Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

april

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand april in 2021 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2021.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


vrijdag 30 april 2021

sv H.M.S.H. vanaf 1 juli officieel rookvrij

De KNVB en de gemeente Den Haag hebben het vaste plan om sportclubs rookvrij te maken. Een sportclub is ook niet de beste plek om met name de jeugd bloot te stellen aan het roken. Het bestuur van sv H.M.S.H. heeft dan ook gemeend om gehoor te moeten geven aan de oproep. Vanaf 1 juli, aan het begin van het officiële nieuwe seizoen, zal een algemeen rookverbod op ons gehele terrein ingaan. Dit is geheel in lijn met de plannen van KNVB en gemeente.

>op de lat
zondag 25 april 2021

Overlijden Mark de Lange

Vanochtend bereikte ons het droevige bericht dat Mark de Lange afgelopen week op veel te jonge leeftijd (53) is overleden. Hij is helaas één van de vele slachtoffers van het coronavirus geworden. Mark is enkele jaren lid geweest van sv H.M.S.H., maar genoot een grotere bekend vanwege zijn lidmaatschap bij VIOS en, vooral, door zijn trainerschap bij clubs als GDA waar ook zijn twee zoons Xavi en Dante actief waren. Mark was een gouden kerel met veel humor en een gulle lach.

Wij wensen zijn vrouw Sharon en beide zoons Xavi en Dante, verdere familie en vrienden alle kracht toe om dit verschrikkelijke verlies te verwerken. Rust zacht Mark.

>op de lat
donderdag 15 april 2021

Belangrijkste informatie KNVB mededeling 14 april

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op 13 april heeft de KNVB de volgende mededelingen gedaan over de Regiocup:

Gisteravond heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Dit heeft grote gevolgen voor het amateurvoetbal in Nederland en met name de KNVB Regiocup, waarbij een aantal data en factoren op dit moment nog niet zeker zijn. De komende weken wordt definitief de knoop doorgehakt over de haalbaarheid van de KNVB Regiocup voor de verschillende voetbalvormen. Voor het zaalvoetbal is wel al bepaald dat de KNVB Regiocup komt te vervallen.

Volgens het ‘openingsplan’ van het kabinet mogen voetballers van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat. We zijn met de Rijksoverheid in gesprek om te bespreken of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld zodat de KNVB Regiocup doorgang kan vinden. Ook werd gisteravond aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. Dat is niet ondenkbaar, vorig jaar volgden de versoepelingen voor jeugd en daarna volwassenen elkaar snel op vanaf april.

Bij deze willen we iedereen oproepen toe te gaan werken naar het moment dat er meer mogelijkheden zijn om in teams te trainen. Want als dat kan, willen we dat natuurlijk zo snel mogelijk gaan doen. Moedig je leden dus aan om fit te worden/ blijven zodat, wanneer dit mogelijk is, in teamverband verder getraind kan worden. Daarnaast roepen we verenigingen op om voorbereidingen te treffen zodat er snel getraind kan worden op het moment dat het toegestaan is.

Regiocup voor senioren

De voor komende vrijdag aangekondigde bekendmaking van de poule-indeling van de KNVB Regiocup voor senioren wordt vanwege de nieuwe ontwikkelingen uitgesteld. De KNVB wil uiteraard dat wedstrijden veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden. Daarvoor is het ook nodig dat alle deelnemers (weer) wedstrijdfit zijn. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Zij hebben dan ook nog voldoende voorbereidingstijd nodig voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen. Voor de verschillende doelgroepen zoals jeugdteams, het standaard voetbal en de overige teams wordt afhankelijk van de mogelijkheden de komende weken per geval een besluit genomen. We willen alle opties zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden uitsluiten. Mocht de KNVB Regiocup ergens niet doorgaan, dan kan de KNVB meedenken of -helpen om (oefen)wedstrijden te faciliteren zodra die weer zijn toegestaan.

Regiocup voor junioren

Sporters tot 27 jaar kunnen blijven trainen en onderling wedstrijden spelen. Voor deze groep hopen we dat er vanaf 11 mei wedstrijden buiten de eigen vereniging gespeeld kunnen worden. Dat zou ook betekenen dat de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers van start kan gaan. Zodra hier duidelijkheid over is, zullen we dit communiceren. Als voorbereiding hierop maakten we afgelopen vrijdag al de poule-indeling bekend*.

* Deze indelingen zijn te vinden op de teampagina's van de jeugdteams en in de Voetbal.nl app.

>op de lat
maandag 12 april 2021

Stormschade kleedkamergebouw sv H.M.S.H. hersteld

Het dak van ons kleedkamergebouw is inmiddels helemaal hersteld door de gemeente Den Haag. Onze grote dank gaat uit naar de gemeente voor deze actie. In verband met de huidige crisis heeft onze club het, zoals zo vele andere, moeilijk om de financiën rond te krijgen. Deze steun van de gemeente is onontbeerlijk.

Voor een volledig overzicht van de renovatiewerkzaamheden klik op bovenstaande figuur.
Het plan om de zonnepanelen te plaatsen voor de nieuwe veldverlichting kan daardoor een aanvang nemen. Hoe en wanneer precies staat nog niet helemaal vast, maar zal binnen afzienbaar tijdsbestek plaatsvinden.

>op de lat
zondag 11 april 2021

Indelingen Regio Cup voor jeugd gepubliceerd

De KNVB heeft de indelingen van de jeugdteams voor de komende Regio Cup bekend gemaakt. Deze indelingen zijn zowel op onze eigen teampagina's te vinden als in de Voetbal.nl app. De programma's zullen volgen als bekend wordt wanneer er gespeeld mag worden.

>op de lat
vrijdag 2 april 2021

Regio Cup factsheet

Ondanks het feit dat deze competitie voorlopig nog niet van start gaat heeft de KNVB wel alvast een factsheet uitgegeven waarop alle belangrijke informatie staat met betrekking tot de geplande Regio Cup voor alle teams. De geplande data (in ieder geval de vastgelegde einddatum), aangepaste regels (wisselen, speelgerechtigheid) en de mogelijke indelingen (zondag en zaterdag teams in gemengde competities als dat niet anders kan) komen ook aan bod. Het document is te vinden via deze link.

>op de lat