Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

december

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand december in 2020 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2020.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


woensdag 30 december 2020

Trainersstaf komend seizoen / begeleiding jeugd

Het bestuur van sv H.M.S.H. is verheugd te kunnen melden dat Winston Faerber zijn contract verlengd heeft en ook volgend seizoen trainer zal blijven van onze club. Ook verzorgster Sophia Aberson blijft in ieder geval nog een jaar.

Verder heeft het bestuur Tim Kolmus bereid gevonden om samen met Melik Kara onze jeugdafdeling verder te ontwikkelen en te begeleiden. Het is uiteraard van het grootste belang onze jeugd te stimuleren en zo veel mogelijkheden tot ontplooiing te bieden.

Het bestuur

>op de lat
woensdag 23 december 2020

Kerst / Oud en Nieuw

Het zal duidelijk zijn dat de gebruikelijke festiviteiten rond Kerst en de jaarwisseling dit jaar volledig in het water vallen. Vanwege de diverse maatregelen zal er uiteraard (voorlopig) geen Nieuwjaarsreceptie gehouden kunnen worden en het is de vraag of die nog gehouden zal kunnen worden.

Het afgelopen jaar was nogal bewogen. Het leven was anders dan anders en vooral voor het voetbal en de sport in het algemeen waren de gevolgen van de coronacrisis heel ernstig. Met afgebroken competities en verboden om in groepsverband te sporten is de situatie nog altijd precair. Veel sportverenigingen hebben het hierdoor moeilijk het hoofd boven water te houden. En klein lichtpuntje hierbij is dat de jeugd gelukkig nog wel actief kan blijven maar helaas niet in competitieverband. Toch blijkt dit nog een goede kant te hebben, want door de aandacht op de jeugd te vestigen is het scouten meer op de voorgrond getreden. Voor onze club betekende dit een tweetal uitnodigingen van jeugdleden voor trainingsstages bij ADO Den Haag. De aandacht voor de jeugd is een actiepunt van onze club en het helpen organiseren van een cursus voor jeugdtrainers is daar een goed voorbeeld van. Het enthousiasme om deel te nemen aan deze cursus spreekt ook boekdelen.

Dit jaar zijn er ondanks alle problemen zaken in gang gezet die van groot belang zijn voor de club zoals het plan om over te schakelen op LED veldverlichting. Dit vergt een behoorlijke investering maar is zeker de moeite waard gezien de te verwachten besparingen.

Over het sportieve gedeelte kunnen we erg kort zijn. Alle competities zijn het afgelopen seizoen stopgezet en de resultaten nietig verklaard. Natuurlijk ligt de huidige competitie ook stil en de situatie is op dit moment onzeker. Alles zal afhangen van hoe die zich ontwikkelt. Daar kunnen wij zelf een bijdrage aan leveren door ons aan de genomen maatregelen te houden.

Het bestuur hoopt dat de leden van onze club de komende tijd nog "even" door de zure appel heen kunnen bijten en binnenkort weer in goede gezondheid op onze club onze hobby weer veilig kunnen beoefenen.

Ten slotte wil het bestuur iedereen ondanks alle problemen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toewensen en vooral dat iedereen gezond mag blijven. De beste wensen voor 2021!

Het bestuur

>op de lat
woensdag 16 december 2020

Herstart competities

De KNVB heeft gisteren (15 december) via de mail het volgende bekend gemaakt:

De maatregelen van gisteravond hebben ook gevolgen voor onze plannen rondom de herstart van de competities. Het scenario waar de afgelopen tijd aan is gewerkt en die we deze week met jullie wilden delen, is door de duur van de maatregelen alweer ingehaald door de actualiteit. Wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat een herstart van de competities op 16/17 januari er logischerwijs niet meer inzit. Daarnaast staat ook vast dat het niet meer haalbaar is om de huidige seniorencompetities in z’n geheel te hervatten. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in Plan B liggen er voor de seniorenteams daarom nog twee op tafel:

- De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
- Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft
Beide scenario’s zijn afhankelijk van de verdere besluiten van het kabinet en de tijd die teams nodig hebben om weer te kunnen ‘optrainen’. De definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal daarom pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

>op de lat
maandag 14 december 2020

Op weg naar je droom....

Met trots kunnen we u berichten dat we op de goede weg zijn met onze jeugd. We zijn gegroeid, hebben meer jeugdelftallen, ervaren jeugdtrainers en een gerichte aanpak. Dit resulteert ook in een uitnodigingsstage voor voorlopig twee van onze jongens. Arda Özdemir (zie foto) is in november uitgenodigd voor een stage bij ADO Den Haag en mag in februari weer op herhaling komen. Deze week is er nog een uitnodiging binnen gekomen. En wel te verstaan voor Dara Yüngül. Hij mag zich in januari twee keer laten zien op een stage dag bij ADO Den Haag. Wij zijn erg trots op onze jeugd! Dit is een compliment naar de jongens, maar ook zeker naar de trainers, ouders, vrijwilligers en het beleid! Heel veel plezier toegewenst jongens!

Jeugdvoorzitter
Soufian Mahi

>op de lat
donderdag 3 december 2020

Trainingsstage Arda Özdemir krijgt mogelijk vervolg

De trainingsstage die Arda Özdemir in november heeft gevolgd bij ADO Den Haag krijgt mogelijk een vervolg. Zo als het er nu uitziet zal hij in februari 2021 nogmaals de kans krijgen zijn kunnen te tonen. Het bestuur wenst hem daar uiteraard veel succes bij.

Cursus juniorentrainer volgend jaar

De geplande cursus "juniorentrainer" zal vermoedelijk in februari 2021 starten vanwege de huidige beperkingen met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus. Het is op dit moment niet mogelijk om de cursus op de gewenste manier te starten. Aangezien het aantal deelnemers (minimaal 12) te groot is gezamelijk de cursus te volgen, is dat helaas onontkoombaar. Natuurlijk hoopt sv H.M.S.H. dat het tegen die tijd wel kan plaatsvinden.

KNVB begint met nieuwe jeugdindelingen

De KNVB heeft te kennen gegeven inmiddels toch een begin te maken met de nieuwe indelingen voor de jeugd. Deze indelingen worden rond 19 december gepubliceerd. Dit geldt zowel voor de 4-fasencompetities van de jongste jeugd (JO7 t/m JO12) als die van de nieuwe reeksen voor de oudere (JO13 t/m JO19). De wedstrijdprogramma's zullen begin januari 2021 verschijnen en de hoop is dat er vanaf 16 januari eindelijk weer officiële wedstrijden van de jeugd zullen mogen worden gespeeld.

>op de lat