Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

september

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand september in 2022 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2022.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


maandag 26 september 2022

Reüniemiddag goed bezocht en groot succes

Onder het genot van een heerlijk zonnetje en een uitstekend voetballend H.M.S.H. 35+2 (lees Veteranen, 5 - 3 winst op O.D.B. 35+1) hebben we een fantastische Reüniemiddag gehad.

We hadden geen enkel idee wat we konden verwachten, maar uiteindelijk zijn er toch zo’n 60 à 70 oud leden met partners langs geweest. Van leden op een zéér gerenommeerde leeftijd, mevrouw Van Kampen en mevrouw en mijnheer Pater tot de kwajongens van H.M.S.H. 1 , o.a. Marco Lange, Ronald Hoogenraad en Ron van Aalst.

Het Bestuur had voor koffie met koek en 2 consumptiebonnen gezorgd, waarvoor dank. Maar de rest van de dag moesten we zelf invullen.

En dat is wel gelukt. Hoeveel oude koeien er uit de sloot gehaald zijn, was niet te tellen, waardoor ook aan de Vrederustlaan spontaan een stikstofprobleem ontstond.

Vele wedstrijden zijn weer opnieuw gepeeld, als mede wedstrijd­situaties opnieuw beoordeeld, waarbij men er nog steeds niet uit kwam wiens fout het was geweest.

Kort gezegd, het was ouderwets gezellig en druk en evenals vroeger waren het ook nu weer dezelfde gezichten, die moeite hadden om ruim na 18:00 uur het clubhuis te verlaten.

Al met al een zéér geslaagde dag en voor herhaling vatbaar aan de complimenten te horen. Dat gaan we dan zeker ook doen. Vooralsnog denken we aan eind april/begin mei. Om nog meer oud leden te kunnen bereiken willen we je vragen om dit ook door te geven aan vrienden of kennissen, die je nog kent uit je H.M.S.H.-tijd.

Namen en emailadressen kunnen worden doorgegeven via het speciale reünie-emailadres dat met deze link is te bereiken. Wij kunnen ze dan een uitnodiging sturen. Dit geldt natuurlijk ook voor je eigen emailadres als jezelf op de hoogte wilt blijven van Reüniemiddagen.

Nogmaals iedereen hartelijk dank voor jullie komst!

Ook de vrijwilligers hartelijk dank voor jullie inzet. Het was allemaal keurig verzorgd!

We gaan jullie weer zien!
Met hartelijke H.M.S.H.-groeten,
Jur Hildebrand
Ton van Krevelen
Peter Pfaff
Herman Thomassen
Jaap den Tuinder

H.M.S.H. 1 verliest onnodig

Afgelopen zaterdag was RKDEO te gast op ons complex. Hoewel wij de voorgaande jaren niet veel succes hebben gehad tegen deze tegenstander, was de hoop aanwezig dat er ditmaal wel enig succes kon worden geboekt. Het bleek echter ijdele hoop want het wisselvallige karakter van de voorbereiding en de bekerreeks heeft ook zaterdag weer toegeslagen. Na de wedstrijd tegen HVV die wel goed was, was deze wedstrijd weer niet van het niveau dat verwacht mocht worden. RKDEO was weliswaar niet echt veel beter dan ons team, het was wel slagvaardiger en won het verdiend. Gezien het spelbeeld was de nederlaag eigenlijk toch onnodig.

>op de lat
zondag 18 september 2022

Bekercampagne H.M.S.H. 1 voorbij

De bekercampagne voor ons standaard team heeft alleen de poulefase geduurd. Dit lag ook wel in de lijn der verwachtingen met twee 1e klassers in de poule. De vraag was echter hoe er gespeeld zou worden. De eerste wedstrijd tegen Hoofdklasse degradant TAC'90 was heel behoorlijk hoewel die een 1-3 nederlaag opleverde. De uitwedstrijd tegen ASC in Oegstgeest was echter heel slecht van ons team en leverde een zeer terechte 5-2 voor de thuisploeg op. De laatste wedstrijd tegen nieuwbakken 1e klasser HVV was wel weer van goed niveau en er werd maar nipt verloren. Het vertoonde spel was in deze wedstrijd dan ook (gelukkig) ronduit goed te noemen. Als deze lijn doorgezet kan worden naar de competitie dan hoeft het team beslist niet onderin te eindigen. Een eerste graadmeter is komende zaterdag al tegen RKDEO. Daar hebben we de afgelopen jaren niet veel succes tegen gehad. Een goed resultaat in het begin van de competitie zou een impuls kunnen geven voor de rest van het programma.

>op de lat
vrijdag 16 september 2022

Bekerbesluiten en promotie/degradatie regelingen

De bekerbesluiten en de promotie/degradatie regelingen voor dit seizoen zijn bekendgemaakt voor zowel zaterdag als zondag. Vanwege de grote veranderingen met betrekking tot vorig jaar zijn deze documenten beslist de moeite van het bestuderen waard.

Zoals gebruikelijk zijn deze documenten ook te vinden op onze "Bestuur" pagina.

>op de lat
donderdag 1 september 2022

Reüniemiddag op H.M.S.H.!

De laatste reünie bij H.M.S.H. is alweer zeven jaar geleden en door Corona hebben we elkaar de laatste 2 jaar ook al niet al te veel kunnen zien.

Daarom dachten wij (Jur Hildebrand, Ton van Krevelen, Peter Pfaff, Herman Thomassen, en Jaap den Tuinder), misschien is het wel weer eens tijd om te kijken of we weer wat (oud)leden bij elkaar kunnen krijgen om een gezellige H.M.S.H.-middag te beleven.

Het wordt geen echte reünie, maar we nodigen je uit om

zondag 25 september a.s.

aanwezig te zijn bij de wedstrijd

H.M.S.H. 35+ 2 - O.D.B. 35+1!

In het team van H.M.S.H. nog tal van oude bekenden, zoals Hans Brands, Jordan Schoemaker, Johan Teeuwisse, Herman & Nol Thomassen, Ron Verhulst, Dennis van der Vin en nog veel meer (zie elders deze website).

De wedstrijd begint om 12:00 uur en we zouden het leuk vinden als je langskomt om met andere (oud)leden onder het genot van een hapje en een drankje nog wat ouwe koeien uit de sloot te halen, terwijl je kan genieten van deze oer Haagse derby.

Als deze reüniemiddag een succes wordt, willen we dit om het half jaar herhalen!

Zegt het dus voort!

Hopelijk zien we je dus op zondag 25 september a.s. op de Vrederustlaan.

Met vriendelijke H.M.S.H.-groeten,

Jur Hildebrand
Ton van Krevelen
Peter Pfaff
Herman Thomassen
Jaap den Tuinder

P.S. Oh ja, er kan bij H.M.S.H. alleen nog maar gepind worden!

>op de lat