Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

februari

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand februari in 2024 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2024.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


zondag 25 februari 2024

Nieuwe hoofdtrainer H.M.S.H. 1

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat we in de persoon van Frans Kos onze nieuwe hoofdtrainer gevonden hebben.

Er zijn verschillende gesprekken geweest met het bestuur en een delegatie afgevaardigden. In deze gesprekken heeft hij ons zeer nieuwsgierig gemaakt gezien zijn kijk op voetbal. Met zijn ervaring als eindverantwoordelijke van verschillende oudere bovenbouw jeugdselecties op divisie niveau (o.a. Westlandia en R.K.& A.V. Sparta Rotterdam) heeft hij al de nodige successen geboekt.

Het bestuur van heeft dan ook alle vertrouwen in Frans en wenst hem heel veel succes in het komende seizoen.

Het bestuur

>op de lat
maandag 19 februari 2024

Huldiging Theo van den Bogaard op de ALV


Theo van den Bogaard met huidige bestuursleden

Behalve de normale bestuurszaken zoals de benoeming van een nieuwe jeugdvoorzitter (Mucahit Karakaya) en nieuwe jeugdsecretaris (Meliha Özcan), was er een ander zeer opmerkelijk agendapunt, namelijk de huldiging van oud-voorzitter, erevoorzitter en erelid Theo van den Bogaard. Lid sinds zijn 10e jaar inmiddels 70 jaar lid van s.v. H.M.S.H.. Dat mag zeker niet onvermeld blijven.

Overige besproken punten zoals de situatie rond veld 2 en clubgebouw en kleedkamers zijn nog volop in ontwikkeling. Zodra er nieuws is zal dit op de website gepubliceerd worden.


Aandachtige leden bij de presentatie van Kadir Yilmaz

>op de lat
maandag 12 februari 2024

Verslag DWO 1 - H.M.S.H. 1

De vraag was deze keer of H.M.S.H. dit keer gelijk bij de les was of niet. Immers, DWO stond niet bekend als een hoogvlieger en juist in het begin kan dat de wedstrijd vormen.

Helaas bleek eens te meer dat de eerste minuten van de wedstrijd voor de tegenstander waren, hoewel er na een minuut of vijf toch een paar kansen voor ons waren. Zelf niet scoren betekent natuurlijk dat DWO dit na een klein kwartiertje wel voor elkaar kreeg (1 - 0). Het duurde hierna even voordat DWO opnieuw toe wist te slaan. Wakker geschud probeerde H.M.S.H. nog vóór de rust wat terug te doen, maar mede door goed keeperswerk lukte dat niet. Ruststand: 2 - 0.

Na de rust ging de wedstrijd vrolijk verder en uiteindelijk lukte het de doelman van DWO te verschalken met een vrije trap (tikkie breed) ingeschoten door Hamza. DWO had de score naar 3 - 1 kunnen tillen maar de gegeven strafschop werd niet verzilverd. Dit was het sein voor ons team om er nog een schepje boven op te doen en met een fantastisch schot in de bovenhoek scoorde Joni de gelijkmaker. Hierna kregen beide ploegen weliswaar nog kansen maar de eindstand bleef 2 - 2. Al met al waarschijnlijk een verdiende uitslag. Het moet gezegd dat DWO zeker een goede indruk maakte tijdens deze wedstrijd.

Zoals al eerder gememoreerd is de 3e klasse B een poule waarin alle teams meedoen. Graaf Willem II/VAC lijkt als enige ploeg een klein beetje boven de rest uit te steken maar zelfs die ploeg heeft al drie wedstrijden verloren. Kortom: alles is nog mogelijk. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Ariston'80. Een onberekenbare tegenstander die zowel positieve als negatieve uitschieters kent.

>op de lat
zaterdag 10 februari 2024

Algemene Ledenvergadering 15 februari 2024

Beste leden,

Hieronder vindt u de agenda voor de ALV van 15 februari a.s. De overige stukken, zoals het jaarverslag en de notulen van de vorige ALV zullen op verzoek per email aan de leden worden gestuurd.

Algemene  Ledenvergadering   sv H.M.S.H.

Donderdag 15 februari 2024 — Aanvang 19:30 uur
De leden van sv H.M.S.H. en wettelijke vertegenwoordigers van minderjarige leden worden uitgenodigd tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van sv H.M.S.H. in de kantine op sportpark Vrederust.

Agenda:

1. Opening door de voorzitter

2. Jaarverslag sv H.M.S.H.

3. Verslag kascommissie/decharge penningmeester

4. Bestuursmededelingen
1. Nikki
2. Sponsoring
3. Ontwikkelingen grasveld veld 2
4. Ontwikkelingen clubgebouw en kleedkamer(s)
5. Trainer Zaterdag elftal
6. Huldigingen
7.

5. Benoeming bestuursleden
-
Aftredend en niet herkiesbaar: Ronnie Gommers (jeugdsecretaris)
-
Het bestuur stelt voor Meliha Özcan als jeugdsecretaris te benoemen
-
Het bestuur stelt voor Mucahit Karakaya als jeugdvoorzitter te benoemen

6.
Voorstel tot benoeming ereleden, leden van verdienste, bijzondere leden van verdienste

7. Rondvraag

8. Sluiting

Oproep
Mocht u als lid nog agendapunten hebben voor de ALV, dan kunt u dit tot uiterlijk 14 februari doorgeven door een e-mail te sturen naar onze secretaris ().

Voor de agendapunten 9 en 10  geldt dat de leden van sv H.M.S.H. het recht hebben tegenkandidaten te stellen, mits uiterlijk 23 februari 2024 schriftelijk bij de secretaris ingediend. Hieruit moet blijken dat het kandidaat bestuurslid hiermee akkoord gaat.

Het bestuur


>op de lat
vrijdag 9 februari 2024

Reüniemiddag H.M.S.H. op 21 april 2024

Op zondag 21 april a.s. is er weer een reüniemiddag gepland voor alle huidige- en oudleden van de sv H.M.S.H.

Vanaf 12:00 uur bent u van harte welkom op de Vrederustlaan.

In het voorprogramma hebben wij voor u de wedstrijd HMSH 35+ 2 tegen WIK 35+ 2 geselecteerd.
Dit belooft volgens kenners een wedstrijd met een hoge amusementswaarde te worden.

Natuurlijk is er deze middag gelegenheid om oude verhalen aan te scherpen en verloren vriendschappen te herstellen.
Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij hopen natuurlijk op een mooi voorjaars zonnetje, zodat we lekker op het terras kunnen zitten. Als dit er niet is, hebben we in het clubhuis genoeg ruimte om lekker te socializen.

Laten we er een ouderwetse HMSH-middag van maken. Dus noteer de datum in uw agenda.

Wij rekenen op uw komst!

De Reüniecommissie
Jurriën Hildebrand
Ton van Krevelen
Peter Pfaff
Jaap den Tuinder
Herman Thomassen

>op de lat
woensdag 7 februari 2024

Resultaten H.M.S.H. 1

H.M.S.H. 1 - Concordia 1 (27 januari 2024)

Op papier een tegenstander uit de onderste regionen, ondanks het feit dat het puntenverschil zeer klein is. Maar het werd een volledige offday voor H.M.S.H., de meeste spelers waren nog in de winterstop modus en binnen 1,5 minuut stond de 0 - 1 al op het scorebord. Hoewel we niet de mindere partij waren, was het geloof bij Concordia meer aanwezig en eindigde de wedstrijd in 0 - 3.
Een wedstrijd om gauw te vergeten.

DSVP 1 - H.M.S.H. 1 (3 februari 2024)

Een mooie kans om de nare smaak van vorige week weg te spoelen. De eerste tien minuten begon H.M.S.H. fel en speelde de wedstrijd zich op de helft van DSVP af. Al gauw zakten we echter terug in het spel van vorige week, trage balcirculatie en iets te arrogant, daardoor nam DSVP het heft in handen. In de 16e minuut was het al raak voor DSVP: 1 - 0. We lieten onze kopjes hangen en DSVP rook bloed. 8 minuten later was het weer raak en stond de 2 - 0 op het scorebord. In de 29e minuut kwam er een voorzet van ons aan de linkerkant en deze werd door Emre ingekopt. Na deze 2 - 1 kregen we weer geloof in een goede afloop en het spel verbeterde ook. Dit leidde tot een doelpunt van Isaiah in de 42e minuut en gingen we met een redelijk goed gevoel de rust in met een 2 - 2 stand.

De tweede helft was nog maar net bezig of Shafiek rondde met een prachtige boogbal van buiten de zestien af en kon de 2 - 3 genoteerd worden. De rest van de tweede helft was het tegenhouden zonder al te veel weg te geven en konden we counteren, omdat DSVP er vol voor ging om terug te komen in de wedstrijd. De counters leverden nog enkele kansen op, die helaas niet verzilverd werden. Na 8 minuten blessuretijd zat de wedstrijd er op en waren de 3 broodnodige punten op zak.

George van Herwaarden

>op de lat

overige jaargangen