Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

januari

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand januari in 2023 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2023.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


dinsdag 24 januari 2023

H.M.S.H. 1 pakt heel belangrijke punten

Zaterdag 21 januari speelde ons 1e elftal een zeer belangrijke uitwedstrijd bij Full Speed in Delft. Met nieuwe trainer Faizel Soekhai op de bank was duidelijk dat er een goede prestatie neer moest worden gezet tegen één van de concurrenten in de strijd tegen degradatie. Bij verlies zou de "opdracht" niet te degraderen al bijna niet meer haalbaar zijn geweest.

H.M.S.H. kwam uitstekend uit de startblokken en liet zien er echt voor te willen gaan. Na 5 minuten was het eerste wapenfeit een schot op de paal van Ahmet Yüngül als afsluiting van een mooie aanval. Ook hierna bleef ons team goed in de wedstrijd en was het eigenlijk eenrichtings­verkeer naar het doel van de tegen­stander. De beloning voor het werk bleef dan ook niet uit. In de 20ste minuut scoorde Rida Aarab en in de 35ste Jaider Pommer. Een smetje was het tegendoelpunt nog voor rust van Full Speed. Dit leverde de 1 - 2 ruststand op. Na deze zeer goede eerste helft werd het in de tweede wel minder. Toch kregen we diverse kansen om de score uit te breiden maar de score werd niet meer gewijzigd. Al met al wel een leuke wedstrijd en een goed begin van de tweede helft van de competitie. Komende tegenstander is VFC dat het dit jaar zeer behoorlijk doet. Er zal dus waarschijnlijk wel een tandje bijgezet moeten worden om weer een resultaat neer te kunnen zetten.

>op de lat
vrijdag 20 januari 2023

Winactie Hoofd Opleiding

De KNVB is gestart met een actie waarbij clubs en hun Hoofd Opleiding prijzen kunnen winnen. Door een inzending te doen wordt kans gemaakt op de volgende prijzen: materiaalpakketten (ballen, hesjes, dopjes), kaarten voor een wedstrijd van Oranje, een bezoek aan de KNVB Campus, een opleiding bij jou op de club of de mogelijkheid voor de HO om een dag(deel) mee te draaien binnen de KNVB. De actie loopt van 16 januari 2023 t/m 12 februari 2023. In de week van 27 februari worden de prijswinnaars persoonlijk op de hoogte gebracht.

Deelname: Deelname aan de actie is gratis voor zowel genomineerden als voor deelnemers. Deelname uitsluitend door personen van 16 jaar en ouder en die een vaste woon- of verblijfplaats in Nederland hebben. Wel moet de Hoofd Opleiding waarover de inzending gaat bij de vereniging in Sportlink_Club geregistreerd zijn als Hoofd Opleiding en zodoende bekend zijn bij de KNVB. Ons eigen Hoofd Opleiding Melik Kara is uiteraard als zodanig geregistreerd. De actievoorwaarden kunnen worden bekeken op de KNVB website: actievoorwaarden.

De deelname is door een formulier in te vulen op de KNVB website: Doe mee! met de actie. Op dit formulier moet de naam van het Hoofd Opleiding ingevuld worden ("Melik Kara") en de naam van de vereniging ("sv HMSH"). Verder moet er een persoonlijke reden gegeven worden voor de toegevoegde waarde van ons Hoofd Opleiding voor onze vereniging. Het spreekt voor zich dat er ook enkele persoonsgegevens ingevuld moeten worden zoals naam, e-mailadres en functie binnen de club. Dit laatste kan zijn 'vrijwilligger', specifieke functie of gewoon 'ouder jeugdlid'.

Bestuur en Hoofd Opleiding Melik Kara hopen dat zo veel mogelijk leden (of ouders van leden) mee willen doen aan deze actie zodat wij kans maken op een mooie prijs.

JO13-1 op bezoek bij RBC RoosendaalOns JO13-1 heeft onlangs een mooi bezoek gebracht aan voormalig betaaldvoetbalclub RBC in Roosendaal als voorbereiding op de volgende fase. Na een ontbijt buffet in Capelle a/d IJssel verzorgd door de sponsor trok het team verder naar Roosendaal.

De wedstrijd werd gespeeld in het Atik stadion waar de leeftijdsgenoten van RBC de tegenstanders waren.
Na een ruststand van 0-2 (twee maal Ardil) werd RBC wel gevaarlijker maar wist het doel niet te treffen. Riduan wist bij een goed uitgespeelde counter zelfs de 0-3 te maken.

Al met al een geweldige leuke trip en een heel mooie ervaring voor zowel spelers als staf met grote dank aan RBC Roosendaal voor hun ontvangst en medewerking!

Een uitgebreider verslag met (meer) foto's zal op de verslagenpagina van het team verschijnen.

Jonathan Moges
Hoofdtrainer JO13-1

>op de lat
maandag 16 januari 2023

Overlijdensbericht Rob de Rijk

Vanmiddag bereikte ons het nieuws dat voormalig lid Rob de Rijk is overleden. Hij is bijna 70 jaar lid geweest van onze vereniging.

Voor de details over de uitvaartplechtigheid kunt u op de bovenstaande foto klikken.

>op de lat
woensdag 11 januari 2023

Wedstrijd H.M.S.H. zaterdag selectie (1 en 2) - O23-1

De wedstrijd tussen een selectie van de zaterdag (combinatie H.M.S.H. 1 en 2) en het H.M.S.H. O23-1 team gisteravond was beslist de moeite van het bekijken waard. Het was een leuke partij waarbij het resultaat (4 - 0 voor de zaterdag selectie) van ondergeschikt belang was. Het ging er voornamelijk om te zien hoe het Onder 23 team zich staande kon houden ten opzichte van de selectie. Dat de selectie zegevierde was wellicht geen echte verrassing omdat de spelers waarschijnlijk toch beter ingespeeld zijn op elkaar. Bovendien waren een paar belangrijke spelers van O23-1 niet aanwezig omdat zij richting Griekenland waren vertrokken voor een trainingsstage.


Josué Pululu-Bolombi (l) en Zezito Baptista de Pina (r) op Schiphol

Josué Pululu-Bolombi en Zezito Baptista de Pina van H.M.S.H. O23-1 zijn naar Parga in west Griekenland voor een stage bij de lokale derde klasser in de Griekse competitie Apollon Pargas.

>op de lat
maandag 9 januari 2023

Nieuwjaarsreceptie redelijk bezocht

De Nieuwjaarsreceptie is dit jaar door omstandigheden slechts redelijk bezocht. Helaas was de vrij late aankondiging een reden dat er toch veel afwezigen waren. Ook het feit dat de traditionele wedstrijd tussen de veteranen (35+2) en de selectie van bestuur en overige vrijwillig­gers op het laatste moment geen doorgang vond, speelde een duidelijke rol.

Toch was er sprake van een optimistisch geluid. Onze vereniging doet het financieel ondanks de moeilijke tijden nog steeds goed. Eén van de huidige problemen is onze accommodatie. Op drukke dagen zijn er te weinig kleedkamers en is de veldbezetting nogal (over)vol. Het bestuur is in overleg met de gemeente Den Haag om te kijken of daar iets aan te doen is.

Oefenwedstrijden zaterdag senioren

Op dinsdag 10 januari spelen H.M.S.H. 1 en H.M.S.H. O23-1 om 20:00 uur een onderlinge partij. Voor komend weekend zijn er voor H.M.S.H. 1 en H.M.S.H. 2 oefenwedstrijden tegen en bij Quintus in Kwintsheul gepland. Het 1e speelt om 14:30 uur, het 2e om 12:00 uur.

>op de lat
zondag 1 januari 2023

Nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari

De Nieuwjaarsreceptie zal dit jaar op zondag 8 januari worden gehouden. Zoals gebruikelijk zal de Nieuwjaarsreceptie voorafgegaan worden door een wedstrijd tussen de veteranen (35+2) en een speciale selectie van bestuursleden en vrijwilliggers van de club. De aanvang van deze wedstrijd is om 12:00 uur. De Nieuwjaarsreceptie zal dan aansluitend om 14:00 uur beginnen.

Het bestuur

Nieuwe trainer H.M.S.H. 1 is Faizel Soekhai

Het bestuur is verheugd een nieuwe en zeer ervaren trainer gevonden te hebben in de persoon van Faizel Soekhai. Faizel is in het bezit van het UEFA A diploma en heeft al vele trainersposten bezet. Hij is o.a. hoofdtrainer geweest van HVV, TAC'90, DSO en RCL. Zijn laatste trainersjob was in de Verenigde Arabische Emiraten waar hij de Onder 18 van Al Wahda onder zijn leiding had. Door de omstandigheden rond de corona crisis is hij afgelopen jaar teruggekeerd naar Nederland. Momenteel werkt Faizel ook nog als hoofdcoördinator van de jeugd van HVC'10 in Hoek van Holland.


Faizel Soekhai (m) met Cemil Kayadelen (l) en Bülent Yüngül (r)

Faizel start per 1 januari 2023 als hoofdtrainer en zal al zijn expertise nodig hebben om het seizoen positief af te sluiten. Vanwege de versterkte degradatie regeling is het al bijna niet mogelijk om een nacompetitie voor behoud te ontlopen en het zal toch al een hele toer worden deze nacompetitie nog te halen. Faizel heeft een contract voor 1,5 jaar getekend.

Het bestuur wil Melik Kara en Basil Yislam hartelijk bedanken voor hun inzet tijdens de interim periode na het afscheid van Winston Faerber. Voor Melik zal het eindigen van de trainerspositie betekenen dat hij zich weer volledig kan richten op de jeugd. Zowel voor hemzelf als voor onze jeugd een goede zaak.

Het bestuur

Onder 23 speelt wedstrijd in Tienen (België)

Ons Onder 23 team heeft op vrijdag 30 december een wedstrijd gespeeld in Tienen tegen een selectie van jeugd­spelers en leeftijds­geno­ten. KVK Tienen is een derde­klasser in België met een uitgebreide jeugd­afdeling.De wedstrijd werd gespeeld in het dicht bij het centrum van Tienen gelegen Bergéstadion.
Ondanks de grootte van de bank zat die wel vol.

>op de lat