Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

maart

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand maart in 2021 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2021.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


zondag 21 maart 2021

EK 2020

Op 24 maart start de WK kwalificatie reeks (WK 2022) voor de poule waarin Nederland en Turkije spelen. De wedstrijden die gespeeld worden, kunnen een voorbode zijn voor wat we in de zomer kunnen verwachten als het EK 2020 gehouden gaat worden. Stadions gevuld met (veel) minder publiek dan gewoonlijk het geval is. Hoeveel toeschouwers er de stadions binnen mogen is nog onbekend en ook zeer ongewis. Toch lijkt het er sterk op dat het EK gespeeld kan worden. Een welkome afwisseling van onze huidige beslommeringen en zorgen.

Dit komende EK, dat vanwege de corona pas deze zomer gaat plaatsvinden, is totaal verschillend georganiseerd als voorgaande keren. Deze jubileum editie wordt in veel verschillende steden en landen gehouden en het is lastig om het overzicht te bewaren. Echter, voor de liefhebbers is alle relevante informatie over het toernooi te vinden op de verschillende websites zoals ekvoetbal.nl, www.ek2020-voetbal.nl en www.ek.nl.

En nu maar hopen dat het toernooi doorgaat, zonder grote problemen verloopt en dat de sport zegeviert!

>op de lat
donderdag 18 maart 2021

Aanpassingen website

Oplettende bezoekers van onze website zullen al wel hebben gezien dat wij sinds enkele weken de beschikking hebben over een "beveiligde" website. In de huidige tijd kun je niet voorzichtig genoeg zijn met gegevens en de nieuwe manier van gegevensoverdracht is een bijna noodzakelijke aanpassing. Het belangrijkste voordeel van deze overgang is dat het in de toekomst ook mogelijk zal zijn om veilig in te loggen op de nog te publiceren pagina voor de ondersteuning van de jeugdtrainers die op dit moment wordt ontwikkeld. Dit onderwerp wordt in de laatste paragraaf van dit bericht uitvoerig besproken.

Niet onbelangrijk is de toevoeging van een beperkt gedeelte van de website dat aangepast is voor het gebruik bij mobiele apparaten (telefoons en tablets). Deze aparte tak van de site is te bereiken met behulp van een nieuw menu item bij de "Aftrap". Dit gedeelte werkt onafhankelijk van de rest van de site en heeft een eigen menu dat aangepast is aan het gebruik. Hoewel de opzet van de "mobiele" pagina's in principe hetzelfde is als die van de gewone website, zijn er toch ook duidelijke verschillen. Ten eerste tonen de pagina's slechts één gedeelte van de oorspronkelijke pagina's, namelijk het middenvak of de linker- of rechterzijbalk. Een keuze tussen de drie vakken kan gemaakt worden aan de bovenkant van de pagina. Tussen de diverse pagina's kan gemanouvreerd worden door middel van een op te roepen menu. De "menuknop" staat op een vaste plek op de pagina. Door op de knop te klikken verschijnt het menu. Dit verdwijnt weer door één van de keuze items aan te toetsen. De "gewone" website is daarmee ook te bereiken. Voor (zeer) kleine schermen wordt de layout naar behoefte aangepast (vormgeving en lettergrootte). Noodgedwongen zijn er ook aanpassingen voor het gebruik zelf. Zo zijn de fotokaders verplaatst naar de vakken waar de foto's opgeroepen kunnen worden. Verder is het grootste verschil met de gewone website dat popups pas worden geactiveerd door een link aan te klikken. Dit geldt bijvoorbeeld voor de foto's, maar ook voor de informatievensters bij de coronapagina en de sponsorpagina. Het zal even wennen zijn. Op dit moment is slechts een klein gedeelte van de website beschikbaar als mobiele pagina. Te weten de Aftrap, de Corona-, Bestuur- en Sponsorpagina's, de Programma's (jeugd, zaterdag- en zondagsenioren) en de teampagina's van onze twee standaard elftallen. Het hangt van de reacties af of er nog pagina's aan deze tak toegevoegd zullen worden. Die reacties kunt u per mail sturen naar de website beheerder.

Binnenkort zal zoals hierboven vermeld dus een nieuwe pagina gepubliceerd worden die speciaal is toegewijd aan de ondersteuning van onze jeugdtrainers en die niet toegankelijk zal zijn voor iedereen. Het idee voor deze pagina is (vanzelfsprekend) afkomstig van onze jeugdafdeling zelf en wel van Melik Kara en Tim Kolmus. Zij willen op deze wijze de trainers voorzien van meer informatie en mogelijkheden om hun trainingen in te richten en uit te voeren. Het is min of meer een aanvulling op het Rinus systeem van de KNVB. Melik en Tim zullen ook hun eigen instructievideo's op de pagina kunnen zetten om specifieke zaken duidelijk te kunnen maken. Het bestuur hoopt dat deze strategie onze trainers, en dus indirect onze jeugd, zal helpen bij hun ontwikkeling en onze jeugd­organisatie naar een hoger plan kan brengen.

>op de lat
woensdag 17 maart 2021

Overzicht huidige maatregelen met betrekking tot sport

Vanaf 16 maart gelden er zoals bekend weer nieuwe regels. Voor de sport (met name voetbal) betekent dit:

- Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën, en alleen buiten. Kinderen t/m 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten.
- Jongvolwassenen van 18 tot en met 26 jaar mogen op sportaccommodaties buiten sporten. Of wedstrijden spelen met teams van de eigen club. Gezamenlijk sporten voor deze groep op andere locaties buiten is onder begeleiding toegestaan op initiatief (of in opdracht) van de gemeente.
- Volwassenen vanaf 27 jaar mogen op sportaccommodaties buiten gezamenlijk sporten met maximaal vier personen. Sporten voor deze groep op andere locaties buiten is onder begeleiding toegestaan met maximaal vier personen op initiatief (of in opdracht) van de gemeente.

>op de lat
vrijdag 12 maart 2021

Stormschade kleedkamergebouw sv H.M.S.H.

Het dak van ons kleedkamergebouw is door de harde wind nogal beschadigd. De onderstaande foto’s laten zien dat de dakbedekking grotendeels is losgeraakt. De gemeente Den Haag zal zich bekommeren om het herstel van deze schade. Op dit moment waait het echter nog te hard om veel te kunnen doen.

Het is te hopen dat het dak spoedig gerepareerd kan worden. Het was immers de bedoeling om op datzelfde dak onze zonnepanelen te plaatsen voor de nieuwe veldverlichting. Een geluk bij een ongeluk is dat de kleedkamers in verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus toch niet gebruikt mogen worden. Dat is uiteraard slechts een schrale troost.

>op de lat
zaterdag 6 maart 2021

Crowdfundingactie speeltuin

Vanwege de huidige algemene toestand in Nederland is de actie voor het renoveren van onze speeltuin voor de (kleinste) jeugd een beetje ondergesneeuwd. Wij hebben daarom besloten op een iets andere wijze dit initiatief voort te zetten. Vanaf nu kan niet alleen een donatie gedaan worden via de externe website waarop onze actie een platform heeft gekregen, maar tevens via onze eigen website met behulp van een aanmeldingsformulier.

De manier waarop wij voortaan de actie voeren wordt dus iets gewijzigd. Wij gaan daarom zelf actiever donoren werven en tevens iedereen de mogelijkheid bieden om zich eenvoudiger aan te melden als donateur. Dit kan vanaf nu via de actiepagina van onze website. Hier is een formulier aangebracht dat naar het bestuur gezonden kan worden. Wij hopen op deze manier meer animo op te wekken voor de actie en dus voor de geplande renovatie.

Het bestuur

>op de lat
maandag 1 maart 2021

Sponsoren sv H.M.S.H.

Het zal niemand verbazen dat het momenteel voor veel bedrijven lastig is om overeind te blijven en de geldkraan moet dicht. Aan het begin van dit seizoen hebben wij dan ook afscheid moeten nemen van een aantal sponsoren. De firma's Orange financial lease (ook shirtsponsor), Fruitweg Centre, Saray restaurant en Pro.Kon/Ak zijn helaas gestopt als sponsor van onze club. Het bestuur wil hen hartelijk danken voor hun steun in de afgelopen jaren.

Ondanks alle problemen is er toch ook veel goed nieuws te melden, want gedurende de afgelopen periode zijn er meerdere sponsors bijgekomen. Natuurlijk is Yilmaz radijs onze nieuwe hoofdsponsor geworden na een aantal jaren waarin zij onze club al met reclameborden sponserden. Ook relatief nieuw zijn Mokka home Interiors, MDF Infra, Flextijd en Silifke (tevens shirtsponsor). Zeer recentelijk zijn daar nog extra bijgekomen autocentrum Carstar, Excellent academy, Almir bouw en Deniz drukkerij. Het bestuur van sv H.M.S.H. is uiteraard zeer blij met deze nieuwe sponsoren en hoopt dat deze bedrijven er zelf ook baat bij hebben onze club te sponseren. Wij willen echter vooral ook niet vergeten dat er veel sponsors zijn die al jaren onze club ondersteunen door, in de meeste gevallen, reclameborden. Het zou wellicht te ver voeren om ze hier allemaal (vierentwintig stuks) apart te vermelden. Op onze sponsorpagina kunt u alle informatie vinden die u nodig heeft om contact te maken met de bedrijven. Heeft u een autogarage nodig of een restaurant, een electronica winkel, een bakker, een autorijschool, een administratiekantoor of een bijles academie? Zoekt u uitzendkrachten? Het is allemaal te vinden bij onze eigen sponsoren! Kijk rustig rond bij onze sponsoren en vind diegene die u net nodig had. Onze club kan hen steunen zoals zij onze club helpen.

Het bestuur

>op de lat