Vrederustlaan 117, 2543 SL   's-Gravenhage

1 juli 1940
de officiële website van sv H.M.S.H.
2 september 1972

september

Op deze pagina vind je het nieuws van de maand september in 2021 op hmsh.nl.

In de rechterzijbalk vind je het nieuws van de andere maanden van 2021.
Ook zijn er links naar de overige beschikbare jaargangen.


woensdag 29 september 2021

H.M.S.H. 1 voortaan alleen in zaterdagcompetitie

Zoals bekend mag worden verondersteld, wordt het voor standaard­teams steeds minder interessant om op zondag te spelen. Komend seizoen zijn weer meerdere clubs uit onze regio van plan om de overstap naar de zaterdag te maken. Dit betekent dat het ook voor onze vereniging niet aantrekkelijk meer is om op zondag te blijven voetballen met een standaard­team. Het gemis van regionale tegenstanders (derby's met veel publiek) zal zich laten gelden als wij toch op zondag blijven spelen. Ook zal de gemiddelde reisafstand dramatisch toenemen. In overleg met de staf en de selectie is daarom besloten komend seizoen de overstap te maken.

Het bestuur

>op de lat
dinsdag 28 september 2021

Overlijden Dani Ebben

Met grote verslagenheid en droefheid heeft de Haagse voetbalwereld kennis genomen van het overlijden van Dani Ebben. Drie jaar lang streed hij tegen kanker maar heeft dit gevecht helaas verloren. Hij werd slechts 21 jaar.

Dani was van 2005 tot 2010 vijf jaar (jeugd)lid van onze club. Na zijn vertrek heeft hij nog gespeeld bij SVH en KMD. Later is hij lid geworden van zijn grote liefde ADO Den Haag en was hij één van de meest hartstochtelijke fans van de club. Afgelopen vrijdag werd hij nog groots onthaald tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Roda JC. Het bleek achteraf weliswaar een prachtig afscheid, maar zo was het toch niet gepland. Op zaterdag 25 september overleed hij.

Het bestuur van sv H.M.S.H. deelt het verdriet van de familie en bekenden van Dani en wenst iedereen sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Het bestuur

>op de lat
vrijdag 24 september 2021

Oefenwedstrijden jeugdteams tegen ADO Den Haag

Drie teams van onze jeugd zijn door ADO Den Haag uitgenodigd voor oefenwedstrijden. Een selectie van spelers uit drie leeftijdsgroepen zal onze club vertegenwoordigen. Het is natuurlijk altijd leuk dat er belangstelling is voor onze teams en spelers. Sommige van onze jeugdleden worden zoals bekend al enige tijd gevolgd door ADO Den Haag. Wellicht komen andere spelers nu ook in beeld. Het is zonder meer bemoedigend deze ontwikkeling te zien. Hopelijk is het ook een teken dat onze jeugd (en begeleiding) een stap in de goede richting aan het zetten is.

Dinsdag 12 oktober 2021
H.M.S.H. Onder 14 vs ADO Onder 13
18:00 uur bij sv H.M.S.H.
Woensdag 10 november 2021
H.M.S.H. Onder 10 vs ADO Onder 9
17:30 uur bij sv H.M.S.H.
Woensdag 19 januari 2022
H.M.S.H. Onder 11 vs ADO Onder 10
17:00 uur terrein ADO Den Haag

>op de lat
maandag 20 september 2021

Bekerprogramma senioren grotendeels afgerond

Het bekerprogramma van de senioren is inmiddels grotendeels achter de rug. Alleen H.M.S.H. 35+3 heeft nog een inhaalduel tegoed (donderdag 30 september). De resultaten van de standaard teams deze week waren (licht) teleurstellend. Een zeer verzwakt zaterdag 1 verloor heel ruim van Stellendam (0 - 6) terwijl zondag 1 maar net verloor van HVC'10 in Hoek van Holland (2 - 3). Beide teams bekeren dus niet door. Voorlopig is alleen H.M.S.H. 35+1 er in geslaagd de poulefase te overleven. H.M.S.H. 35+3 kan weliswaar, in theorie, ook nog verder, maar vanwege het doelsaldo is dat zeer onwaarschijnlijk.

>op de lat
dinsdag 14 september 2021

De bal rolt

Gelukkig is het wedstrijdprogramma van de afgelopen weken in zijn geheel gespeeld en hebben inmiddels alle teams minstens één wedstrijd gespeeld. Natuurlijk zitten er goede resultaten bij maar helaas ook mindere. Ons zondag 1 heeft in een zware poule niet kunnen verrassen en heeft een tweede nederlaag moeten incasseren. Afgelopen zaterdag ging het in eerste instantie prima, maar in de tweede helft werden een paar foutjes door DCV afgestraft en ging de wedstrijd alsnog verloren (1 - 4). Zaterdag 1 speelde een leuke wedstrijd tegen Rohda '76 en wist zijn tweede overwinning op rij te boeken (1 - 0). Komende zaterdag de ontknoping in Stellendam. Aangezien Stellendam zelf ook nog (een kleine) kans heeft om door te gaan naar de volgende ronde is de verwachting dat het een lastige wedstrijd kan worden voor onze boys.

Ook bij de jeugd zijn in de diverse competities nogal wisselende resultaten geboekt. JO18-1 speelde zijn eerste wedstrijd in de A categorie en verloor ongelukkig met ruime cijfers. JO14-1 (ook A categorie) doet het voorlopig goed met 4 punten uit 2 wedstrijden. Bij de oudere teams in de B categorie (waar standen bijgehouden worden door de KNVB) verloren de meeste teams vrij nipt; een enkele uitzondering daargelaten.

Op dit moment ziet alles er goed uit voor het vervolg van de competities. Hopelijk blijft dat zo.

Trainer H.M.S.H. 2 stopt om gezondheidsredenen

De trainer van H.M.S.H. 2, Fabian Felter, heeft wegens gezond­heids­problemen moeten besluiten om te stoppen. Het bestuur wenst Fabian beterschap en succes met een eventueel vervolg van zijn trainerscarrière als zijn gezondheid dat weer toelaat.

>op de lat
donderdag 2 september 2021

Voetbal nieuws

Zoals bekend beginnen komend weekend het bekerprogramma voor de senioren en de diverse jeugdcompetities. Iedereen kijkt daar natuurlijk reikhalzend naar uit. Hoewel er op dit moment geen aanleiding is voor grote zorg blijft de situatie rond het coronavirus vanzelfsprekend nog problematisch.

De nieuwe uitgave van de bekerbesluiten van komend seizoen zijn te vinden op de Bestuur pagina van onze website. Hier staat belangrijke informatie over de te volgen procedures tijdens het bekerprogramma.

H.M.S.H. 1 zondag trapt al vanavond af in een vooruitgeschoven wedstrijd bij Den Hoorn. Na een zeer beperkt oefenprogramma, afgesloten met een 2 - 1 overwinning bij ESTO, is het weer afwachten hoe het serieuzere werk gaat.

Bij de jeugd is er in deze week nog een JO8 team (JO8-3) ingeschreven en toegevoegd aan de competitie.

Het begin van een nieuwe campagne zal ongetwijfeld nieuwe uitdagingen met zich meebrengen. Het bestuur hoopt dat onze leden niettemin met frisse moed en veel plezier het seizoen ingaan en zich niet laten ontmoedigen door eventuële tegenslagen.

Het bestuur

>op de lat