Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

mei

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand mei in 2019 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2019.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


woensdag 29 mei 2019

Seizoensoverzicht HMSH 1 in vogelvlucht

Het doel van HMSH was bij eerste zes te eindigen, zodat lijfsbehoud voor de derde klasse dichtbij was.
Op 23 september 2018 was de eerste wedstrijd uit tegen DHL, één van de titelkandidaten, volgens vele bronnen.
Deze wedstrijd werd met 1-3 gewonnen, zodat in ieder geval de start gunstig was.
Ook de tweede wedstrijd op 30 september 2018 werd in winst omgezet een 3-2 overwinning thuis tegen WIK.
Op 7 oktober stond de loodzware uitwedstrijd tegen ODB op het programma, ODB dat vorig jaar nipt de promotie naar de 2e klasse miste.
Deze wedstrijd ging terecht met 2-0 verloren.
Op 14 oktober troffen we Remo thuis, de tot dan toe ongeslagen ploeg werd met 2-0 verslagen en verschafte HMSH zo een positie aan de top.
Op 21 oktober stond de lastige wedstrijd uit tegen HDV op het programma, HDV dat door het kampioenschap promoveerde, werd veel van verwacht.
In een van HMSH kan slechte wedstrijd werd dan ook met 4-0 verloren.
De volgende wedstrijd, 28 oktober, wederom een uitwedstrijd, tegen VCS was dan ook van groot belang dat deze werd gewonnen.
In een spannende wedstrijd die beiden kanten op kon, trok HMSH met 1-2 aan het langste eind.
Op 4 november stond de thuiswedstrijd tegen buurman HMC op het programma, na een slechte start kwamen we met 0-4 achter, niets leek er goed te gaan, tot de laatste 20 minuten waarin er achter elkaar gescoord werd en HMC aan het wankelen raakte, helaas staakte dit bij een 4-4 stand.
Terwijl er nog genoeg kansen waren om de overwinning over de streep te trekken.
Op 18 november stond de uit wedstrijd tegen Madestein op het programma, deze werd beëindigd met een mooie 1-3 overwinning.
Op 25 november de thuiswedstrijd tegen het Delftse Full Speed, deze wedstrijd ging in een spannende wedstrijd terecht naar Full Speed. Met 2-3 moest HMSH zijn meerdere erkennen.
Op 2 december stond de wedstrijd op het kunstveld van SVH op het programma, om mee te blijven draaien moest deze gewonnen worden. En met een 1-2 score gebeurden dit ook.
Op 9 december stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen sv Houtwijk op het programma, bij winst bleven we in de race voor de eerste zes posities.
Met veel moeite werd tegen deze "zwakke broeder" een 2-1 overwinning binnen gehaald.

Na een lange winterstop , moest er tegen de koploper Wilhelmus, uit een goed resultaat behaald worden. Bij een goed resultaat konden we ons op gaan maken voor de kampioenspoule, want een plaats bij eerste zes was dan verzekerd.
Wilhelmus ging voortvarend van start en met kunst en vliegwerk, met belangrijke reddingen door Ismael, bleef het lang 0-0. Zelfs kwamen we door een mooie vrije trap door ex-Wilhelmus speler Akbulut op 0-1, maar dit werd door een gebrek aan concentratie al snel 1-1. Een eindstand die met veel inzet werd vastgehouden.
De twee laatste wedstrijden konden dus zonder druk gespeeld worden en dat kwam Toofan op 27 januari ook duur te staan.
Met 13-1 werd Toofan van de Vrederustlaan naar huis gestuurd.

De laatste wedstrijd thuis tegen GSC Esdo op 3 februari ging nergens meer om en eindigde ook in 1-1 stand.

De volgende ploegen gingen door naar de kampioenspoule:

HMSH Wilhelmus ODB
FullSpeed DHL REMO
Dubbeldam COAL sv Charlois
Kethel Spaland Sep WCR

Kampioenspoule 2019

De doelstelling in de 2e fase van de competities werd bijgesteld naar proberen promotie te bewerkstellingen.
Kampioen en nummer 2 promoveren rechtstreeks, nummers 3 t/m 5 spelen nacompetitie.

Omdat er nog wedstrijden gespeeld dienden te worden, was de eerste wedstrijd pas op 24 februari.
We moesten proberen in de eerste wedstrijd een goed resultaat te boeken, en dat moest gebeuren bij het Delfste SEP. Je zal verwachten dat er met deze wedstrijden wel bekwame scheidsrechters toegekend worden, maar deze wedstijd troffen we een scheids die de wedstrijd niet meer aan kon lopen, waardoor er af en toe rare beslissingen werden genomen, maar de wedstrijd eindigde met een 0-1 stand, dus kon er toch tevreden op terug gekeken worden.

Op 10 maart de tweede wedstrijd, tegen de nummer 2 uit de qualifiers poule ODB, deze wedstrijd eindigde zoals die begon, namelijk in 0-0.
In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen ODB, waren er nu voldoende kansen geweest om te kunnen winnen, maar op de een of andere manier zat het er niet in.

Wederom een thuiswedstrijd, op 17 maart, nu tegen het Rhoonse WCR. Op zich een van de betere tegenstanders, maar de wedstrijd werd heel netjes met een 3-1 stand afgesloten.

Op de 24e maart moesten we weer naar het Delftse DHL, met de 1e wedstrijd in gedachten wisten we wat er ons te wachten stond. Door goed voetbal en wat geluk op de goede momenten werd het 0-4.

De volgende wedstrijd op 31 maart was er een thuis tegen het Schiedamse Kethel Spaland, ook deze werd met 3-1 aan de zegekar gebonden. HMSH draaide nu mee voor de koppositie.
Op 7 april kwam de eerste domper, uit bij Charlois werd er met 3-2 verloren.
Op 14 april, wederom een uitwedstrijd nu tegen de nummer laatst REMO, deze werd ook eenvoudig met 2-9 gewonnen en met deze stand waren we koploper op doelsaldo.
Op 22 april de lastige thuiswedstrijd tegen Dubbeldam, die de Q4 poule winnend had afgesloten. Ook deze wedstrijd werd goed gespeeld en werd er met 3-1 gewonnen.
12 mei, de ramadan is reeds bezig en de uitwedstrijd tegen Full Speed moet gespeeld worden. Na 60 minuten spelen met een 1-2 stand, kreeg er een speler rood. Met veel inzet, ondanks de ramadan, werd er met kunst en vliegwerk een 1-3 uit het vuur gesleept.
HMSH staat voor de laatste 2 wedstrijden gespeeld worden 2 punten voor op Wilhelmus en 3 op COAL. Dus als komende wedstrijd gewonnen wordt, dan is het kampioenschap binnen handbereik, vanwege een beter doelsaldo.
Op 19 mei dus de belangrijke wedstrijd thuis tegen het sterke Wilhelmus, en achteraf bleken ze inderdaad te sterk, we kwamen overal net wat te kort en helaas eindigde de wedstrijd in een 0-3 stand, waardoor we het kampioenschap niet meer in eigen hand hebben.
Wel was het gezellig druk in de kantine, met oud leden van HMSH, die onder het genot van een hapje en drankje toch een gezellige middag hadden.
De laatste wedstrijd op 26 mei tegen het ongeslagen Rotterdamse COAL, beiden nu gelijk in punten, maar HMSH is in het voordeel door een beter doelsaldo.
Bij een gelijkspel was de promotie binnen. Ondanks de ramadan en de mentale klap van vorige week, werd er vol voor gegaan en was de 1-3 dik verdiend.
HMSH speelt aanstaand seizoen dus 2e klasse.
Dank gaat uit naar onze trainer Ricardo Darsan, die sinds plaatsing in de promotie geloofde en zelfs een beetje hoopte op een kampioenschap.
2 maal promoveren in 2 seizoenen, is een geweldige prestatie.
Wij wensen Ricardo veel succes bij Wateringse Veld/Kranenburg als assistent-trainer en zien hem wel ergens weer hoofdtrainer worden, zodra hij zijn TC2 heeft.
Ook dank aan de support langs de lijn bij de wedstrijden.

>op de lat
dinsdag 14 mei 2019

Bericht van het oude bestuur

Beste ''Oudgedienden'' van sv H.M.S.H.

Ons vlaggenschip speelt aanstaande zondag 19 mei de belangrijke (thuis)wedstrijd tegen een oude bekende Wilhelmus.
De kans bestaat dat ''we'' in deze wedstrijd KAMPIOEN kunnen worden; een uitgelezen mogelijkheid voor een gezellig weerzien met een drankje (meerdere mag ook !), hapje en een praatje en wellicht een kampioensfeest !
Wij hopen U aller komst !

Vriendelijke groeten,

Theo van den Bogaard en Bert Mulder.

>op de lat
maandag 13 mei 2019

Nog 2 finales!!

Afgelopen zondag stond de eerste van de laatste drie cruciale duels voor ons eerste elftal stond op het programma tegen de nummer 7 Full Speed. In de voorronde van deze klasse werd de thuiswedstrijd met 2-3 verloren, dus bij voorbaat een lastig uitduel. Voor dit duel miste Trainer Ricardo Dorsan ook nog eens twee spelers, Bari Alioglou die zich zondagmorgen ziek melden en Serkan Kilic die geschorst was. Tevens was deze week de ramadan begonnen, dus moest er zuinig met de krachten om gegaan worden.

De wedstrijd begon wat zenuwachtig, en leverden voor Full Speed wat kleine kansjes op, maar onze sluitpost Ismail Oruç stond zoals altijd zijn mannetje en hield zijn goal schoon. Langzaam kregen we grip op het spel en kregen we ook wat kansjes, maar ook deze werden niet verzilverd, zodat er met een brilstand de rust werd in gegaan.

Na wat gerust te hebben, werd in de tweede helft direct toe geslagen en stond al snel een 0-2 op het scorebord, door doelpunten van Yasin Ozkok en Mehmet Tunc. Maar helaas liep vervolgens Okan Yungul door een domme (wegschieten van de bal na een overtreding) tweede gele kaart (=rood) aan, waardoor er een half uur met tien man gespeeld moest worden. Full Speed rook zijn kansen en kwam door een doelpunt van Bryan van den Bergh terug in de wedstrijd. Daardoor ging Full Speed vol in de aanval en moest met veel kunst- en vliegwerk deze stand vast gehouden worden. Vlak voor het eind van de reguliere eindtijd kreeg Ahmet Yildiz nog een dot van een kans, maar deze werd net door de keeper getoucheerd. Maar de in iet wat lange blessuretijd, kwam door wederom Yasin Ozkok de stand 1-3 op het scorebord en werd door scheidsrechter Pille afgefloten.

HMSH heeft nu nog twee loodzware duels voor de boeg tegen concurrenten Wilhelmus en COAL. De voorsprong op de Voorburgers bedraagt twee punten en op de Rotterdammers drie punten.

Behoud in de derde klasse is hiermee veilig gesteld, maar de eerste twee plaatsen geven recht op promotie naar de tweede klasse. Dus een ieder met een rood/wit hart komt a.s. zondag 19-05-2019, naar de Vrederustlaan om ons vlaggenschip moreel te ondersteunen.

>op de lat