vol houden dan blijft het hoopvol. Opvallend was ook dat de wedstrijd ondanks de grote belangen zeer sportief was.

George van Herwaarden
Met speciale dank aan Peter Dullaart voor de foto's!

Omdat Meeuwenplaat tegen concurrent IJsselmonde wist te winnen en Laakkwartier en Concordia beiden verloren is het weer dringen geblazen onder in de stand. Voor alle teams blijven de zorgen nog steeds groot. 2e Paasdag staat de volgende thuiswedstrijd op het programma tegen VFC. Als ons team dezelfde instelling en inzet aan de dag legt als tegen Wilhelmus, zijn er ook tegen VFC zeker kansen op een goed resultaat.

Onze jeugdige zaterdagteam heeft het zoals verwacht niet makkelijk. Toch lijkt het er op dat het team zijn niveau dermate heeft op weten te krikken dat de uitslagen niet tegen vallen. Het zal lastig blijven, vooral tegen de betere teams in de afdeling.

dinsdag 22 oktober 2019

Wedstrijdverslag sv Hillegom 1 - sv H.M.S.H. 1

Op zondag 20 oktober speelde ons 1e tegen sv Hillegom op een meer dan prachtig complex. Het eerste half uur was het een gelijk opgaande strijd met mogelijkheden over en weer. Na 33 min. was er een misverstand in onze achterhoede en bracht de spits d.m.v. een lob de stand op 1-0. Het zou een zware wedstrijd worden voor ons. Na 10 minuten was weer raak voor sv Hillegom, de rechterspits ging op snelheid langs de achterhoede en bracht beheerst de stand op 2-0. Op slag van rust kreeg de tegenstander nog een vrije trap ver buiten het strafschopgebied, er volgde een strak geschoten bal langs de grond richting 2e paal en hoewel de bal door een mêlee van spelers ging werd deze door niemand aangeraakt: 3-0. Wat we ook probeerden in de 2e helft we dwongen geen grote kansen af en sv Hillegom maakte er nog 4-0 van. Komend weekend staat er weer een uitwedstrijd tegen Concordia op het programma. Net als wij staat Concordia in de onderste regionen, een goede mogelijkheid voor het behalen van één of meer punten.

Verslag - Peter Brandsen

maandag 7 oktober 2019

Wedstrijdverslag Foreholte 1 - sv H.M.S.H. 1 (6 oktober) ¹

De weersomstandigheden waren meer dan abominabel, maar op het kunstgras van de Elsgeest kon gewoon gespeeld worden. In de beginfase van de wedstrijd speelde H.M.S.H. wat onwennig, wat wel logisch was, want voor ons was het de eerste wedstrijd na 2 weken gedwongen pauze. In de 10e minuut na een ingooi voor H.M.S.H. kwam Foreholte speler Sam Lemmers kansrijk oog in oog met Ismael, maar deze wist uitstekend de kans te pareren. Op het half uur kreeg middenvelder Sebastiaan Bloemendaal de bal voor een volley op de schoen, maar gelukkig wist Ismael de bal nog net over te tikken. In de 36e minuut was het echter wel raak, een voorzet van Sten Admiraal werd door Tjeerd van der Zwaan bij de tweede paal opnieuw met het hoofd ingebracht waarna Toni Arroyo wist binnen te werken (1 – 0). Maar binnen zestig tellen stond de 1-1 op het scorebord, Houssie el Zeryouh schoot vanaf links diagonaal de bal langs Matthijs Guijt. In de rust konden we terug kijken op een redelijk potje voetbal, iedereen stond positioneel goed, alleen kregen we te veel corners tegen en daar aan de kant van Foreholte meer lengte aanwezig was, hadden wij daar veel moeite mee. In de tweede helft verschenen beide teams ongewijzigd weer aan de start. Deze helft speelden wij een stuk minder en dat resulteerde ook na een kwartier spelen tot de 2-1, opnieuw door Toni Arroyo, die dit keer de bal fraai inkopte. Vlak daarna was het opnieuw Arroyo die de bal met een omhaal vanuit een voorzet achter Ismael plaatste (3 – 1). Wij konden zelf in de 2e helft geen potten breken en mogen over de eerste helft tevreden zijn, maar een wedstrijd heeft 2 helften, dus zal het a.s. zondag tegen Oliveo beter moeten. Verder valt er te vermelden dat scheidsrechter Toonen een prima wedstrijd floot.

¹ bron: Foreholte website; aanpassingen George van Herwaarden

maandag 13 mei 2019

Nog 2 finales!!

Afgelopen zondag stond de eerste van de laatste drie cruciale duels voor ons eerste elftal stond op het programma tegen de nummer 7 Full Speed. In de voorronde van deze klasse werd de thuiswedstrijd met 2-3 verloren, dus bij voorbaat een lastig uitduel. Voor dit duel miste Trainer Ricardo Darsan ook nog eens twee spelers, Bari Alioglou die zich zondagmorgen ziek melden en Serkan Kilic die geschorst was. Tevens was deze week de ramadan begonnen, dus moest er zuinig met de krachten om gegaan worden.

De wedstrijd begon wat zenuwachtig, en leverden voor Full Speed wat kleine kansjes op, maar onze sluitpost Ismail Oruç stond zoals altijd zijn mannetje en hield zijn goal schoon. Langzaam kregen we grip op het spel en kregen we ook wat kansjes, maar ook deze werden niet verzilverd, zodat er met een brilstand de rust werd in gegaan.

Na wat gerust te hebben, werd in de tweede helft direct toe geslagen en stond al snel een 0-2 op het scorebord, door doelpunten van Yasin Ozkok en Mehmet Tunc. Maar helaas liep vervolgens Okan Yungul door een domme (wegschieten van de bal na een overtreding) tweede gele kaart (=rood) aan, waardoor er een half uur met tien man gespeeld moest worden. Full Speed rook zijn kansen en kwam door een doelpunt van Bryan van den Bergh terug in de wedstrijd. Daardoor ging Full Speed vol in de aanval en moest met veel kunst- en vliegwerk deze stand vast gehouden worden. Vlak voor het eind van de reguliere eindtijd kreeg Ahmet Yildiz nog een dot van een kans, maar deze werd net door de keeper getoucheerd. Maar de in iet wat lange blessuretijd, kwam door wederom Yasin Ozkok de stand 1-3 op het scorebord en werd door scheidsrechter Pille afgefloten.

H.M.S.H. heeft nu nog twee loodzware duels voor de boeg tegen concurrenten Wilhelmus en COAL. De voorsprong op de Voorburgers bedraagt twee punten en op de Rotterdammers drie punten.

Behoud in de derde klasse is hiermee veilig gesteld, maar de eerste twee plaatsen geven recht op promotie naar de tweede klasse. Dus een ieder met een rood/wit hart komt a.s. zondag 19-05-2019, naar de Vrederustlaan om ons vlaggenschip moreel te onder steunen.

maandag 24 april 2019

Drie belangrijke punten tegen Dubbeldam

Op een zonnige tweede paasdag stond voor H.M.S.H. de eerste van de laatste vier cruciale wedstrijden op het programma en wel tegen runner up Dubbeldam, de ploeg die eerste eindigde in de Q4 poule. Dus bij voorbaat geen makkie. Gelukkig beschikte we over een ijzersterke bank, met maar liefst vijf wisselspelers en een reserve keeper. Na een iet wat onwennig en onrustig begin met teveel onnauwkeurige passing, viel wel na een dik kwartier spelen, na een goede steekbal de eerste goal die gescoord werd met een prachtige boogbal door Ahmet Akbulut.
Hier na werd het spel wat beter, en werd met deze stand ook de rust bereikt. Na een wel verdiende rust en de laatste aanwijzingen door Ricardo werd met de tweede helft gestart. Zoals gezegd en verwacht ging Dubbeldam voortvarend van start om de gelijkmaker te bewerkstelligen.
Zonder echt in gevaar te komen werd na een slordig en te snel genomen vrije trap in H.M.S.H. voordeel, deze kinderlijke eenvoudig onderschept en werd uit deze aanval de 1-1 gescoord.
Na deze waarschuwing werd het spel weer goed opgepikt en viel na een mooie voorzet door Ali Dogan de 2-1 via een speler van Dubbeldam binnen. Er werd alleen daarna te veel kansen om de wedstrijd veilig te stellen om zeep geholpen. De laatste pass was net niet goed of er werd naar een buitenspel staande speler gespeeld.
Gelukkig kwam uit een mooi opgezette aanval de bal voor de voeten van de vrijstaande Atakan Demir en die maakte aan alle onzekerheid een eind door de 3-1 aan te tekenen.
Na afloop bleek Wilhelmus gelijk gespeeld te hebben , dus voor de tweede maal dit seizoen staan we 2 punten los.
Al met al een goed resultaat, dit nog drie wedstrijden vast houden en dan kan de promotie niet meer ontgaan. Tevens complimenten aan de spelers die niet aan spelen toe zijn gekomen, in deze fase van het seizoen is iedere bijdrage van belang.

zondag 15 april 2018, competitie

H.M.S.H. 1 - H.D.V. 1  3 - 0

De 2e wedstrijd van 3, tegen een tegenstander uit de top 5 stond op het programma voor H.M.S.H.

Vorige week werd er een nette 0 - 10 tegen Toofan bereikt. Vandaag stond er een wedstrijd tegen koploper H.D.V. te wachten.
Trainer Ricardo Darsan, moest wat personele problemen op lossen, omdat er een 4-tal spelers ontbraken, waaronder de keeper. Een 2-tal ontbrak vanwege trieste familie omstandigheden, een andere speler vanwege zijn huwelijk en er was ook nog één geschorste speler.
Al met al een flinke aderlating, omdat het basis spelers betreft.

Binnen de vereniging werd er een vervangende keeper gezocht en gelukkig was de keeper van H.M.S.H. 6 bereid om de plek in het goal in te nemen, en het moet gezegd, dat deed hij met verve.
Na een wat zenuwachtig begin ,kregen we steeds meer grip op het spel, dat resulteerde in enkele kansen, die helaas niet benut werden. Totdat tijdens het storen Ahmet Akbulut de bal van de voet van een verdediger van H.D.V. plukte en rechtstreeks naar de goal liep en de bal fraai afrondde.

Met de stand van 1 - 0 werd de rust bereikt en in de pauze kregen de spelers een compliment vanwege vertoonde spel, maar alleen moest de afronding beter. Er werden iets te veel kansen onbenut gelaten.
Er werd afgesproken om disciplinair te blijven voetballen, want de verwachting was dat H.D.V. het tij wilde keren. En dat gebeurde ook. H.D.V. begon met wat offensiever voetbal, zonder overigens echt gevaarlijk te worden.

Gelukkig was er onze Aggie (Ahmet Yildiz), ook wel bekend als Aggienova, de spits met een neusje voor de goal, die in de tweede helft tweemaal trefzeker was en met wonder boven wonder weer een kopbal.
De laatste twintig minuten werden een 3 - 0 stand verstandig uitgespeeld en na het laatste fluitsignaal was er een "klein feestje", want volgende week wacht er ons weer een zware wedstrijd, namelijk uit bij S.V.H. (3e).
Ook is er vanaf hier een complimentje aan de uitstekend leidende scheidsrechter, die net als overigens de leidsman van vorige week, prima jonge arbiters zijn.

zondag 24 september 2017, competitie

sv Erasmus 1 - H.M.S.H. 1  1 - 6

H.M.S.H. start competitie met ruime overwinning.

Na een zware voorbereiding zijn de mannen van H.M.S.H. zondag begonnen aan de competitie tegen Erasmus uit.

In de kleedkamer wordt erop gehamerd om scherp te beginnen aan de wedstrijd. Dit levert na de eerste fluitsignaal direct een droomstart voor H.M.S.H. De eerste minuut komen de gastheren aan een voorsprong via spits Ahmet Akbulut. Na de voorsprong bleven de mannen doorzetten om het goede begin voort te zetten. Door goed door te blijven drukken op de achterhoede bij Erasmus was het al binnen 25 minuten 0 - 3. Nog voor rust kwam de 4e doelpunt van H.M.S.H. door geconcentreerd te blijven voetballen.

Net zoals in de eerste helft beginnen de mannen explosief aan de 2e helft en wordt de 5 - 0 gemaakt in de 46e minuut. Uiteindelijk kwam de eindstand naar een 1 - 6 voor. De mannen van H.M.S.H. hebben laten zien dat ze klaar zijn voor de competitie.